A ló Hoppegartenben mutatott teljesítménye pedig meggyőzte, így optimista a Haydock Park-i verseny előtt.

2008-ban négyszer vitte versenyben, legutóbb pedig idén, Berlinben, így igazán jó összehasonlítási alapja van az akkori és a mostani Overdose-ról. Miben változott a ló, korábbi önmagához képest?

Számomra nem az a fő kérdés, hogy milyen volt akkor, hanem, hogy milyen most. Hoppegartenben pedig tökéletesen teljesített. Mégis miben változott? Nyugodtabb lett és érettebb.

Ám igazából nem szerencsés egy három-négy éves lovat egy hatévessel összehasonlítani, mert minden évben változnak. Ő egy tipikus hatéves sprinter. Úgy érzem jobb ló lett, mint korábban volt. A hosszú kihagyást követően minden a terveknek megfelelően történt Hoppegartenben, így optimista vagyok az angliai versenyét illetően.

Ahogy Overdose, úgy Ön is egy szerencsétlen és súlyos sérülést szenvedett, amikor fejbe rúgta egy ló munka közben Hong-Kongban. Be is jelentette visszavonulását, ám nem sokkal később teljesen felépülve mégis visszatért a nyeregbe. Sorsszerű, hogy az útjaik Overdose-zal ismét keresztezik egymást?

Annál is inkább összetartozunk, mivel nagyanyám révén bennem is folyik magyar vér. Valóban visszavonultam a sérülés miatt, és ugyan mindenki unszolt, hogy térjek már vissza, térjek már vissza, de időre volt szükségem, hogy meghozzam ezt a döntést. Szerencsére minden rendben van, most pedig fittebbnek és jobban érzem magam, mint bármikor korábban. Épp ideje volt, hogy Overdose is rendbe jöjjön, mert mi egy tökéletes páros vagyunk.

Rátérve következő közös versenyükre, mit vár a starttól? Overdose a két legutóbbi alkalommal sem állt be könnyen a startgépbe, Baden-Badenben nyolc perc alatt háromszor is ledobta Soumillont, és Hoppegartenben is másfél percbe telt a startgépbe állítani. Ha úgy tetszik, a Haydock Parkban két verseny is vár rá. Egy a rivális lovak ellen, és előtte egy másik a startgép ellen.

Korábban mind a négy alkalommal, amikor én lovagoltam, kapucnival a fején állt a startgépbe. Baden-Badenben e nélkül próbálkoztak vele, és elég rakoncátlan volt. Hoppegartenben már az első próbálkozásra félig bent voltunk a gépben, amikor kihátrált, mert nem voltak elegen, hogy tartsák. A második komolyabb próbálkozással pedig be is ment. E miatt nem aggódom, nem hiszem, hogy ebből probléma lehet.

Bízom a lóban, és most már azt is tudom, hogy rendben van. A Haydock Park-i pályának jellemzően puha a talaja, ami fekszik neki, a lovat jól ismerem, és teljesen biztosan állítom, hogy ő a világ egyik legjobb sprintere.

Ön háromszoros német sampion, már több mint másfélezer versenyt nyert, köztük 15 Group I-est, és további 66 Group II-est és III-ast. Angliában eddigi legnagyobb sikere Group I-es versenyben egy második hely a Yorkshire Oaks-ban, Guadalupe-pal. A Haydock Parkban versenyzett már? Mennyire ismeri ezt a pályát?

Még nem lovagoltam ott, de a pályát jól ismerem. Zsoké-szempontból könnyűnek mondható, nem trükkös, nem lehet semmi problémánk.

Forrás: PannoniaOverdose.hu