Több ezer néző szurkolt hétvégén az elővágtákon dobogós helyezést elérő versenyzőknek az idén tizedik évfordulóját ünneplő Nemzeti Vágtán. A 2017. szeptember 15-17. között megrendezett budapesti versenyen 72 magyarországi és határon túli település lovasa mérkőzött meg.

A hagyományteremtő céllal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat ezúttal is a legsportszerűbbnek ítélt versenyző kapta. A díjat az etikus versenyzést, a lovasversenyek szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó résztvevőnek ítélik oda. A Hősök terén megrendezett lovas fesztiválon Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte el az elismerést, aki a Nemzeti Vágta során végig sportszerűen versenyzett. A döntőben a második helyen lovagolt, de Füzér lovasának lova a futam során kifelé dőlt, határeset volt, hogy lekeresztezés történt-e.  Ezt Arnold sportszerűen fogadta, így a harmadik helyen végzett. A díjról egyöntetűen döntött a négytagú zsűri; Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, Lázár Zoltán, a Nemzeti Vágta szakmai tanácsadója, Babochay György, a Nemzeti Vágta versenybíróságának elnöke és Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. társtulajdonosa.

Íme, ki nyerte a Szentkirályi Fair Play Díjat a Nemzeti Vágtán!

A Nemzeti Vágta kecskeméti regionális előfutamán győztes Szentkirály, a tavalyi harmadik helyezést követően idén sajnos nem jutott a döntőbe.

"Az olyan versenyek, mint amilyen a Nemzeti Vágta is, közelebb hoznak minket, magyarokat egymáshoz, és megerősítenek bennünket abban, hogy együtt van helyünk Európában. Ezért is tölt el különösen nagy örömmel, hogy Magyarország piacvezető ásványvízvállalataként évek óta a rendezvény mellett állunk" - mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. társtulajdonosa, a díj alapítója.