Lovasünnepünk

A kezdetek idején a hazai és a nemzetközi lovas műsorok között – koncepcióban, színvonalában, megjelenítésében – nagy volt a különbség. Sokunk sok munkájának eredményeként – a hazai- és nemzetközi visszajelzések alapján – Budapest a legjobbak közé érkezett.

A magyar emberek lelkében ott él a lovak szeretete. Ezt az érzést nemzetközi színvonalú lovas műsorral csalogathatjuk elő.

Tudjuk, hogy a lovas szakmai közönség színvonalas, izgalmas versenyeket, rangos lovasokat, a nagyközönség – emellett –érdekes, soha nem látott „meghökkentő” programokat akar látni. Ezért vált jegyet.

Önök kérték!

Az idei show műsorunk programját új elemekkel és a közvélemény-kutatások eredményeire, a a sikerszámokra figyelemmel állítottuk össze.

A látványos szórakoztatás és a versenyek mellett tanítani is szeretnénk.

November 30-a a gyermekeké

A Világkupa első napja, november 30-a a gyermekeké.  Kis lovasbarátaink csúcstalálkozójának, a programját kedvcsinálónak, a társadalmi- (tömeg-) bázis erősítésének is szánjuk. A törekvéseink középpontjában álló fiatalok szellemi, szakmai, erkölcsi és anyagi támogatásuk a legjobb befektetés. Szeretnénk, ha minél többen tanulnának meg lovagolni.

A Világkupán fellépő tehetséges fiatal lovasaink példájával bemutatjuk és hangsúlyozzuk, hogy kellő motiváltsággal, önkontrollal, sok-sok munkával, a lovak iránti alázattal, az anyagi terheket vállaló szülők, a tanítómesterek, az edzők iránti tisztelettel messzire juthatnak a lovak csodálatos világában.

Hatalmas érdeklődés

Nagy örömünkre óriási az érdeklődés. Háromszor ekkora Aréna is megtelt volna.

A tovább gazdagodó programunkat a lovasok, a szakmabeliek és a könnyed kikapcsolódásra vágyó nagyközönség számára egyaránt ajánljuk.

Kiemelni közülük bármit is – nagyon nehéz. A kilenc nemzetközi díjugrató szám fellépői között többen itt vannak Európa rangos díjugratói közül. A fénypont a 140 centiméteres akadályokon szombat délután rendezett OTP Díjugrató Nagydíj.

A fény- és hangjátékkal kísért fogatversenyen három világbajnok, – 15 világbajnoki és 4 Európa-bajnoki cím tulajdonosa, köztük az idei egyéni és csapat Eb győztese – kétszer áll starthoz.

A színvonalat, a kölcsönös előnyöket látva – kezdetektől mellénk álló névadó fő támogatónk az OTP Bank és a nemzeti főtámogató Vidékfejlesztési Minisztérium mellett – több rangos intézmény, cég, társaság, médium támogatja nemzetközi rendezvényünket. Nem csupán a pénzüket, hanem kitűnően csengő márkanevüket is adják a közös sikerhez. Köszönet érte.

Az összeszokott, hozzáértő szervezőcsapat sokat vállalt, dolgozott az újabb sikerért. Köszönöm a munkájukat.
Főszereplő természetesen a csodálatos élményvilágot visszavarázsoló LÓ.

Bízom benne, hogy a ló, a lovassport és közönsége most is  egymásra talál.

Ebben a reményben kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kíván:

LÁZÁR Vilmos
a Magyar Lovassport Szövetség és a Szervezőbizottság elnöke