A PannoniaOverdose.hu tudósítója természetesen visszakérdezett, amire Stuart megjegyezte, természetesen nem a szőrére, hanem a kondíciójára gondolt.

Majd előkerültek az új patkók, amikből Overdose – amióta a téli szünetet követően ismét komoly terhelést kap – már egy számmal nagyobbat, 5-öst visel. A jelen lévő, és Overdose patáit végig ellenőrző dr. Szmodits Zsolt elmondta, hogy a méretváltást az is indokolta, hogy az elvégzett munka következtében Overdose patái egy kissé szétterültek. Jozef Roszival tréner pedig hozzátette, hogy amióta Dózi 4-es helyett 5-ös patkókat visel, a korábbi patkolásokat követő pataérzékenység sem jelentkezett nála, amiatt nem kellett leállni.

A PannoniaOverdose.hu friss információi szerint most sem volt ez másként, a patkolás jól sikerült, Overdose szombaton már nyereg alatt volt, a vasárnapot pedig karámjában töltötte.

Stuart eltávolítja a régi patkót

Majd az állatorvossal szemrevételezik a bal elsőt Ekkor következik a körmölés... ...majd az új patkó felpróbálása
Amit még Overdose patájához kell igazítani Ha a patkó jól illeszkedik a patára, következhet a felhelyezés. Ennek első lépése a kétkomponensű ragasztó kikeverése... ...majd felvitele arra a hálóra, ami már rögzítve van a patkóhoz, és amit tulajdonképpen ráragasztanak a patára
A felhelyezés pillanata Ezt követően néhány percre befóliázzák a patát, hogy a patkó ne mozdulhasson el, amíg a ragasztó megköt - Kész van, ráléphetsz.
A bal első már készen van - Óvatosan, Stuart! Stuart Overdose jobb elsőjét akkor is a lábai között tartotta, amikor a rákerülő patkót alakította
- Ez is fent van. Dr. Szmodits Zsolt menet közben többször is ellenőrizte Overdose keringését Mindkét mellső láb készen van
- Méghogy szerencse dolga... (Jozef Roszival, tréner) Overdose levetett patkói ezúttal sem a többi közé kerültek - Legközelebb? Majd megbeszéljük.
Patkóból? Ötös!

Patkóból? Ötös!

Forrás: PannoniaOverdose.hu