Így kis túlzással, egy fél ország várja kíváncsian, milyen érzésekkel szállt le róla, hiszen ön hetente lovagolja a legjobbakat a világ különböző nagy pályáin, így az ön számára Overdose csak egy a sok jó ló közül, nekünk viszont az egyetlen.

Frankie Dettori: Nagyon izgatott lettem, amikor Mikóczy úr felkért, hogy én lovagoljam, hiszen Overdose egy legenda a sprinterek között.

A ló ma pihent benyomást keltett, ami nem is csoda, hisz rég versenyzett utoljára. Ám a pályára érve ez elszállt, ott már nem mozgott olyan nyugodtan.

A versenyt pedig úgy nyerte, hogy érezni lehetett, a ló maga is nyerni akart.

PannoniaOverdose.hu: Trénere a verseny előtt a jártatóban azt az utasítást adta önnek, hogy 400-nál álljon az élre vele, hagyja, hogy a többiek tolják maguk előtt, és csak az utolsó 200-on eressze el.

Megvallom, mi a lelátón egy picit izgultunk, amikor 200-zal a vége előtt fő riválisa, Dagda Mor, mintha egy pillanatra át is vette volna tőle a vezetést, de Overdose pont ekkor indult meg, ahol az előzetes taktika szerint is kellett.

Frankie Dettori: Én most csak 75%-os teljesítményt kértem tőle, és szerintem még legalább öt hosszt javulhat.

PannoniaOverdose.hu: Overdose ideje még így is jobb volt másfél másodperccel, mint 3 éve, amikor 10 hosszal nyert ugyanitt, ez tehát jóval erősebb mezőnynek tűnt. A mai verseny ennek fényében is könnyű győzelemnek számít?

Frankie Dettori: Végül is igen, könnyű győzelem volt, de ahogy már említettem, azért győzött, mert Overdose pontosan tudja, hogyan kell nyerni. És nyerni is akart!

PannoniaOverdose.hu: Láthatjuk még önt Overdose hátán a jövőben?

Frankie Dettori: Igen, remélem Hong-Kongban lesz alkalmam lovagolni őt!

PannoniaOverdose.hu: Mi pedig reméljük, hogy meghívják arra a versenyre.

Frankie Dettori: Én is, és biztos vagyok benne, hogy meg fogják.

Forrás: PannoniaOverdose.hu