Évszázados hagyomány elevenedik meg 2015. július 3-5. között a Kincsem Parkban - a Derby és Gasztroangyal Fesztivál szórakozást, kikapcsolódást és különleges ízeket ígér. A rendezvényen idén először találkozik a tradicionális lóversenysport és a nagy múltú magyar gasztronómia.

Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

„A magyar lóversenysport életében soha nem volt még ekkora jelentőségű esemény” – mondta el a Kincsem Park ügyvezetője, Pécsi István. „A hagyomány szerint eltérő időpontban tartottuk évtizedeken keresztül a galopp és az ügetőderby-t. A Derby és Gasztroangyal Fesztivál az első olyan rendezvény, amelyen a két versenyt egy hétvégén rendezik meg. Ez világviszonylatban is különlegességnek számít.”

Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

„Már péntek este elkezdődik a felkészülés a Lóverseny az éjszakában rendezvénnyel. A galoppon, agáron és az ügetőn kívül egy speciális meglepetésfutamot is szervezünk: egy angol telivér és egy angol agár méri össze gyorsaságát 450 méteren. Szombaton a 101. Magyar Ügetőderbyre - a legnagyobb hagyományokkal bíró magyar sporteseményre -, vasárnap pedig a 93. Magyar Derbyre látogathatnak ki az érdeklődők”– árulta el Pécsi István.

Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

A rendezvény három napján magyar és nemzetközi indulók is megmérettetnek: Közép-Európából a legjobb hajtók, zsokék, trénerek és lovak is képviseltetik majd magukat. „Az ügetőn az egyik legjobb favorit Tonnyo, az orosházi származású 3 éves sötétpej mén lehet, aki két évesen ranglistavezető volt” – latolgatta a verseny eredményét az ügyvezető. Pécsi azt is hozzátette: a galoppon jelenleg Quelindo, a szürke mén, aki még soha nem kapott ki és korábban már a Nemzeti Díjat is megnyerte, valamint a Hazafi és Alagi Díjat nyert, szintén veretlen sárga kanca, Miss Turpan a legesélyesebb.

Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

„Mindannyian arra vágyunk, hogy legyen egy Kincsem utód. A lehetőség minden veretlen két éves lóban benne van. Ötven évente van körülbelül reménység erre” – tette hozzá a szakértő.