A remek időben megrendezett megmérettetésen tizenegy település sportolói vettek részt, akik a nehéz vonalvezetésű pályán is kitettek magukért, több hibátlan hajtást is láthatott a közönség.

A legnagyobb tapsot a helyi Besenyi Tibor mellett, ezúttal is a 22 éves Deli Dániel kapta. A Nagymágocsi LE versenyzője látványos produkcióval védte meg címét, így 2010 után idén is ő szerezte meg a kettesfogat kategória első helyét.

A póniknál az Orosházi LE hajtója, Varga Sándor fogata diadalmaskodott. A távlovaglásban pedig a nagy melegben embert és lovat próbáló 15 kilométeres távon Lődi Henrietta és Seben Gergő azonos idővel, holtversenyben ért célba az első helyen. Bajnóczi Dominika lova sajnos lesántult, ezért nem tudta befejezni a távot.

A legjobb helyi hajtó címet Besenyi Tibor érdemelte ki, míg a legfiatalabb indulónak járó különdíjat a mindössze öt éves, szintén helyi, Gyúrós Péter András kapta. A rendezők vigaszdíjat adtak a kategóriák nyerőköréről éppen csak lemaradt Dimák Sándornak (Orosházi LE), Kovács Árpádnak (Csanádpalotai LE).

Címvédés Tótkomlóson - Deli Dániel idén is nyert a Gyúrós Pál amatőr fogathajtó versenyen Címvédés Tótkomlóson - Deli Dániel idén is nyert a Gyúrós Pál amatőr fogathajtó versenyen Címvédés Tótkomlóson - Deli Dániel idén is nyert a Gyúrós Pál amatőr fogathajtó versenyen

Címvédés Tótkomlóson - Deli Dániel idén is nyert a Gyúrós Pál amatőr fogathajtó versenyen Címvédés Tótkomlóson - Deli Dániel idén is nyert a Gyúrós Pál amatőr fogathajtó versenyen

V. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Verseny
2011. április 23.

Eredmények

Kettesfogat akadályhajtás:

1. Deli Dániel (Nagymágocsi lE)
2. Szabó Lajos (Remonda LE)
3. Jusztin János (Újkígyósi Aranykalász LK)
4. ifj. Olasz Lajos (Hmvhelyi Kéktói Ménes)
5. Németh Béla (Orosházi LE)
6. Besenyi Tibor (Orosházi LE).

Póni akadályhajtás:

1. Varga Sándor (Orosházi LE)
2. Fehér László (Székkutas)
3. Skorka Péter (Kondorosi Széchenyi LK)
4. Mórocz János (Tessedik LK)
5. Sztojka Mihály (Orosházi LE)
6. Mórocz Tamás (Tessedik LK)

Távlovaglás, 15 km:

1. Lődi Henrietta és Seben Gergő (holtverseny)
3. Szenteszky Noémi
4. Varga Izabella
5. Bajnóczi Dominika

Különdíjak:

Legfiatalabb hajtó: ifj. Gyúrós Péter
Nagyló vigaszdíj: Dimák Sándor
Póni vigaszdíj: Kovács Árpád
Legjobb tótkomlósi hajtó: Besenyi Tibor

Ifj. Gyúrós Pál