A Racing Portal - Több mint lóverseny írása:

Múlt szombat este világra jött a tízszeres Gr 1 nyerő Frankel első ivadéka. Frankel a világtörténelem valaha élt legnagyobb versenylovaként fejezte be versenykarrierjét 2012-ben. Nem egyszerűen minden versenyét megnyerte, hanem a világranglistát jegyző szervezeteknél ő kapta minden idők legnagyobb osztályzatát.

Galileo fia szülőhelyén, Banstead Manorban kezdte meg ménesi működését a tavalyi szezonban, makulátlan versenykarrier után (14 futásból 14 győzelem). A borsos, 125 ezer angol fontos áron fedező szuperménhez 133 kancát párosítottak első tenyészidényében, melyek közül 126 vemhesült.

Az elsőnek született életerős méncsikó anyja Chrysanthemum, Danehill Dancer lánya. A kanca versenykarrierje során Curragh pályáján megnyert két Gr 3 versenyt, valamint ugyanott harmadik volt a Gr 1 szintű Pretty Polly Stakes futamában.

Philip Mitchell, a Juddmonte Farm vezérigazgatója elmondta, a kis jövevény minden tekintetben olyan, amit reméltek. Az biztos, hogy a csikó remek származással bír, a nagy Sadler’s Wells, és így ugyebár Northern Dancer neve is mindkét szülői ágon díszíti a pedigréjét.

Frankel
Fotó: www.bbc.co.uk

Forrás: Kiss Barbara - www.racingportal.hu