Aachen fogathajtó „királya” a holland Yjsbrand Chardon – tizenegyszer nyert itt. Csapatban a németeké az elsőség: nyolcszor győztek.

A július 6-i sajtótájékoztatón Fintha Gábor bejelentette, hogy július 15-18-án Lázár Zoltán hatszoros, Dobrovitz József csapatvilágbajnokunk és az újonc Váczi Csaba ül bakra.

Győzni megyünk Aachenbe, mondotta a szövetségi kapitány, bár félelmetes a mezőny – tette hozzá. Mint legtöbbször, most is nagyon erős és főleg kiegyensúlyozott – az eddig nyolcszor győztes – holland csapat.

A tulipánok hazájában eddig három felmérő versenyt rendeztek. Mindig más és más, Chardon, a közelmúltban Vecsésen is első Koos de Ronde és Timmerman győzött.

Ott lesz Aachenben a világ élmezőnye. Kitűnő felmérő az október 6-10.-e közötti tengerentúli Kentucky világbajnokságra.

A sajtótájékoztatón részt vevő Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a Szövetség – közgyűlés utáni – új feladatairól, a Nemzeti Lovasprogramról tájékoztatta az egybegyűlteket és egy sor időszerű kérdésre válaszolt.

Hölle János, a Szervező Bizottság elnöke és Mátyus Zsuzsa szövetségi kapitány az I. Junior Fogathajtó Világkupáról (Vecsés, augusztus 26-29. Már 11 ország mintegy 140 induló nevezett. Az edző: Dobrovitz József), Bajáki Ferenc az egyesfogathajtó világbajnokságról (Róma, július 29-augusztus 1.), Bogó Ágnes, a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum igazgatója a Zánkai Lovas Fesztiválról és a Nemzetközi Fogathajtó Versenyről (július 22-25.) tájékoztatta az egybegyűlteket.

Fehér Károly
Budapest, 2010. július 7.