A testvérpár izgatottan készül a versenyre, és úgy tűnik, őket egyáltalán nem zavarja, hogy egymással kell majd vetélkedniük.

„Ez nem annyira vetélkedés, mint inkább egy olyan megmérettetés, ahol példát mutathatunk, hogyan kell sportszerűen versenyezni. Én a magam részéről nem is fogom figyelni az öcsémet, hanem magamra fogok koncentrálni, ahogy azt egy normális versenyen minden induló teszi. Az igaz, hogy amikor édesanyámnak elmondtam, hogy indulok idén én is, akkor valahol megnyugodott, hogy az öcsém mellett leszek.” – mondta mosolyogva Csaba.

Tamás is csak somolyogva legyintett arra, hogy ellenfélként tekintene a bátyjára. „Sosem versengtünk Csabival, igazából nem is tudtunk volna, hiszen tíz év korkülönbség van közöttünk. Arról nem is beszélve, hogy a szüleink úgy neveltek minket, hogy mi testvérek mindig tartsunk össze, mert a világban csak egymásra számíthatunk igazán, úgyhogy mi ehhez tartjuk magunkat.”

De az is biztos, hogy nem csak egymást kell legyőzniük, ha a dobogó legfelső fokán akarnak állni. Az indulók között ugyanos rutinos versenyzők vannak többségben. Olyanok, akik nagy múltra tekintenek vissza fogathajtás terén, mint Faragó András „Topy”, Harsányi Levente, Mészöly Géza, Stohl András. A mezőnyben abszolút kezdőnek számító indulók is szerencsét próbálnak mint Détár Enikő, aki az OTP Bank Fogathajtó Jótékonysági Sztárfutama az Adrenalin Kupáért egyetlen női versenyzője is és Sárfalvi Péter, aki a lovak terén ugyan a legszakavatottabb közöttük, de fogatot nem hogy nem hajtott még, de talán nem is ült rajta.

Kedvencének november 30-án délután szurkolhat a közönség. A tét nagy! A jó bulin és a megmérettetésen túl 500 000 Ft-ot nyer az OTP Bank Fogathajtó Jótékonysági Sztárfutama az Adrenalin Kupáért győztese, aki ezzel az összeggel az általa kiválasztott alapítványnak segíthet.

Vajon a szűz kéz szerencsét hoz majd az újoncoknak? Vagy a címvédőként indulók egyike lesz a leggyorsabb?

Vastag Tamás - OTP Lovas Világkupa