Versenyeznek továbbá minden valószínűség szerint Pintér Tibor színművész, Hajas László sztárfodrász, valamint a hazai színházi élet és filmvilág élő legendája, Pintér Tamás Oroszlán.

A show-szám sajátossága, hogy a résztvevőknek meg kell mutatniuk, hogy mit tudnak a nyeregben, hiszen egy akadálypályát kell „meglovagolniuk”, valamint arról is tanúbizonyságot kell tenniük, hogy mennyire érzik otthon magukat a volán mögött, ugyanis a nyeregből lepattanva egy cabriolet Audival kell egy ügyességi pályát teljesíteniük.

Az idei versenyen a múlt öttusázói közül az olimpiai bajnok Martinek János, az ötkarikás ezüstéremmel, valamint világbajnoki címekkel büszkélkedő Balogh Gábor, és a szintén világbajnok Sárfalvi Péter - Hanzély Ákos duó is elindul.

Nem lesz könnyű dolguk a pályafutásukat már befejező sportolóknak, hiszen kihívóként ott vannak a jelen kiválóságai is.

A triatlon és a síelés után öttusára váltó, feltörekvő tehetség Gyenesei Leila, valamint a világbajnok és Világkupa győztes Marosi Ádám is ott lesz a mezőnyben. Arról pedig, hogy ne sportoló nyerje a díszes trófeát, leginkább a Pintér Tibor, Hajas László, Pintér Tamás Oroszlán hármas tehet majd, hiszen ők is harcba szállnak a bajnoki címért.

Bár velük kellett volna kezdeni, ám a tisztesség kedvéért csak a legvégén említjük meg a házigazdákat, a Lázár testvéreket, akik közül Zoltán címvédőként, bátyja Vilmos pedig kihívóként próbálja majd meg a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb hibával teljesíteni a rendkívül nehéz pályát és feladatokat.

„Immáron harmadik alkalommal lesz OTP Bank Lovas Világkupa és én rendkívül hálás vagyok a szervezőknek azért, hogy ismét részt vehetek a versenyen. Eddig mindig fantasztikus volt a hangulat és remekül szórakozott a közönség, no meg persze mi is. Elképesztő már maga az ötlet is, átélni pedig mindezt felejthetetlen élmény.

Családommal mi mindhárom napon megpróbálunk ott lenni, mert fantasztikus végignézni a díjugratás és a fogathajtás nemzetközi élmezőnyének fedeles küzdelmét, és a show elemek is rendkívül szórakoztatóak. Győzni szeretnék és meg is teszek majd mindent azért, hogy nekem gratuláljanak az ellenfelek.” - mondta a verseny előtt Sárfalvi Péter.

Ha kíváncsi arra, hogy idén ki lesz a legjobb a ride & drive számban, akkor látogasson ki a Papp László Budapest Sportarénába 2009. december 4-én (pénteken) kezdődő és december 6-ig (vasárnap) tartó 3. OTP Bank Lovas Világkupára.

Vobeczky Zoltán - LovasVilagkupa.hu