A biztonságos lovardákért!Van egy régi lovas mondás: „Aki felül a lóra, előbb-utóbb le is esik!”

De mégis mikor van az „előbb utóbb”? Statisztikai adatok szerint minden 350-dik órában történik egy lovas baleset (csak a bejelentett adatok alapján!).

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy átlagos forgalmú lovardában minimum 1 lovas baleset történik havonta.

Hogy Te mit tehetsz?

Többet, mint gondolnád! Alapvető elsősegélynyújtási és balesetvédelmi ismeretek birtokában akár életet is menthetsz azzal, hogy tudod, mit kell tenned.

1 nap alatt megtanulhatod, hogyan kerülj el baleseteket és segíts, ha valakinek szüksége van Rád. Amíg nem élsz át egy baleseti szituációt, addig nem érzed problémának. Hidd el, Téged is érint!

Következő képzés, ahol felkészülhetsz:

A biztonságos lovardákért!2010. május 25. Unikornis Lovarda

(számukra is fontos a lovardai biztonság!)
Jelentkezés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. , 06 30 979 85 52

Akik már tudják, hogyan segítsenek:

Végzett hallgatóink között már vannak lovas edzők és oktatók, lovaskultúra oktatók, lovardai alkalmazottak és lovasok is.

Ők a szakmai felkészültség alatt nem kizárólag a lovas ismereteket értették. Tudják, hogy a lovaglás fokozattan balesetveszélyes tevékenység, így az Ő felelősségük még nagyobb.

Áprilisi képzésünkön a Budapesti Szabadidősport Szövetség lovas edzői képzésén részt vevő hallgatók is végeztek.

Érdemes tudni

Az 1993. évi XCIII. törvényben és a 3/2002. SzCsM-EüM rendeletben előírtak értelmében minden munkáltatónak rendelkeznie kell elsősegélynyújtásban járatos munkatársakkal és az elsősegélynyújtáshoz szükséges tárgyi feltételekkel.

Mulasztás esetén munkavédelmi bírság szabható ki, melynek mértéke általában 100 000 - 500 000 forint között mozog! Továbbá lovas baleset esetében kártérítés követelhető!

Tévhit: a gépjármű vezetői engedély birtokosa nem kiképzett munkahelyi elsősegélynyújtó!