A Highlights of Hungary kurátorai, akik a hazai kreatív- és médiaipar ismert arcai, díjra jelölték az intézményt, mint a tavalyi év egy kiemelkedő új projektjét. Így az iskola több más fontos kreatív, közéleti, kulturális vagy épp innovációs program mellett szerepel a versenyen.

Az Akadémia 2018-as indításakor az volt a fő szempont, hogy a lovaglás magyar stílusa minél szélesebb körben ismert legyen. A képzés indulása reflektál a lovaskultúra jelenlegi állására: az ambíciózus szabadidőlovasoknál és a versenyzőknél egyre fontosabbá válik a lókiképzés magas szintű ismerete. A Nemzeti Lovasakadémia fő célja, hogy olyan lovas szakembereket képezzen, akik világszerte ismertté és népszerűvé tehetik a magyar stílust. „Már az első évben is nagy volt az érdeklődés a képzésünk iránt és azt tapasztaljuk, hogy ez az idén még tovább nőtt. Jó látni azt, hogy nem csak a lovas szakma részéről kapunk pozitív visszajelzéseket. Képzésünk az élménylovasok és a fejlődni vágyó lovas szakemberek előtt egyaránt nyitott. Célunk, hogy egy közösséget építsünk.  Hiszünk abban, hogy nemzeti lovaskultúránk újbóli felemelése a klasszikus lovaglás széles körű elterjesztésével és művelésével lehetséges.” – mondta el dr. Gőblyös István, a Nemzeti Lovasakadémia alapítója és igazgatója az intézményről.

A Highlights of Hungary már 6 éve gyűjti össze és díjazza az év kiemelkedő projektjeit. Különlegessége abban áll, hogy a 10 kurátor nem meghatározott kategóriákba sorolva állít jelölteket. A nevezettek között idén van kulturális program, kiállítás, verseskötet, könyv, civilszervezet és kezdeményezés, művészek, és a Nemzeti Lovasakadémia, mint oktatási intézmény. Ráadásul nem csak egy nyertes kerül ki győztesen, hiszen a fődíj mellett kurátori díj, közönségdíj, és több különdíj és kiosztásra kerül. Az online szavazás január 11. és 28. között zajlik a Highlights of Hungary honlapján, az ünnepélyes díjátadót pedig február 6.-án rendezik a Katona József Színházban.