A pécselyi fordulón nemcsak környékbeliekkel találkozhattunk, Zala, Tolna, Győr-Moson-Sopron, sőt Pest megyéből is szép számmal jelentek meg lovasok. A verseny napjára ragyogó napsütést kaptunk, a szervezés is igényes, és nagyon jó volt, az egész rendezvény zökkenőmentesen zajlott le.

A haladó pálya körülbelül 23 km volt, 14 ellenőrző ponttal, melyek jól megközelíthetőek voltak. A pálya teljesíthető volt, igaz az egyik pont olyan jól el volt rejtve (többünk szerint), hogy már 5 csapat kereste egyszerre, mire a területet átpásztázva megtalálta valaki.

A versenypálya útvonala csodálatos helyeken vitt végig, gyönyörű kilátás tárulhatott elénk egy-egy magasabb pontról mind a Pécselyi medencére, mind a Balatonra. A Balatonfelvidéki tájvédelmi körzet nagyszerű helyszínt adott a változatos domborzatával a rendezvénynek.

A verseny szabályzat alapján az idén is volt állatorvosi vizsgálat, ami annyit takar, hogy az egyik ellenőrző pontnál egy állatorvos megméri a lovak pulzusát, és ha az túl magas értéket mutat, akkor pihenőt szab ki.

A vizsgálat bevezetésére az állatok védelme miatt volt szükség, hiszen időre kell teljesíteni a pályát – tehát aki előbb beér a célba az összes megfogott ponttal, az nyer. Végül, aki elég ügyes, vagy kitartó volt az megtalálhatott minden bóját, és ha jó időben is ért be, az oklevél mellé kaphatott kupát is.

Végh Gábor csapatbajnok  Pék László egyéni bajnok

Idén a bajnokság 8 fordulóból állt össze:

  • 2010. március 13-14. Sümeg
  • 2010. április 17. Pécsely
  • 2010. május 15. Vászoly
  • 2010. június 26. Bakonykoppány
  • 2010. július 10. Kõvágóörs
  • 2010. 2010. augusztus 21. Tapolca
  • 2010. szeptember 18-19. Sümeg
  • 2010. október 16. Pécsely

A Bajnokság pontgyűjtőrendszer alapján működik és a legjobb eredmény számított bele a Bajnokságba.   

Ezen az utolsó fordulón  a 2.,  3., és 4.  hely között nagyon szűk volt a különbség, igazából ezen a versenyen dőlt el a végleges helyezés.

A verseny eredményhirdetése után felavatásra kerültek a bajnokság győztesei, majd a vacsora után hajnalig tartó buli vette kezdetét.

Krauth Márta csapatbajnok  Krauth Márta és Végh Gébor csapatbajnokok

A jövő év tavaszán indul újra  a versenysorozat, ahová  minden  érdeklődőt szeretettel várunk a továbbiakban, remélhetőleg egyre többen jönnek el és mérettetik meg magukat ezen a minden korosztálynak, és minden stílusban lovaglónak való versenyen.

A 2010-es bajnokság végeredménye a következőképp alakult:

2010-es bajnokság egyéni kategóriában:
I. Pék László
II. Kovács Zoltán
III. Ézsias Gergely

2010-es bajnokság csapat kategória:
I. Krauth Márta és Végh Gábor
II. Érdi Gábor és családja
III. Rácz Tamás és József

Pécselyi tajékozódási lovas terepverseny - Október 2010 - Kinizsi Lovasklub - fotógaléria >>

Andratschke Constantin
Kinizsi Lovasklub
8245 Pécsely, Klára-puszta
2010. október 18.