Mistral Hojris, becenevén csak „Alf”, Laura Tomlinson (leánykori nevén Laura Bechtolsheimer) hosszú távú partnere a londoni Olympia Horse Show keretein belül egy különálló, a ló tiszteletére megrendezett ünnepség során búcsúzott a díjlovagló sporttól és a nagyközönségtől.

Laura és Alf kiemelkedő szerepet játszott a modern brit díjlovaglás definiálásában. A félelmetesen jó páros 2005-ben elképesztő stílussal tört be a díjlovaglás nemzetközi vérkeringésébe, és vitathatatlanul felelősek azért, hogy Nagy-Britannia ott tart a lovassportban, ahol tart, hiszen meghatározó szereplői annak.

Tomlinson és Mistral Hojris éremdömpingjének sorozata 2005-ben, az olaszországi Barzagoban megrendezett Junior és Fiatal Lovas Európa Bajnokságon vette kezdetét, ahonnan csapat ezüst- és egyéni bronzéremmel büszkén térhettek haza. A páros legjelentősebb eredményei közé tartozik a csapat ezüst- és egyéni bronzérem a 2009-es windsori Európa Bajnokságról, három ezüstérem Kentuckyból, a 2010-es Lovas Világjátékokról, csapat arany- és egyéni bronzérem a 2011-es rotterdami Európa Bajnokságról és természetesen legutóbbi csapat arany- és egyéni bronzérmük a 2012-es londoni Olimpiáról.

A 18 éves sárga herélt Laura és a szülei, Wilfried and Ursula Tomlinson tulajdonában áll. „Alf nekem és családomnak is rengeteg örömöt okozott az elmúlt évek során, különösen akkor, amikor négy alkalommal együtt versenyezhettünk az Olympián, úgyhogy az gondolom, megérdemli a pihenést.”

Alf tehát az Olympián, a London International Horse Show keretében hazai közönség előtt nyugdíjba vonult, ez pedig méltó megkoronázása volt annak a sikeres nyolc évnek és lovasával való kitartó együttműködésnek, ami a díjlovaglás rajongóinak szívét világszerte megdobogtatta, és a brit díjlovaglást egy új, egy magasabb szintre emelte.

Laura Bechtolsheimer és Mistral Hojris a 2012-es Londoni Olimpián / Fotó: Kit Houghton
Laura Bechtolsheimer és Mistral Hojris a 2012-es Londoni Olimpián
Fotó: Kit Houghton

Forrás: www.eurodressage.com