Hatvan lenyűgöző ló, valamint harminc lovas művészi előadásában az ember és a ló páratlan egysége, a lovas szenvedélye, valamint szeretete elevenedik meg a budapesti Papp László Budapest Sportarénában.

A másfél órás Cavalero show egy szenvedéllyel és szeretettel teli álomutazás a lovas művészet, az akrobatika, a tánc és a zene legjobbjaival - olvasható a produkció ajánlójában.

CavaleroAz előadás különlegessége az, hogy a lovakat a szabad idomítás technikájával képezték ki. Nagy ritkaságnak számít, hogy egy teljes lovas műsort ilyen technikára alapozva készítenek el. Mutogatással vagy egyetlen hangjelzéssel irányítják csupán az állatokat egy-egy lélegzetelállító mutatvány végrehajtására.

A Cavalero nem csupán cirkuszi mutatvány, hanem a lovak erejét, nemességét, szépségét valamint az emberrel kötött örök szövetségét dicsérő himnusz is. Utazás a művészetekben, történelemben, évezredeken, kultúrákon és civilizációkon át - írják az előadás szervezői.

A társulat művészei, valamint az állatok jó része a dél-franciaországi Nimes városkából származik. Ahol a lovas hagyományok az ókori római időkig nyúlnak vissza. A várost a térségben őshonos Camergue lovak valamint a spanyol lovaglási szokások tettek világszerte ismertté. Kezdetben az előadásokat szabadtéren, egy történelmi várrom előtt adták elő. Később utaztatható produkciót hoztak létre, amely a modern technika segítségével élethűen eleveníti meg az első nimes-i előadás hangulatát.

A műsort 2012. szeptember 29-30-án 20 órától láthatják az érdeklődők a Papp László Budapest Sportarénában.