Az ötödik almalommal megrendezett, 160 centiméter magasra kiírt, egy alappályából és összevetésből álló Gucci Nagydíjon ismét a világ legjobb és legmeghatározóbb díjugratói vettek részt. Annak érdekében, hogy a lovasok bejuthassanak az összevetésbe, először is hiba nélkül kellett teljesíteniük a Conrad Homfeld pályépítő által tervezett alappályát.

Masters Grand Slam - Gucci Paris Masters

A versenyszám 40 párosa közül az alappályát elsőként a francia Aymeric de Ponnat és ménje, Armitages Boy teljesítette hibátlanul, másodikként következett az ír Cameron Hanley és lova, Antello Z. Majd jött a fiatal amerikai lovas, Brianne Goutal, aki a Rosire apaságú Nice de Prissey nyergében szintén lenullázott úgy, ahogy az őt négy indulóval követő francia Timothée Anciaume és Padock du Plessis HN is tette.

Ezután a következő hibátlan lovaglásra kicsit várni kellett egészen a német Christian Ahlmannig, aki gyönyörű szürkéjével Aragon Z-tel ugyancsak hiba nélkül hagyta el az alappályát. Hasonlóképpen végzett Kevin Staut és Silvana HDC, és őt követően Maikel Van der Vleuten (Hollandia) és VDL Groep Verdi, Simon Delestre (Franciaorszég) és Napoli du Ry, Ludger Beerbaum (Németország) és Chiara, Scott Brash (Nagy-Britannia) és Ursula XII, Gerco Schröder (Hollandia) és London, Marcus Ehning (Németország) és Cornado NRW, továbbá Edwina Tops-Alexander (Ausztrália) és Cevo Itot du Chateau is.

Majd jött az összevetés, ahol a 13 indulóból sajnos Christian Ahlmannt ki kellett zárni, de a 12 összevetést teljesítő páros közül Kevin Staut lovagolta a leggyorsabb hibátlant. Az egyéni Európa-bajnok és ezüstérmes csapat Világbajnok ismét megmutatta, hogy semmit sem veszített korábbi fényéből, és megtapasztalhatta azt is, hogy milyen fantasztikus érzés a hazai lelkes közönség előtt győzedelmeskedni.

A péntek esti Longines Vadászugratás győztese, és a Bon Amival a szombati Longines Nemek Viadalát is megnyerő Scott Brash a Nagydíjban Ursula XII-vel második helyezést ért el.

A dobogó harmadik fokára a kétszeres (egyéni és csapat) olimpiai bajnok, a holland Gerco Schröder állhatott a Nabab de Reve apaságú sárga ménnel, Londonnal.

A Masters Grand Slam sorozata 2014. február 21. és 23. között Hong Kongban folytatódik.

Nézd meg az izgalmas összevetést videón - Kevin Staut és Scott Brash küzdelme:

Eredmény >>

        Alappálya
hibapont
Összevetés
hibapont
Összevetés
idő
Pénzdíj
1. Kevin Staut Silvana HDC Franciaország 0 0 39.56 115 500 €
2. Scott Brash Ursula XII Nagy-Britannia 0 0 40.72 70 000 €
3. Gerco Schröder London Hollandia 0 0 41.32 52 500 €
4. Aymeric de Ponnat Armitages Boy Franciaország 0 0 42.95 30 000 €
5. Ludger Beerbaum Chiara Németország 0 0 43.24 21 000 €
6. Edwina
Tops-Alexander
Cevo Itot
du Chateau
Ausztrália 0 4 41.54 15 750 €

Gucci Paris Masters győztesek

Forrás: www.gucciparismasters.com
Fotók: Roxanne Legendre • Photography