Már ekkor is jeleztük, hogy a következő években komolyan kell velünk számolni a kettesek között is: a maratont Kecskeméti László "Kecsó" nyeri! Világbajnok Ekkert Meinecke.

1987. Riesenbeck az első nagy magyar siker. Németországban Kecskeméti László a világbajnok (aki közel két évtized múlva a négyesek között csapatvilágbajnok (2004. Kecskemét)). Csapatunk (Fehér Mihály, Kecskeméti László, Szegedi Gábor) ezüstérmes.

Mindössze 5 hibaponttal szorulnak a németek mögé. Egy arany, egy ezüst: ígéretes nagy siker!

1989. Balatonfenyves az első itthoni kettesfogathajtó világbajnokság. Csapatarany (Fehér Mihály, Lázár Vilmos, Szegedi Gábor), Fehér Mihály a győztes kanadai Udo Hochgeschurztól mindössze 6, az ezüstérmes svájci Werner Ulrichtól 1 hibaponttal elmaradva bronzérmes.

Az ezt követő négy világbajnokságon a csapat nincs dobogón.

1997-ben ezüstérmünket Lázár Vilmos szerzi. A győztes osztrák George Moser mindössze 3,2 hibaponttal jobb nála. (1993. Gladstone, USA).

1997. Németország, Riesenbeck: Lázár Zoltán első vb aranyérme a kettesek között.

1999. Kecskemét: Lázár Vilmos és a csapat (Lázár Vilmos, Hegedűs Imre, Lázár Zoltán) a világbajnok. Innentől nincs vb magyar érem(eső) nélkül.

2001. Németország, Riesenbeck. Egyéni arany Lázár Vilmos. Csapatarany (Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Nyúl Zoltán).
Riesenbeck "aranyos" városunk: három egyéni (Kecskeméti és a Lázárok) és egy csapatarany érmet innen hoztunk haza.

2003. Franciaország, Yardy: csapatban "zsinórban" harmadszor is világbajnok a csapat (Lázárok és Nyúl Zoltán)... és honnan hozták vissza az aranyérmünket!

2005. Ausztria, Salzburg: minden idők legnagyobb mezőnye: 23 ország, 76 fogat. A mieink hosszú évek után aranyérem nélkül. De hogyan? Rainer Pointl (Ausztria) a világbajnok. Hódi Károly ezüstérmes (0,94 hibaponttal szorult az osztrák mögé). A kötélidegzetű Lázár Vilmos bronzérmes (2,22 hibapont hátránnyal a győztestől).
A csapatunk (Hódi Károly, Lázár Vilmos, Selyben Zsolt) ezüstérmes.

2007. Warka, Lengyelország: egy hibaponton belül a három egyéni dobogós!
Lázár Vilmos verhetetlen. Ő a világbajnok. Ez a hetedik(!) aranyérme. Hódi Károly bronzérmes. Csapatunk (Lázár Vilmos, Hódi Károly, Nyúl Zoltán) ezüstérmes. A német csapat mindössze 4 hibaponttal jobb nálunk.

2009. Kecskemét. Eddig 20 világbajnoki érem.

Egyéni 5 arany (Lázár Vilmos (3), Kecskeméti László, Lázár Zoltán)

  •    3 ezüst (Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Hódi Károly)
  •    5 bronz (Nyúl Zoltán (2), Lázár Vilmos, Hódi Károly, Fehér Mihály)

Csapat 4 arany, 3 ezüst.

  • Lázár Vilmos "A" címvédő. Kecskeméten – csúcstartóként – a 11. világbajnokságán áll starthoz! 1989 (Balatonfenyves) óta minden vb-n indult. Hétszer győzött!

Még néhány "beszédes" szám:

  • 1997 és 2003 évek között mind a négy világbajnokságon aranyérmet nyertek a magyar hajtók.
  • 1997 és 2001 között mind a három vb-aranyérmet magyar versenyző nyerte
    (Lázár Zoltán 1, Lázár Vilmos 2).
  • 1999 és 2003 között mind a három vb csapatarany a magyaroké.