Általános vélemény szerint kijelenthető, hogy az utolérhetetlen francia zseni volt a 2008-as Világkupa kiemelkedő közönség-kedvenc személyisége.

Hitvallása (és a mienk is):

„Szeretni kell a lovat. Ha az megvan, akkor sok minden magától működik.” Majd hozzátette: „Szeretetteljes következetesség, érzelmi kötődés. Rengeteg munka. És végül a ló értse meg, mit kérünk tőle, fogadja el az embert, ám eközben a ló - maradjon ló”.

Mindezt szabadidomításban: kötőfék, kantár és nyereg nélkül teszi és éri el.

Világszenzáció!

Kamaszkorában inkább csak gondolataiban foglalkozott a sportokkal. A foci és a futás érdekelte. Egészen addig, míg egy új jövevény fenekestül fel nem forgatta az életét.

Apja,  André vett egy kancacsikót fiának. Gazelle-nek nevezték el. Szinte azonnal kivételes kapcsolat alakult ki a fiú és az egyéves csikó között.; Jean-Francois ezzel a lókiképzés természetes útjára lépett.

Évekkel később testvérével létrehozott egy lovas akrobata vállalkozást. A „Tell Vilmos” című film több epizódjában is szerepeltek lovasként.

1991-ben „Cheval Passion” címmel első alkalommal nagy sikerrel mutatott be Avignon-ban egy olyan programot, amelyben a lovain semmilyen szerszám nem volt.

Aztán a testvérek útja külön vált, J. F. Pignon egyszemélyes – sok lóval tartott – bemutatói egyre népszerűbbé váltak.

1993 óta főképp külföldön bemutatózik. Pályafutása során közel húsz ország világvárosában lépett fel. A legnagyobb lovas eseményekre kap meghívást. Equitanan, a világ egyik legrangosabb nemzetközi lovas vásárán visszatérő vendég.

Előadásait mindenekelőtt lovaira szabja
, közben szinte elképzelhetetlen szintű bizalom épül fel ló és ember között.

Az utóbbi években arra is vállalkozik, hogy tudását megossza másokkal, bemutassa képzési módszerét a világ minden tájáról érkező lelkes tanítványainak.

Előadást tartott például „Le Pardon” címmel. Ezt a lovas musicalt francia musical színészek és nyolc zenész közreműködésével 2007/2008-ban a Le Pardon turnén már több mint 100.000 ember látta.

Jean-Francois Pignon és szabadon dolgozó lovai ismét - és tegyük hozzá: közkívánatra - bemutatkoznak az Arénában. Biztos sikerre számíthatnak!

Pignon tavalyi dicsérete pedig különösen megtisztelő.„Hihetetlen számomra, hogy ez még csak a második fedeles Lovas Világkupa Budapesten. Olyan szervezettséget látok, hogy meg voltam róla győződve, évek óta megy már ez a rendezvény.”

Fehér Károly - LovasVilagkupa.hu