Nagyszerű visszatérést láthattunk a Rolf-Göran Bengtsson és Casall ASK párostól Baselben, hiszen rögtön a csúcsra törtek a Longines vasárnapi Nagydíjában. A svéd versenyzőnek sérülés miatt egy kis szünetet kellett tartania, de egy hónap után újult erővel tért vissza a kipihent Casall Ask-kal, aki láthatóan boldog volt, hogy újra ringbe szállhatott. A tizenöt éves mén minden eddigi teljesítményét túlszárnyalta, rendkívül jól ugrott a hétvégén, két csodálatos hibátlan pályával meg is nyerte nagyszerű lovasának a versenyt.

A versenyszám első fordulójában kilenc hibátlan lovaglás született, majd a második fordulóra csatlakozott még hozzájuk hat 4 hibapontos páros. A második forduló nem volt olyan nehézre építve, mint egy összevetés, de egyszerű sem volt a maga tíz akadályával, ami egy hármasugrást is tartalmazott.

A Nagydíj első hibátlanját Marcus Ehning teljesítette a kiemelkedően jól ugró Cornado NRW-vel (Cornet Obolensky x Acobat). Az ő védjegye, a pontosság és a tökéletesre tervezett ütem segített a német lovasnak abban, hogy 43.65 másodperc alatt hibátlanul végigmenjen – ezzel nagy nyomás alá helyezve a mezőny indulóit.

Romain Duguet, Gregory Wathelet, Jessica Kürten, Harrie Smolders és Edwina Tops-Alexander mind megpróbálták követni a példáját, de sajnos mindannyian hibáztak, és egyet ütöttek.

Majd elérkezett Rolf és Casall Ask ideje. Rákapcsoltak, és a kiváló ugróképességű Casall ASK bámulatos fordulókkal hibátlanul küzdötte végig a pályát, és 43.25 másodperces idővel magukhoz is vették a vezető pozíciót. Ludger Beerbaum Chiara (Contender x Coronado) nyergében igyekezett utol fogni őt, de minden erőfeszítése ellenére sem sikerült neki, csupán 43.52 másodperces idejével Rolf és Marcus közé, a második helyre férkőzhetett.

Utolsó indulóként a svájci Jane Richard Philips érkezett a pályára, majd amikor dupla hibátlannal Pablo de Virton (Andiamo x Kashmir van't Schuttershof) nyergében a negyedik helyet megszerezve távozott, a hazai közönség a baseli Nagydíj zárásaképpen hatalmas üdvrivalgással ünnepelt.

CHI Basel

Nézd meg Rolf-Göran Bengtsson és Ludger Beerbaum összevetését:

Eredmény >>

        1. forduló 2. forduló 2. forduló idő Pénzdíj
1. Rolf-Göran Bengtsson Casall ASK Svédország 0 0 43.25 110 000 CHF
2. Ludger Beerbaum Chiara Németország 0 0 43.52 80 000 CHF
3. Marcus Ehning Cornado NRW Németország 0 0 43.65 50 000 CHF
4. Jane Richard Philips Pablo de Virton Svájc 0 0 48.90 35 000 CHF
5. Gregory Wathelet Conrad Belgium 0 4 43.63 20 000 CHF
6. Edwina Tops-Alexander Cevo Itot du Chateau Ausztrália 0 4 44.59 15 000 CHF

CHI Basel

Forrás: www.worldofshowjumping.com