Daniel Deusser és az ő rendkívüli sporttársa, Cornet d'Amour (Cornet Obolensky x Damiani) hihetetlen hétvégét zárt Mechelenben, miután megnyerte díjugrató a FEI Longines Nagydíját. A pályaépítők, Lucien Somers és Eddy Geysemans igazi kihívást jelentő, 13 akadályból álló vonalvezetésű alappályát állítottak a lovasok elé, amelyet a negyven résztvevő párosból összesen csak négyen tudtak hibátlanul teljesíteni, így négy lovas jutott be az összevetésbe.

Az alappálya:

Ez a négy páros azonban láthatólag játszi könnyedséggel küzdötte le a nehézségeket. Jens Fredricson és Lunatic (Landlord x Utrillo) tizenegyes startszámmal lépett pályára, és egy gyönyörű hibátlannal távozott, majd tizenhármas startszámmal Pilar Cordon érkezett Nuage Bleu (by Fildor de Largiva) nyergében, aki szintén hiba nélkül lovagolt. Utánuk pedig szinte a startlista végéig kellett várni az újabb hibátlanokra, Daniel Deusserre és Cornet d'Amourra, illetve Jeroen Dubbeldamra, aki Zenithet (Rash R x Fuego du Prelet) lovagolta – ezzek ők is kvalifikálták magukat az összevetésre. Az utolsóként induló Edwina Tops-Alexandernek és Ego van Ortinak (Vigo d'Arsouilles x Darco) azonban nem volt szerencséje, ők ötödikként végeztek az alappályán kapott egy hibapontos időbüntetéssel.

Az összevetés:

Az összevetés több alkalommal is lehetőséget adott a lovasoknak egy-egy hosszabb vágtára, ezzel együtt az ugrások viszont rövid fordulók után következtek. Az utolsó előtti akadály, egy meredek-meredek összetett előtti hosszú vágtaszakasz lehetővé tette a lovasok számára, hogy az utolsó erőkifejtésekre összepontosítsanak.

Jens egy elképesztően gyors összevetést lovagolt, így az utána pályára lépő Pilar hiába tett meg minden tőle telhetőt, nem tudta őt utolérni. Daniel azonban elhatározta, hogy az utolsó előtti összetett előtt eggyel kevesebb vágtaugrást tesz, ezzel pedig több mint egy másodperccel át is vette a vezetést Jenstől.

Jens Fredricson és Lunatic

Az utolsó induló, a holland Jeroen a Világkupa fordulón most debütáló Zenith nyergében – miután egyet ütött – úgy döntött, hogy feladja. Zenith előtt, aki nagyon jól ugrott, és élete eddigi legrangosabb pályáját teljesítette, minden bizonnyal ígéretes jövő áll.

Daniel Deusser és Jens Fredricson szoros küzdelme az összevetésben:

Eredmény >>

        Alappálya
hibapont
Összevetés
hibapont
Összevetés
idő
Pénzdíj
1. Daniel Deusser Cornet d'Amour Németország 0 0 35.66 autó (24 132 €)
+ 33 331.50 €
2. Jens Fredricson Lunatic Svédország 0 0 36.43 34 826.40 €
3. Pilar Lucrecia
Cordon
Nuage Bleu Spanyolország 0 0 37.94 26 119.80 €
4. Jeroen Dubbeldam Zenith Hollandia 0 4 feladta 17 413.20 €
5. Edwina
Tops-Alexander
Ego van Orti Ausztrália 1 - - 10 447.93 €
6. Joe Clee Diablesse
de Muze
Nagy-Britannia 4 - - 7 835.95 €

Forrás: www.worldofshowjumping.com