Christian Ahlmann - Aragon Z

A pályaépítő, Uliano Vezzani vonalvezetése idén sem bizonyult egyszerűnek, ráadásul az utolsó oxer sokaknak okozott nehézséget, sorra hibáztak rajta a lovasok, többek között Marco Kutscher, Eric Lamaze, Malin Baryard-Johnsson és Sergio Alvarez Moya is leütötte azt. A Bella Donnát (Baldini II x Calido I) lovagoló Meredith Michaels-Beerbaumnak az ötös számú triple bar jelentett problémát. Amikor a ló az utolsó pillanatban megállt, a lovasa leesett, így ki kellett zárni a párost a versenyből.

Tizenkét lovas tudott az alappályán hibátlanul lovagolni, közülük pedig Luca Maria Moneta volt az első, aki hibátlanul teljesítette az összevetés pályáját 44.93 másodperces idővel, és vezető pozícióját sokáig meg is tudta tartani a hazai közönség nagy örömére.

luca maria moneta verona

Luca Maria Moneta - Neptune Brecourt

A következő három lovas hibázott: Athina Onassis de Miranda 3 hibapontot kapott időbüntetés gyanánt, Luciana Diniz egyet ütött, Edwina Tops-Alexander pedig szintén időbüntetéssel, 1 hibaponttal távozott az összevetés pályájáról. A német Daniel Deusser és Cornet d’Amour (Cornet Obolensky x Damiani) a gyorsaságával veszélyesnek tűnt az olasz Luca Maria Monetara nézve, azonban az utolsó ugrást sajnos leütötte. Denis Lynch sem tudott hibátlanul lovagolni, de az őt követő Simon Delestre és Valentino Velvet (Indoctro x Burggraaf) egy szép hibátlan teljesítménnyel, 46.78 másodperces idővel a második helyet megszerezve hagyta el a pályát.

Ezek után Christian Ahlmann következett, aki egy látványos, ránézésre azonban lassúnak tűnő hibátlan pályát lovagolt, azonban a nagy vágtájú Aragon Z hátán 44.38 másodperces idejével mégis átvette a vezetést. A múlt hétvégén megrendezett lyoni Nagydíj győztese, Maikel van der Vleuten és VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) 47.12 másodperc alatt szintén hibátlanul teljesített, ami végül a hatodik helyre volt elég. Pius Schwizer és Picsou du Chene (Le Tot de Semilly x Caloubet du Bois) 45.09 másodperces idővel végzett, a hibátlanul lovagolt pályája így a negyedik helyet jelentette a páros számára, miközben Marcus Ehning és Plot Blue (Mr. Blue x Pilot) egy verőhibával a nap legjobb idejét abszolválta.

scott brash verona

Scott Brash - Ursula Xll

Utolsó összevetőként Scott Brash lovagolt a pályára, így ő volt az egyetlen, aki még bármit is tudott tenni annak érdekében, hogy átvegye a győzelmet a német Christian Ahlmann és Aragon Z páros felett. A brit lovas elképesztő sebességgel indult neki az összevetés ugrásainak, és bár szorosan megközelítette a vezető időt, a maga 44.77 másodpercével 0.39 másodperccel lecsúszott a dobogó felső fokáról, így meg kellett elégednie a második helyezéssel.

        Alappálya Összevetés
hibapont
Összevetés
idő
1. Christian Ahlmann Aragon Z Németország 0 0 44.38
2. Scott Brash Ursula XII Nagy-Britannia 0 0 44.77
3. Luca Maria Moneta Neptune Brecourt Olaszország 0 0 44,93
4. Pius Schwizer Picsou du Chene Svájc 0 0 45.09
5. Simon Delestre Valentino Velvet Franciaország 0 0 46.78
6. Maikel van der Vleuten VDL Groep Verdi Hollandia 0 0 47,12

christian ahlmann aragon z verona

Ezzel az eredménnnyel Scott Brash összességében átvette a vezetést a Longines FEI Világkupa sorozat Nyugat Európai Ligájában, hiszen az első fordulót Oslóban megnyerte, a második fordulón Helsinkiben a tizenharmadik helyen, a harmadik fordulóban, Veronában pedig a második végzett. A rangsorban 41 ponttal vezető Scott Brash ezáltal 7 ponttal megelőzte a jelenleg második helyen álló Steve Guerdat-t. A harmadik helyen Luciana Diniz, a negyedik helyen Patrice Delaveau, az ötödiken pedig Marcus Ehning áll. A versenysorozat a következő hétvégén Stuttgartban folytatódik.

Longines FEI Világkupa ranglista 2013/14 >>

Forrás: World of Showjumping

Fotók: Jumping Verona 2013