George Morris mutatványa

Az idén 75 éves George H. Morris 2013-as januári professzionális tréningje (Horsemastership Sessions) során az egyik részvevő lova szokatlan módon reagált az előremenetel kérdésére, amikor George finoman megszúrta a sarkantyújával – ám nem nehéz megtippelni, hogy ki nyerte ezt a „csatát”.

George Morris

A csontváz

Februárban vírusként terjedt a fotó, és még a The Chronicle of the Horse magazinban is megjelent, amelyen a brit lovasnő, Gillian Higgins a wellingtoni Winter Equestrian Festival keretében megrendezett bemutatón látványosan szemléltette ló és lovasa anatómiai felépítését. A csontok felfestésével egyedi módon ábrázolta az elhelyezkedésüket, ráadásul fokozásképpen a szombat éjszakai villanyfényes előadása során még néhány akadályt is megugrott.

A csontváz

Tisztelgés a Mester előtt

Márciusban az Amerikai Egyesült Államok legjobb női és férfi lovasai álltak sorfalat George Morris tiszteletére a hivatalos búcsúztatóján, amikor a Mester átadta a gyeplőt az USA díjugrató csapatának új vezetője, Robert Ridland kezébe. Nagyon érzelmes pillanat volt mindenki számára.

George Morris búcsúztató

Vidám eredményhirdetés

Bár nem Mr. Whoopy hozta el az első helyezésnek járó díjakat, az eredményhirdetés végén levő tiszteletkört olyan jókedvűen vágtázta és ugrálta végig Duncan McFarlane-nel a nyergében, mintha nem is harmadikak lettek volna, hanem övéké lenne az 1 millió dolláros Nagydíj nyeremény a californiai HITS Thermal Desert Circuit versenyén.

Vidám eredményhirdetés

Bajnokok pózolnak

Miután Beezie Madden megnyerte a Díjugrató Világkupa Döntőt 2013 áprilisában, a 2012-es győztessel, Rich Fellers-szel készített egy közös fotót, melyet tréfásan a kétértelmű „back to back” névvel illettek. Ugyanis a képen bár „egymásnak háttal” állnak, a bajnokságban viszont „szorosan egymás után” következnek.

Bajnokok pózolnak

Hogyan tegyük boldoggá egy fiatal rajongó életét?

McLain Wardnak már védjegyévé vált, hogy mikor nyer egy Nagydíjat, a szalagját bedobja a nézők közé, a rajongóknak pedig csak épp jó időben kell lenni a jó helyen. Így történhetett a júniusi devoni Nagydíj után, hogy egy szerencsés kislány kapta el McLain szalagját. Biztos, hogy soha többé nem felejti el azt az estét!

McLain Ward

Pónik a sárban

A póni szakosztályok versenyzői között nem sok olyan bátor és tehetséges lovas van, mint Taylor St. Jacques, aki júniusban, a Lake Placidben megrendezett versenyen igen viharos körülmények között hősiesen teljesítette a pályát, és helytállt a legjobbak között. Megérdemelten hozta el az első helyezettnek járó díjat.

Pónik a sárban

Reed integetése

Akár egy szépségkirálynő, úgy integetett a közönségnek Reed Kessler, amikor megnyerte a Lafarge  Kupát és a győzelemmel járó 50 000 dollárt júliusban, Spruce Meadowsban. Tekintélyes rajongótáborral a közösségi médiában Reed továbbra is az egyik legnépszerűbb lovas az amerikai díjugratók táborában. És ki tudja, milyen babérokat fog még aratni a következő évben...?

Reed Kessler integet

Georgina lebukott

A szeptemberi FEI Világkupa fordulón Georgina Bloomberg felhívta magára mindenki figyelmét. A szél éppen a megfelelő pillanatban kapott bele a zakójába, így a hatalmas triple bar fölött kivillant a gömbölyödő hasa, és mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a lovasnő terhes.

Georgina Bloomberg terhes

Fizetésosztás

Kifizetődő volt keletre repülni a californiai származású Nayel Nassarnak szeptemberben, amikor megnyerte az 1 millió dollár összedíjazású Zoetis Nagydíjat Saugertiesben (New York). A 350 000 dollárt érő győzelme eddigi pályafutása legnagyobb nyereménye volt. Nem csoda, hogy nem tudta abbahagyni a mosolygást.

Nayel Nassar

Forrás: www.proequest.com