A nagyra becsült holsteini fedezőmén, Contender 30 éves korában, 2014. január 13-án az örök vadászmezőkre távozott. A pej mén már az öregség több velejárójától is szenvedett, és végül úgy döntöttek, a ló érdekei azt kívánják, hogy békésen a másvilágra segítsék - így elaltatták.

Contender 1984-ben született, Niko Detlef tenyésztette a németországi Westfehmarnban. Apja Calypso II (Cor de la Bryére x Heißsporn), anyja Gofine (Ramiro x Ladykiller xx x Heidkrug x Loretto után). Contender 1986-ban kapta meg a tenyésztési engedélyt a holsteini lófajtában, majd 1987-ben 146.62 pontos ugróindexszel megnyerte a Ménszemlét (Stallion Performance Test) is Adelheidsdorfban. Kezdetben az oldenburgi ménesben állomásozott, de később átkerült a Holsteini Szövetséghez.

127 elismert utódot hagyott maga után, köztük a híres Contendro I-et. A mén elsősorban a díjugrató sportban jeleskedett, de számos díjló ivadéka is született, beleértve többek között Steffen Peters Ravel nevű olimpiai lovának apját, a nagyszerű Contango-t.

Isten veled, Contender! Köszönjük, amit a lovassportért tettél!

Contender

Forrás:
www.eurodressage.com
www.horseandhound.co.uk
Fotók: www.holsteiner-verband.de