Az exeteri lóversenypályán egy egyszeri és különleges futam keretében öt Clydesdale mérhette össze a tudását, melybe a Föld is majd beleremegett.

Clydesdale

A hatalmas és nagyrámájú lovak a National Hunt zsokéival nyergükben az exeteri Devon Nap egyik fő attrakcióinak számítottak, ezenfelül pedig igazolták rátermettségüket: volt, aki a közvetlenül célfotó előtt még elérte a 20 mérföld / óra (32,19 km/h) sebességet.

Clydesdale

A lovak tulajdonosai, a darmoori Aileen Ware és Tim Ancrum rendkívül örültek lovaik sikereinek.

„Ez a lófajta elsősorban igáslóként ismert, ezért meg akartuk mutatni, hogy a Clydesdale-ek lovaglásra is milyen kiválóan alkalmasak” - mondta Tim. „Természetesen nem azt mondjuk, hogy állandóan versenyeztetni kell őket, de egy futam még messze nem haladja meg a képességeiket. Büszke vagyok rájuk!” – nyilatkozta a nem mindennapi versenyszám után.

clydesdale 4

A híres műsorvezető és Clydesdale-tulajdonos, Martin Clunes adta át a díjakat a versenyzőknek.

„Nagyszerű volt!” – mondta. „A jövőben több hidegvérű ló futamra lenne szükség, és az emberek igazán megkedvelnék őket. Miután szoros kapcsolatba kerültem a hidegvérűekkel, már nem éreztem magam egyedül. Ez egy érzelmi kapcsolat. Van bennük valami őszinte.”

Clydesdale

Nézd meg a fej-fej mellett haladó Clydesdale-eket:

Clydesdale

Forrás: Horse&Hound