2021. június 14. hétfő. Ma Árész és Marengo névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Lovam.hu

Esemény

Attila túra a szőke Tiszától a kék Dunáig
Megnevezés:
Attila túra a szőke Tiszától a kék Dunáig
Mikor:
2020.09.20. - 2020.09.26.
Közzétevő:
Ópusztaszeri Akhal Ménes
Hol:
Ópusztaszeri Akhal Ménes - Ópusztaszer
Kategória:
Lovastúra: több napos

Leírás

Akhal Teke lovakon – egyedi nyergekben – a Tisza és a puszták vidékén.


Az ópusztaszeri Feszty-körkép és a Nemzeti Történeti Emlékpark megtekintésével, szürkegulya-és Akhal Teke méneslátogatással.
Szállás eredeti kazak és mongol JURTÁKBAN.


Megegyezés szerint néhány napra is van lehetőség csatlakozni…


A lóval töltött szabadidőnek kétségtelenül a túralovaglás a csúcsa. Amióta túrázunk nagyon sok élménynek, kalandnak voltunk tanúi és részesei. Megpróbálom összefoglalni, hogy ennyi év után mit tartunk a legérdekesebbnek:


ELINDULNI, ÚTON LENNI ÉS ELJUTNI MÁSHOVÁ…
Ez egy nagyon ősi élmény, ott lapul az ösztöneinkben, izgalommal tölt el, és ha átéljük, más emberként lépünk tovább: kevesebbek lennénk, ha nem történt volna meg.


A ló ehhez az úthoz egy nagyon különös érzést ad: mintha egy más időből szemlélnénk a világot, másképpen haladunk és más utakon járunk – mint régen – a nomádok – folyótól folyóig, hegyeken át…


A túra csillagtúra, minden nap visszatérünk a Jurtaszállásra, ahonnan elindultunk.


Ópusztaszer földrajzilag szerencsés fekvésű: olyan területek határán van, ahonnan egyaránt elérhetőek a kiskunsági homokbuckás ligetek, az alföldi szikes puszták és a Tisza vadregényes ártere… Ezeken a helyszíneken vezet Attila Túra útvonala.
Utunk legnagyobb része tájvédelmi körzetek érintetlen és gazdag növény-és állatvilágán vezet keresztül. 25-35 km-t teszünk meg egy nap, de természetesen vannak különbségek a távok között.


LOVAK ÉS NYERGEK:
Lovastúráinkon a „honfoglalás lovát”, a legendás Akhal Tekét lovagolva fedezheti fel az utunk során érintett tájakat. Ez az a fajta, amelyikkel történelmünk összefonódik, és híres különleges kényelméről…


Nem csak a lovak, de a nyergek is különlegesek: Saját készítésű magyar stílusú nyergek, korszerűsítve a mai lovaglástechnikai igényekhez és lovakhoz. Különlegesen biztonságos és kényelmes, nagyon beváltak az elmúlt évek túrái során…


Azoknak, akik az Akhal Teke fajta vagy a nyergeink iránt érdeklődőknek ez a túra vagy ennek akár rövidített verziója jó lehetőséget ad a kipróbálásra, ismerkedésre.


NAPI PROGRAM


Vasárnap – Érkezés


Elhelyezkedés a Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán. A vendégek eredeti kazak és mongol jurtákban szállhatnak meg, A jurta nem sátor. Az ember által készített lakóhelyeknek, hajlékoknak e...


Bővebben: https://www.opusztaszerimenes.hu/lovasturak/

Helyszín

Helyszín:
Ópusztaszeri Akhal Ménes
Megye:
Csongrád megye
Irányítószám:
6767
Település:
Ópusztaszer
Utca, házszám:
Pusztaszeri Major 102.
Tetszett? Oszd meg:

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.