2020. július 4. szombat. Ma Mirabell és Samantha névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 1808
Kérdések

Kantározás, nyergelésnél... történet :D

Kérdező:
antika
Kérdés időpontja:
2010.03.08 14:24
Kérdés módosítása:
2010.03.09 15:19

A kérdés bővebben

Sziasztok.

Újabb kérdés^^ Az elző kérdésemben már írtam Nemzetesasszonyról akin szoktam lovagolni. Kezdők alá nem szokták adni hiszen még fel sem tudják kantározni, se nyergelni. Én is megküzdöttem ezzel mindig amikor őt kaptam. 

A kezdetekkor félóra  könyörgés után sikerült csak ráadnom a kantárt aztis nagy nehezen. Majd jött a nyergelés ami mégúgyse ment. Amikor húztam a hevedert vagy kirúgott vagy csípkedni akart. 

De miután okosabb lettem már 2. próbálkozás után sikerült ráadnom a kantárat. A hevederhúzásnál pedig amikor oda akartam kapni rákiabáltam hogy: Nem! v. Nem harap! v. Menjél innen! és akkor elfordította a fejét. Ezt jól csináltam?

De azthiszem megkedvelt engem a ló.  A kantárt már egyszeri próbálkozásnál rá tudom adni, nem is ellenkezik. A hevederhúzásnál pedig már rám se hederít. Pedig amikor barátnőm kapta Nemzetest akkor igencsak meggyűlt vele a baja. Se kantározni nem engedte magát..felkapta a fejét vagypedig lehajtotta és tovább zabálta a szénát. A hevederhúzásnál pedig meg is csípte a lányt. A lábát se nagyon akarta adni pedig nekem az is elég ha melléállok és megfogom a lábát és már adja is.Ezt miért csak velem csinálja hogy nem zavarja akármit csinálok is vele?

Huhh na egy kicsit sokra sikerült :S bocsi xD

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#18  Shadow.91

2011-06-14 20:05

A ló nem mai darab elég sokat dolgozott életében, nem csoda ha elege van. Nem csak veled normális nekem meg se próbálta a csipkedést, nagyon jól látja az embereken, ha velem bepróbálkozott volna simán és minden szívfájdalom nélkül orrbavágtam volna. Naponta több ember is ül rá másképp lovagolnak szerencsétlen ló nem tud kiigazodni, amúgy tipikus kezdő ló, pont hogy rá ültetik a kezdőket.

#17  mersi lady

2011-06-14 12:48

A ló ,akármilyen kedves egy adag bitangság van benne.Mikor látja a kantárt tudja ,hogy ott kell hagyja a széna majszolgatást és dolgozni kell ,hogy menjen.Persze ,igyekszik túljárni a "szerető " gazdi eszén .Nem szabad utánna hagyni .Háttal a pacinak határozott mozdulattal megfoni az orrát és lehúzni.Egy pofon a nyakára csak hasznára válik .
A nyergelésnél egy törvény be kell tartani,de ápolásnál is : soha se nyergelj úgy ,hogy a ló feje ne legyen kikőtve,akár két oldalrolis .csiklandós lehet,megcsiphe ted és már kész a védekező harapás.

#16  Arika

2010-06-04 16:10

Nincs időm elolvasni az előző hozzászólásokat , bocs, ha valakit ismétlek. Szerintem ez a ló nem bízik a lovasban, valami rossz tapasztalata lehetett, ezért nem akarja, hogy felnyergeljék, ráüljenek. Te a határozottságod dal, a keményen rászólással kivívtad a tiszteletét, elfogadott vezetőnek, úgy érzi, te vagy az, aki parancsolhat neki, aki lovagolhat rajta. Gratulálok!

#15  sayolle

2010-06-03 18:04

szia! pár tipp amit az évek alatt összeszedtem.

már pucoláshoz kösd ki kötöfékkel,jó röviden, legalább nem fog tudni csipkedni se.
ezután add rá a nyerget, szép lassan nyugodtan, simogasd meg akár. de ha feléd csíp, rögtön húzz rá egyet az orrára.

legvégül jöhet a kantár. mivel azt írtad, eleve nehéz kantározni, azt javaslom, hogy a szárat mindenképp dobd át a fején,így akkor is kontroll alatt tudod tartani,ha el akarna menni. ezután állj mellé, és a kezedet tedd az orrára - ennél fogva lehet egy lófejét lent tartani, elég érzékeny rész, nem fog erősködni.
ezután mehet a zabla. :) ha sikerült, mehet a simi, dicséret

+1

#14  barathorsi

2010-03-14 19:07

de nem eléggé kicsi

+1

#13  tamcsii

2010-03-10 13:48

Idézet - lóbolond:

Idézet - barathorsi:
Eddig nem tudtam h egy helyen lovagolunk.
Csak most már

Mik ki nem derülnek…


Hátigen…kicsi a világ XD

+1

#12  lóbolond

2010-03-10 13:42

Idézet - barathorsi:

Eddig nem tudtam h egy helyen lovagolunk.
Csak most már

Mik ki nem derülnek…

+3

#11  szagacs

2010-03-10 12:57

Nem ismerem személyesen a lovat, de tipikus viselkedés amit csinál és nem feltétlenül az ő hibája, mint tudjuk: sohasem a ló a hibás. Szóval: lovardai ló, ha jól veszem ki, akit naponta többször, mindenféle gyakorlatlan, türelmetlen, esetleg hozzá nem értő emberek próbálnak felszerszámozni , kisebb-nagyobb kellemetlensége ket, esetleg fájdalmat okozva a lónak. Ezt kompenzálja a ló az enyhe ellenszegülésse l, amit egyébként a legtöbb ló eljátszik elsőre minden idegennel, mondván: lássuk ki itt a főnök! Ha hagyod a stiklieit és csinálod a szokásos "lovardai kislány kantározni szeretne" figurát, vagyis egyre magasabb hangon kiabálod a ló nevét, akkor rád sem hederít többé, hiszen rossz választ adtál a kérdésére, vagyis ő a főnök, akkor te mit akarsz a feje körül? Nem kell durvulni, de a ló a határozott, céltudatos viselkedésedből méri le hányadán álltok, bízhat e benned, hogy tudod mit csinálsz és valóban főnök akarsz lenni. Az erélyes rászólással bemutatkoztál neki!

+2

#10  barathorsi

2010-03-09 17:25

Ja Opál ő szerintem egy tündéri kis kanca de nagyon sokan rossz véleményen vannak róla és nem szeretik.
De én imádom a csalafintaságáv al együtt is.Szeretek rajta lovagolni.

+1

#9  barathorsi

2010-03-09 17:23

tamcsii
Nekem négy lovam van és én otthon tartom őket.
Az Akadémián hétfőnként szoktam lovagolni délután 5-től

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.