2020. augusztus 6. csütörtök. Ma Acak, Arabesqe, Flamingó, Lapi, Telivér és Saratoga névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 10332
Kérdések

Kezdőnek lehet lovat venni?!?

Kérdés időpontja:
2015.08.06 16:27

A kérdés bővebben

Kérlek segítsetek!! Talaltam egy szép lovat de még csak kezdő vagyok.Meg vehetem ha még csak kezdő vagyok lovaglasban??? Kérlek segítsetek!És a többi kérdesem válaszol jatok.Léci.

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#4  Arika

2015-08-23 09:11

Nem is a tartással van a gond szerintem. Ha kezdő vagy, inkább nagyon sok és sokféle lovon kéne előbb lovagolnod, hogy jól tudj lovagolni, bármilyen lóval el tudj menni, váratlan helyzetekben is tudd uralni a lovat. Hófeketével teljesen egyetértek abban, hogy arab nem való kezdő lovasnak. Lóvásárlásnál különben sem a szépség a fő szempont! Ha lovat akarsz venni mindenáron, akkor lovasiskolából vegyél, előbb lovagolj rajta sokat, próbáld ki többször terepen, forgalomban, és csak akkor vedd meg, ha tökéletesen tudsz vele menni. Azért saját ló mellett sem árt néha más lovakra felülni, "csiszolni" a lovastudást.
Még egy tanács: mielőtt bármilyen lovat is veszel, nézesd meg állatorvossal!

#3  Hófekete

2015-08-11 16:42

Szia! Lehet, de szerintem nem túl jó ötlet. Hacsak nem egy nagyon nyugodt, 10 év körüli, vagy inkább a fölötti lóról van szó. Bevallom, én arab telivért még véletlenül sem adnék kezdő lovas alá. Régi elv, hogy kezdő lovasnak tapasztalt ló való.
Egyetértek Anonymus-szal, nagyon gondold át ezt a dolgot, nem csak ez az egy ló van a világon. Tanulj lovagolni, lovat ápolni, és amikor már kicsit rutinosabb leszel, akkor vágj bele a saját ló tartásába.

#2  balanzit

2015-08-10 14:23

Köszi! Arab telivér szürke és van rá időm

#1  Anonymus

2015-08-06 20:54

Hááááááát, először is győződj meg róla, hogy ez nem csak egynyári mánia. Utána, van elég pénzed a tartására, megvételére? Van rá időd? Közben fogsz lovaglóleckéket venni? Lenne helye? Szülők benne vannak? Be tudsz segíteni, ha kell a tartási költségekbe? Ha ezekre igen a válasz, akkor is gondold át! Ha nem tudod ellátni, alap dolgokat megcsinálni, akkor nem érdemes, van még több ezer ló a világon és köztük is van pont neked is egy. Ha nem vagy annyira jó akkor se kapkodd el, fogadj fel egy szakembert!
Ui.: Első lónak herélt ajánlott, kedves lónak kell, hogy legyen és ne lókupectől vedd!
Egyébként milyen ló? Nem akarom elvenni, nekem már van de azért vetnék rá egy pillantást.

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.