2020. augusztus 6. csütörtök. Ma Acak, Arabesqe, Flamingó, Lapi, Telivér és Saratoga névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdések

Vágóhídról lovat venni ?

Kérdező:
BigZcsoki
Kérdés időpontja:
2015.03.28 12:47

A kérdés bővebben

Ki tudja hogy melyik vágóhidakról lehet lovat venni ? Sok helyen utánaolvastam, de mindenhol csak olyanokat találtam, hogy : "Lehet, csak állatorvost kell vinni, meg hogy sokat olaszba visznek ki"

Engem az érdekelne, hogy pontosan melyik vágóhoz lehetne fordulni, vagy hogy kik azok az emberek/szervezetek, akik vágóra adják  a lovaikat.

Előre is köszi  a válaszokat ! :)

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#3  Anonymus

2015-08-02 09:59

[quote name="Anonymus"]Egerben van egy ilyen ló! 200.ezerért adják, kezes, kedves kanca. Ültek már rajta, csak elszokott tőle. Két éve sajnálják levágni, mert tudják, hogy nagyon okos. Vissza kéne szoktatni a nyeregre. Most a levágni készülő lovak között van, de nem akarják a halálát mert a hentesnek is feltűnt (nem is lovas ember és még így is ) ,hogy képzett és okos. Egyébként Belga sportló. Kicsit elhanyagolt a kinézete, gyönyörű állat. Rivaldának hívják (a nevéhez híven). Van egy származási lapja is. Ha érdekel akkor felvehetjük a kapcsolatot.

#2  Anonymus

2015-08-02 09:55

Egerben van egy ilyen ló! 200.ezerért adják, kezes, kedves kanca. Ültek már rajta, csak elszokott tőle. Két éve sajnálják levágni, mert tudják, hogy nagyon okos. Vissza kéne szoktatni a nyeregre. Most a levágni készülő lovak között van, de nem akarják a halálát mert a hentesnek is feltűnt (nem is lovas ember és még így is ) ,hogy képzett és okos. Egyébként Belga sportló. Kicsit elhanyagolt a kinézete, egyébként gyönyörű állat.

#1  Arika

2015-04-09 12:06

Sajnos, ez nem egyszerű dolog. Általában ha megérkezik a ló a vágóhídra, akkor le is vágják, nem tartják ott. Vannak kupecek, akik összegyűjtenek lovakat és Olaszországba szállítják levágni, ezek viszont, ha neked kell a ló, nem fogják vágóáron odaadni.
Ha vágóból veszel lovat, annak később kiderülhet valamiféle hibája, pl. kevés munkától lesántul, rosszindulatú, stb. ami miatt vágóba adták. Persze egészséges lovat is leadnak sokszor, de nem biztos, hogy pont jót sikerülne kifognod.
Ha mindenképpen meg akarod menteni egy ló életét, adj fel hírdetést, hogy "vágóba szánt lovat vennék", biztosan lesz jelentkező és azt meg fogod kapni vágóárban. Állatorvost vigyél magaddal! Sok szerencsét!

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.