2020. augusztus 6. csütörtök. Ma Acak, Arabesqe, Flamingó, Lapi, Telivér és Saratoga névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdések

Hány éves kortól lehet lovam szerintetek?

Kérdező:
szemdor
Kérdés időpontja:
2014.07.13 16:07

A kérdés bővebben

Most 11 vagyok, és már elég jól értek a lovakhoz. Csak anyuékat nehéz meggyőzni, hogy vegyenek nekem.

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#2  fodorjulie@gmail.com

2014-07-19 11:49

Én is így vagyok vele

-1

#1  Arika

2014-07-15 09:01

Mit jelent, hogy "elég jól értek?" Tudod, mi a teendő egy kólikánál, egy nyírrothadásnál , mikor kell a fogát reszelni, körmölni, mennyi abrakot, szénát adj, mikor itasd? Van időd iskola mellett mindennap jártatni, trágyázni? Láttál már íntágulatos vagy kehes lovat, felismered a betegségeket? Mert lovagolni vagy lóhoz érteni, az nem ugyanaz!
Mennyire tudsz lovagolni? Mióta lovagolsz egyáltalán? Tudod-e, mibe kerül havonta egy ló tartása? Gondolom, ezt is anyudék fizetnék, mert te nem keresel.
A lótartás nem kortól függ. Az első, hogy úgy tudj lovagolni, hogy a lovat bármilyen helyzetben urald. Tehát ha traktor, busz, akármi jön, ha fekete varjak potyognak az égből, akkor se történjen baleset. A másik, hogy legyen rá időd és türelmed. Tudod, hányszor történik velem, hogy mire kitrágyázok és rendbe teszem az istállót meg a lovat, már nem marad időm lovagolni?
A lótartás sok lemondással is jár. Nincs vasárnap délig alvás, etetni, itatni kell, nincs csavargás a barátokkal, barátnőkkel, ha trágyázni kell, nincs több napos kirándulás stb. Vagy úgy gondoltad, hogy majd anyukádék csinálnak mindent a lovad körül?
Nem utolsósorban pénzbe kerül a dolog. Nem csak megvenni kell a lovat, hanem etetni is.
Szóval ne bánkódj, hogy nincs saját lovad, mert előbb-utóbb úgyis lesz. Lassan majd vállalhatsz diákmunkát a nyári szünetekben, gyűjtsd a pénzt, és vedd ki a részed az otthoni munkákból is (mosogatás, takarítás, stb.) Na és tanulj szorgalmasan lovagolni. Ha anyudék látják, hogy otthon is segítesz, tehát nem fog rájuk maradni a ló ellátása és egymásra rakod a forintokat, hogy meglegyen a ló ára, biztosan besegítenek majd a lóvásárlásba.

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.