2020. június 1. hétfő. Ma Fanny, Ouzo és Tündér névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdések

szintetikus nyereg

Kérdező:
nyikita
Kérdés időpontja:
2014.09.17 20:23

A kérdés bővebben

sziasztok szeretnék egy nyerget venni mert a régi nyereg nem illeszkedik a lovam hátára és az üléspontja túl mélyen van. Viszont nincs arra keretem hogy 200 000-et költsek nyeregre. Az lenne a kérdésem hogy a szintetikus nyereg mennyivel rosszabb mint a bőr?

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#3  Arika

2014-10-11 23:36

Hát nálam a Nagy Lovas Kft olcsó nyergei nagyon jól bírták a strapát, hosszú évekig használtuk őket a lovasiskolánkba n, ahol bizony egy nyereg nem napi 1-2 órát volt lovon…Mikor megszűnt a lovardánk, örömmel megvették a sokat használt nyergeket magánszemélyek, mert a nyergeknek 1-2 apró feslésen kívül semmi bajuk nem volt.

#2  astocki

2014-09-24 09:01

Szia!
A szintetikus nyergekkel kapcsolatban még nincs akkora tapasztalat, mint a bőr nyergekkel, mivel viszonylag új típusnak számítanak és most kezdenek "divatba jönni" a szabadidőlovaso k körében. Néhány barátom ilyet használ, teljesen megvannak elégedve vele. Amellett hogy könnyen tisztítható általában nagyon könnyűek is ezek a nyergek. Ráadásul van amelyiknek még cserélhető a marvasa is. Én is gondolkodom második nyereg vásárlásában és ilyeneket is nézegettem.

Mondjuk tény hogy a bőr, az bőr. Mondjuk a nagylovas olcsó iskola nyerge nem tudom mennyire strapabíró. Ha jól tudom ezek favázas nyergek, amik nem biztos hogy túl jó minőségű bőrből készültek. (Nekem mondjuk nincsenek jó tapasztalataim a favázas nyergekkel, de ez az én szubjektív véleményem.) Én ha bőrnyerget vennék, nem biztos hogy 50-60 ezer forint alatt venném. Szerencse is kell, hogy nagyon olcsón ráköltés nélkül jó bőrnyerget tudjál venni.

Szóval én nem tudnám egyértelműen kijelenteni hogy egyik rosszabb lenne mint a másik…

#1  Arika

2014-09-19 23:09

Bőr nyerget vegyél! 31.500 Ft az új a "Nagy Lovas Kft"-nél és elküldik postán is, ha jól tudom. Ha még olcsóbb, jó bőr nyerget akarsz, akkor nézz szét a "Jófogás.hu" vagy az "OXL.hu" használtcikk oldalakon. Most vettem használt nyerget 16.000-ért, átfestettem bőrfestékkel, olyan lett, mint az új és szuper kényelmes, nagyon meg vagyok elégedve vele!

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.