2020. június 6. szombat. Ma Babér, Kán, Keszi és Pomádé névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdések

pataharang

Kérdező:
pöndi
Kérdés időpontja:
2014.02.22 18:56

A kérdés bővebben

Kovácsom javaslatára pataharangot vásárolnék. Az lenne a krédésem , hogy , hogyan is tudom azt hogy jó-e a lábára? A tépőzárat milyen szorosra huzzam? Előre is köszi a válaszokat.
Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#3  Szarka Eva

2014-02-25 10:30

terepre esetleg lehet jobban jársz a gumival;)

#2  pöndi

2014-02-25 08:04

Szia! Köszi a választ. A lovam hiába magas lábai vékonyabbak. M méretet vettem ha meg huzom a tépőzárat 1ujjam bőven befér , ha áll a paci akkor a harang nem ér a földig de ha mozog igen elméletileg ugye igy a helyes csak olyan fura és neoprént vettem lehetséges hogy hamar elkopik?:S Álltalában terepen megyünk és ebben az esős időben félek hogy megszivja magát vizzel stb. Cseréljem esetleg gumira?

#1  Szarka Eva

2014-02-24 19:02

Szia!:)
Az én lovam nem egy nagytermetű ló így a patája is kicsi, még is szerintem jobb ha nagy pataharangot veszel, mert az biztosan leér addig ameddig kell, (hogy ne lépje le) mert ha esetleg ha "pont jó az nem biztos hogy le is ér a megfelelő hosszig.
A tépőzárat meg úgy csatold be, hogy legalább 1 v. 2 ujjad beférjen a harang és a lába közé, mert a lábán az a bőr rész nagyon vékony és simán ledörzsölheti!: )
Amúgy ez egy saját tapasztalat: Ha terepen nagyon gyorsan mész akkor lecsúszhat a pataharang. Hameg vizes idő van akkor a tépőzár esetleg szétcsatolódik és lejön. Én terep előtt mindig leveszem a harangot. DE rajta van karámban, boxban is néha, kinti-benti lovaglásnál, és nem rohanós terepen is!:)

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.