2020. augusztus 13. csütörtök. Ma Bodza, Notosz és Tekergő névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdések

Viselkedési problémák, mit tehetek?

Kérdező:
juncika
Kérdés időpontja:
2015.04.17 18:01

A kérdés bővebben

Sziasztok! Egy ideje már szokásává vált a lovamnak, hogy munka közben, (díjlovaglás, díjugratás) egyik pillanatról a másikra elindul vágtában maximális sebességgel és igazán nem nagyon tudok rá ilyenkor hatni, néha sikerül lassítanom a tempót de legtöbbször akkor állunk meg amikor ő szeretne. Eddig általában csak akkor csinálta, amikor vágtába ugrattam és hirtelen megindult, mostmár viszont ügetésben is, illetve már akkor is amikor edzés után hosszú száron lesétálunk. Ezeket az elrohanásait nem igazán lehet külső ingerekhez kötni, ha halál nyugodtan ülök a hátán, és egy fűszál sem mozdul akkor is képes elindulni. Nem bakol, nem rúg, egyszerűen csak rohan körbe körbe, és látszik rajta hogy feszült. Eléggé megnehezíti így az edzésmunkát, mit tudnék tenni, hogy leszokjon erről a céltalan rohangálásról? 

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#4  Anonymus

2015-08-30 19:06

Szerintem, valami lehet, hogy zavarja a lovad miközben rajta ülsz. Jó, tudom mondtad, hogy nem de mi van ha mégis? Ha lehet keress egy profit és beszélj vele!
Ui.: Körözz vele amikor beugrik, ha lassít dicsérd. Ha úgy fogja fel, hogy azért dicséred mert megy akkor viszont kiabálj rá és miközben tétovázik próbáld megállítani!

#3  Arika

2015-08-23 09:48

Tegyél rá pelham-zablát vagy feszítőt, hogy akkor álljatok meg, mikor te akarod. Zabot ne adj neki, inkább árpát. Ezenkívül hagyd, hogy néha jól kirohanja magát szabadon, vagy ha megbízható és nem dob le, akkor veled a hátán. Én kivittem néha a csődört a nagy rétre (bocs, fordítva, ő vitt ki engem) és nekiengedtem, hogy rohanjon, ahogy csak bír, csak kapaszkodtam rajta.

#2  astocki

2015-05-11 11:13

Szia!
Nem lehet hogy kényelmetlen neki a felszerelés? Esetleg nem érzékeny a háta? Talán bizonyos mozdulatnál, vagy egy ponton ha épp úgy nyomja őt a nyereg reagál így?

#1  Kemenes Kincső

2015-04-20 13:29

Próbáld meg futószáron leszoktatni róla. Ha rajta ülsz és elindul próbáld meg reszelni a száját a zablával.

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.