2018. december 14. péntek. Ma Cseke és Villám névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Dombováriné Regina

Kié ez a kép?

20121004-08

Címkék:

Hozzászólás 10 | Megtekintés: 4182 | Bővebben...


ARABOSOK A SEGÍSÉGETEK KÉNE!!!!

Kedves Lovasok! Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy írjon S.O.S.-ben aki képben van az arab lovak évjáratával!!! (Itt gondolok névlistára,vagy esetleg melyik évben milyen betűvel kellett lovakat elnevezni,hol lelhetők listák,stb!!)  Ja és kérdezném tőletek is!: Létezik-e olyan hogy két  azonos  fajtájú ló aminek az őseik (mind!)tiszta vérűek, de más évjáratúak (!) és a színük is külömbőző  azonos névvel?? Tenyésztőik is mások de államilag elismert és nyilvántartott ismert fajta tenyésztők!!!??!!  Válaszotokat előre is Kösy kösy!!Fontos lenne!!!

Címkék:

Hozzászólás 1 | Megtekintés: 3253 | Bővebben...


SEGÍTSETEK TYSONT MEGTALÁLNI!!!!!!!!!

Kedves LOVASOK!!!!     Ismét a segítségeteket kérem! Nem régiben a segítségetekkel és sok szíves biztatás,jó tanácsra sikerült megoldást találni TYSON elhelyezésére amíg a végleges helyére került volna.    Sajnos nem régiben eltűnt az ideiglenes helyéről(Tata környékéről). Pár napja írtam ,,SOS ELTŰNT LOVAK" címmel. Nos sajnos Tyske is közte volt a tanyáról eltűnt 4pacinak!  A pacit égen földön keressük,rendőrség is tud róla.  Sajnos az a helyzet hogy akitől örökbe kaptuk a lovat azok azzal a felkiáltással hogy nem vigyáztunk rá eléggé és nem istállóban hanem tanyán (félrideg tartásban volt egész nap legelőn) ezért vissza követelik a lovat!!!! A helyzetet súlyosbítja hogy eltűnt és ezért ők feljelentettek lopás és sikkasztás vádjával! A lopást nem értem a másikat sem.Az eltűnést jeleztük.Ők azt állítják nem örökbeadták csak ideiglenesen. Nos kérdezem ki az a hülye aki a téliidőszak legzórdabb időszakára ideiglenessen befogad egy lovat a saját költségére, amit nem is tud használni mert az időjárási körülmények sem nagyon voltak jók,a lovat sem lehet igazán lovagolni mert beteg tehát dolgozni sem nagyon tud,ráadásul tőlünk is messzi volt.   No a lényeg hogy a ló nekünk is nagyon fontos és kedves szeretjük  viszont elő kell  kerülnie mert nekünk hiányzik a az örökbeadója meg a fejemet kívánja nem tudom mit mondhattak még a rendőrségen de engem úgy kezelnek mintha rablógyilkos lennék vagy valami még extrább baj csináltam volna!!!  Most már azt mondják nem is örökbe adták. Mindeggy már!!!  KÉRLEK BENNETEKET AKI TUD VAGY HALLÓT RÓLA SEGÍTSEN!!!!!

A ló adatai neve:Tyson (arab ló),13éves,herélt,legyesszürke,nyereghelyen sütöt: AT 54  99

 

Ezúton üzenem: Fanny! azt ugye tudjátok hogy így hogy feljelentettetek ha Tys előkerül ti sem kaphatjátok vissza főleg azonnal.A hatóság fog dönteni a sorsáról míg az ügy lenem zárul!

 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 3654 | Bővebben...


S.O.S.!!!!! ELTÜNT LOVAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedves Lovasok!  Rengeteg ló tűnt el az utóbbi időben.(rengeteg tata és környéke,stb.).Egy pontos füles alapján :Kérünk benneteket aki Érden él,vagy ott jár lovazni vagy sokakat ismer lovas embereket írjon.!!!!Nagyon köszönjük!!!

Címkék:

Hozzászólás 10 | Megtekintés: 4001 | Bővebben...


Alzee HAHÓÓÓÓ!!

Sziasztok! valaki tud Alzee-ról valamit? Érdeklődőtt nálam aztán eltűnt.Szia! ha még aktuális vagy már nem de jelezz vissza.köszi! Sziasztok! Már számoljuk a  a napokat a lányaimmal hogy végre megérkezzen Tyske ,ha megjött csinálok képeket és felteszem.Imádom a telet csak kevés volt és nagyon szélsőségekbe esett, de azért jó hogy jön a tavasz mert  így még többet lehet mozgolódni. Üdv mindenkinek!

Címkék:

Megtekintés: 3355 | Bővebben...


KEDVES MINDENKI!!!

Kedves Mindenki!   Örömmel szeretném jelenteni hogy sikerült helyet találnunk és március elejétől jöhet az új,remélhetőleg végleges helyére Thyson.!!!    Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét!!!  Mindenki aki felajánlást tett (Arika,Toros) és aki csak ötlettel segített és biztatott.Mindenkinek nagyon köszönöm hogy segített. Ne haragudjatok de a hely kiválasztásánál nem csak a lóci érdekeit néztem hanem azt is hogy könnyen megközelíthető legyen két pici gyerekkel autó nélkül is.(...és nem gond hogy a lányok ilyen picik).   Sajnos egykét helyre nem jutottam el meg nézni a lovit betegség(bárányhimlő,kötöhártyagyulladás,arcüreggyülladás) és családi okok miatt.Elnézést.! Szóval nagyon köszönöm.!!!

Toros! Az elérhetőségeiteket és a lovitok címét útolagos engedelmeddel eljutattam annak a családos egyesületnek hogy megtudjónak keresni benneteket.

 

Továbbá!!! Szeretném Megköszönni a közreműködést a LIPICS FARM-nak (LÓ ÉS ÁLLATMENHELY)akik befogadták Tyskét míg találunk(tunk) neki helyet !!! Szeretném őket a figyelmetekbe ajánlani.   Ha segíteni akartok nekik nem feltétlen pénz adományt várnak inkább tárgyi segítségnek örülnének.:lótakaró,pokróc kutyusoknak,cicáknak,kutyatáp,töröközök (állatfürdetéshez,kutyaházba,)takarmányt.     -Beállók,kuckók,,óllak,ketrecek barkácsolásához: hulladék azaz kidobásra szánt fa anyagot,leselejtezett tüzelőanyagot,építkezésekről építőanyag csomagolásához használt raklapokat,esetleg kész kutyaházat,állat ketreceket,vadhálló,kerítésnek valót.Minden segítségnek adománynak örülnek. Ha bővebben érdeklődik valaki írjatok és írom a az infokat és az elérhetőségüket.

Szóval köszönjük mindenkinek és szép napot!!!!!

 

 

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3678 | Bővebben...


SEGÍTSETEK!!!!

Kedves Lovasok!!!  Én még nem írtam itt.  Egy lovas dologban várnám az ötleteiteket,segítségeteket. Tavaly feladtam egy hirdetés miszerint,lovaglási lehetőséget keresek hosszútávra magam és lányaim számára.Akár örökbe is fogadnánk mert akkor tájt volt egy lovarda aki befogadott volna lovacskát kedvezményesen is csak menjenek és újra működjön a lovarda.  Év vége felé adódott hogy felajánlottak nekünk egy lovat örökbe fogadásra. a gond csak az hogy közben a lovarda meggondolta magát. így lovarda nélkül maradtunk.  A lovacska viszont itt van (most átmeneti helyen)itt sem maradhat sokáig mert nem nagyon bírja a rideg tartást ráadásul mi sem tudunk ide rendszeresen lejárni a lóhoz.   Próbáltunk olyat hogy fogyatékosok lovagoltatásával foglalkozó lovardába vinni hogy ott kedvezményesebb tartás fejében fogyatékos gyerkőcők is felülhetnének rá de falakba ütköztünk meg eléggé undok modorba. Normál bértartós helyeken meg vagy nagyon drága vagy nem nézik jó szemmel hogy  ovisok járnának a lóhoz. Szóval eléggé meg vagyunk vágva.  Nem akarunk róla lemondani mert nagyon megszerettük,agyon használt iskola lónak sem akarjuk adni mert félő hogy mi már fel sem tudnánk ülni rá no meg hát már nem is nagyon bírja a több órányi nyúzást.  Volna ötletetek hova vihetnénk ahol kicsit olcsobb lenne a tartás vagy valami jó ötlet mi legyen.?! előre is köszönjük!

Címkék:

Hozzászólás 14 | Megtekintés: 3793 | Bővebben...