2018. december 12. szerda. Ma Beatrice és Pasa névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

lovasági

Sörény fonás:)

Sziasztok! :)

A napokban kedvet kaptam ahhoz, hogy befonjam a lovam sörényét, azonban sajnos egy helyen kikopott neki és rövid. Bár már elkezdett nőni, de még mindig csak 5-6cm, a többi helyen viszont elég hosszú a fonáshoz. 
 
A lényeg, hogy agyalok azon, mit lehetne vele kezdeni, ami a rövid részeken is megvalósítható. Gondoltam bogyózásra és arra, hogy a kopott részen majd valahogy máshogy hozok össze egy bogyót, de valójában fonni szeretném. Talán nem fog összejönni, de inkább arra vagyok kíváncsi, hogy az eponás (spanyol lovasiskola) lovak sörényét hogyan fonják, mert az olyan gyönyörű:) Tudom, hogy ehhez az én lovam sörénye még gyengécske, de azért nem adom fel és egyszer talán majd úgy is sikerül, ha megnő:) 
Minden esetre először is képek után kutattam és ebbe szerettem bele:

http://img7.indafoto.hu/8/1/108091_07bbdb29f4120702b9bc9936cf2a5608/11819135_0404bcccf1c83a3b704fab598f6ed50f_m.jpg

(remélem jól látszik és tudom hogy nem megy akárkinek de, remélem tudtok segíteni:D)
Egy másik apróság, hogy ha ti is jártatok már úgy, hogy kikopott a ló sörénye, van-e tippetek ezt megoldani. Nincs semmi gombás fertőzése vagy egyebek, egyszerűen csak ha kinyúl a karám fái közt, akkor dörzsöli. Az egyetlen megoldás, ami eszembe jutott az az, hogy nagyobb legyen a rés a fák között, de persze ez nem olyan egyszerű, mint ahogy első hallásra tűnik és nehéz megoldani:)) 
 
Előre is köszi, és használjátok a blogot mert szeretem olvasni a sztorikat.. de mostanában alig írtok:') Jó lovaglást, szép napokat! Puszi: Ági

 

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 6039 | Bővebben...


Egy kis lovaglás...

A tegnapi nap ugyan olyan lovaglás volt mint máskor, de nálunk csak az utcában lehet, egyenlőre apukám nem akarja hogy elcsatangoljak a lóval és én ezt megértem. Éppen a házunk előtt lovagoltam és a testvérem is, de jöttek ismerőseink és a bejáróra álltak az autóval. A testvérem be ment egy pillanatra és lovam egyből elkezdte hiányolni a párját, miközben a kocsitól kb. 1 m-re álltunk. Nem először fordult elő hogy hasonló helyzetben mikor nincs vele a másik elkezd tolatni ha a bejárón a nyitott kapu előtt állunk, de nem szólok neki, hanem magától, tudom hogy beakar menni, de nem engedem nehogy később megszokja... Szóval álltunk a kocsi mellett és megint elkezdett tolatni, anyukám mondogatta hogy állítsam meg mert beletolat a kocsiba, és ezt én is jól tudtam, de ez felidegesített, amit szerintem a ló is érzett és lassan tolatott. Vádlival, szóval, pálcával hajtottam előre, be is engedtem volna a másik után ha az kell, de nem indult meg. Hozzá ért a kocsihoz de hála a jó Istennek, nem történt baj. Jó volna ezt megelőzni, nem tudom mit rontottam el. Szerintetek miért csinálja ezt?

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 5465 | Bővebben...