2018. december 14. péntek. Ma Cseke és Villám névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Eszty00410

Mostanában

Huhuu,sziasztok!
Biztos emlékeztek még rám
Felkeveredtem valamelyik nap az oldalra és elolvastam pár régi blogom.
Milyen kis gyerekes voltam.. Megváltoztam nagyon. Na mindegy most nem kezdem el magam elemezni :)
Kacajjal minden rendben, nagyon szeretem. Kikupálódott, nagyon rendes lovacska lett, tulajdonképpen semmi probléma nincs vele azon felül, hogy néha elég hisztis, dehát kancából van. 2 év után végre elmúltak a problémák,  meg az útálat meg ilyesmik. Hédit elengedtem már az örök mezőkre, és azóta tényleg az van, amit Johanna mondott (axieris) : Addig, amíg nem engedem el őt, és minden lóban Hédit fogom keresni, addig Kacaj sem fogja bennem keresni a lovasát.
Hát most ott tartunk hogy kötőfékkel járunk terepre. Semmi probléma nincs vele, terepbiztos. Persze traktorok meg ilyesmik...De az sem életveszélyes. Nagyon, nagyon szeretem!! :)
Aztán udvaron belül meg már szerszám nélkül megyünk. nyakmadzaggal, vagy anélkül, odafigyel rám, már eljutottunk odáig hogy nyolcasokat ügetünk. Amikor legelőször próbáltam ki vele, akkor féltem kicsit hogy megörül majd és megindul rohangálni, de semmit nem csinált. Nagyon büszke voltam Rá!! :) 
Semmi pénzért nem válnék meg tőle. Amióta volt nyáron az a bélcsavarodása, és a kezemben volt az élete.. Kis híján elpusztult.. Gyökeresen változott meg mindkettőnkben minden. Ott voltam vele végig, ott aludtam vele az istállóban és gondját viseltem, ő ezt meghálálta! 
Most úgy nem tudok mást mondani, nem is érdemes. Csak gondoltam írok, mert elég rossz benyomást keltenek a régi bejegyzések rólam, talán elhiszitek hogy megváltoztam, Kacaj miatt! 
Azt szoktam mondani, hogy " annak idején Kacaj akaratlanul megtanított azokra a dolgokra, amiknek a segítségével most én tanítom őt" . És ez így van rendjén. 
Néhány kép: 


 

Személyes kedvencem:Na, hát ennyi lenne.. :)
Véleményeket szívesen fogadok! 
Sziasztok

Címkék:

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 4638 | Bővebben...


Honlap

Sziasztok! Megcsináltam a honlapom, ahol minden általam szerzett tapasztalat megtalálható,folyamatosan bővülő tartalommal!

Ha van kedvetek,nézzetek be:

 www.myemelody.gportal.hu

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3909 | Bővebben...


Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!Képekkel

Sziasztok! Először is nagyon kellemes ünnepeket kívánok minden kedves fórumlátogatónak!

Hoztam néhány nem túl jó minőségű képet a ma délelőttről. Kacajnak végre kezd ellazulni a tarkója, nagyon örülünk neki!

 Munka:

Csak úgy:

 

Leestem guggolás közben.. :D :

 

Ez nagyon aranyos!!!! :

 

 Várom a véleményeket,építő kritikákat! Boldog ünnepeket mindenkinek!!!! 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 4518 | Bővebben...


Mostanság

Sziasztok! :) Rég voltam már fent, mi a helyzet az oldalon? 

 

Én megvettem a hackamore-t, eszméletlen jó :)  

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3946 | Bővebben...


Blog képekben-Új idők

Avagy a sok erőfeszítés,úgytűnik,meghozta gyümölcsét! Fordult a kocka kb. 1-2 hónapja, amióta is a lovaglás nem elszívja az energiáimat, hanem 3szor többet ad!

Mikor már szívből örülök,hogy végre hazaértem, és látom őt, és 14 nélküle eltöltött itthoni óra alatt rájövök arra, hogy annyira részemmé vált ez az állat, hogy ha milliárdokat fizetnének is érte,akkor sem adnám oda, el sem gondolkoznék rajta. Támadásokat kaptam:ugyan,ez csak egy újabb fellángolás, aztán megint elakarod majd adni! Válaszom az volt, hogy tavasz volt az utolsó,mikor csak megfordult a fejemben a gondolat, hogy eladjam.És mikor kaptam a hívásokat, gazdag úriemberektől,izgatott kislányoktól,hárítottam őket, ó nem,már eladtam, vagy mégsem eladó, mert nem voltam képes elfogadni, hogy felvezetik a futóra, és onnantól ő már nem az enyém. Ez a vele töltött nyár alatt,a rengeteg élményszerzés,a kedveskedések egymásnak,hihetetlen mennyiségű érzelmet hoztak fel bennem,és már bizton állítom: szeretem őt! Olyannira, hogy a legboldogabb pillanataim közé tartozik, mikor egy jó munka után megállítom őt, megdícsérem, simogatom a nyakát, és szinte pofánvág a megelégedés,és a béke, amit sugároz ilyenkor.És az én munkám gyümölcse,hogy ott tartunk,ahol! Olyan önfegyelmet sikerült magamra húznom, ami lehetővé teszi, hogy még a rosszabb napokon is tökéletes nyugalomban elvégezzük az aznapi maximumot,nincs kiabálás, nincs idegeskedés, türelmetlenkedés, ha nem sikerül,lépjünk egyel visszább, és utána próbáljuk meg újra.

Most váltottam át hackamore-ra, és tökéletes,imádom, egy rossz mozdulata sincs egyikünknek sem, úgy reagál rá,mintha egész életében ezt csinálta volna. Egyedül vágtában vannak gondok, mert fiatal, tapasztalatlan,egyensúlyproblémái vannak, és nembiztos, hogy ehhez nem fogok segítséget kérni egy tapasztaltabb embertől.

Nyáron hanyagoltam a pályalovaglást,sőt,ősszel is, most kezdtem el újból rá állni a témára, és EL FOGOM érni, hogy összeszedjük magunkat,és még ennél is szuperebbül menjünk! Csodálatos napokat zárunk, tényleg.

Néhány kép, illetve egy videó, ami -szerintem- igazolni láttatja, amire annyira büszke vagyok. Lehet hogy más most kiröhög, vagy nem érzi ezt át, de.. kit érdekel?:)

munka előtt:

 

Nekem,ezen a képen, a szeme fogott meg, a feje,a "mosolygása", a békéje:

 

 

 

 

Vége van:

Tudom, hogy rosszul áll a hackamore, még nem érkezett meg a bőr lyukasztóm ;) :

"Tudod,szeretlek.Nem azért,mert nem tudnálak pótolni,hanem mert nem akarlak" :

Idióta vagyok, örülök, hogy így is szeretsz! :

Az egyik kedvencem, nem mai termék:

Elég durva a pofaszerkezetem rajta, de mégis, a másik kedvenc képem:

"Bizalom nélkül minden kapcsolat halálra van ítélve.De ha jelen van,a legnagyobb kincsünk megtestesítője,általa határ a csillagos ég"

Végül, szerintem a legdurvább kép.. Kérlek ne röhögjetek túl hangosan ;) (katt rá a nagyobb méretért) :

És legvégül, egy videó, barátnőm is lovagolt Kacajon, mondtam neki, hogy rakja a nyakára a szárat, és videózza le, hogyan jön utánam Kacaj. Miért? Nem, nem kutya, de mégis. Hozzám tartozik, ezt érzem, mikor utánam indul, és abból is érzem, hogy vágta közben leesek róla, elé esek, megpróbál átugrani, de összetapossa a derekamat, felordítok, nem mozdulok, nincs levegőm, arra gondolok, "jaj ne, kirohant a főútra", felpattanok, ott áll mögöttem, felém fordulva, és néz...nem szaladt haza.. Nekem pedig végre leesik, hogy királydinnye bokorba estem, és a fülem mögött is tüskék vannak, áú.Továbbá,mikor barátnőm ráül Kacajra, és egy pillanatig nem figyel oda, Kacaj már jön is felém,vagy épp,ha mellettem haladnak el,meg akar állni,nem ugrik át vágtába neki,nekem pöccre megteszi..Ezek azért irtó jó dolgok,ilyenkor gondolkozok el azon,mivel érdemeltem ki, hogy ilyen lett a kapcsolatunk,ekkora csoda áll a karámomban,hatalmas ésszel,intelligenciával megáldva..? Ja igen, a fejem,főleg az utolsó másodpercben, szörnyen horrorisztikus, ezért megtekintése erősen nem ajánlott gyengébb idegzetűeknek!! ;)

 

 

 

Remélem tetszett ez a kis kitörés, véleményeket, kritikákat még mindig szívesen fogadok :)

Címkék:

Hozzászólás 9 | Megtekintés: 6222 | Bővebben...


Felhívás!

Eladó 3 db univerzális nyereg, western nyeregre csere érdekel! 

-18as bicolor univ nyereg, nagyon jó minőség, új ára 150.000, irányára 60.000

-16-17es barna univ nyereg, felrántószíjak végei leszakadtak, ezért 30.000 FELSZERELTEN

-17 fekete univ (díjlovas fazonú,díjlovagoltak is benne,hosszított nyeregszárnya van), teljesen ép, német márka, sorszámozott, felszerelten eladó.

 

Mégegyszer mondom CSERE ÉRDEKEL WESTERN NYEREGRE :) köszönöm  

Címkék:

Hozzászólás 9 | Megtekintés: 4384 | Bővebben...


Lovaskocsikázás Kacajjal

Sziasztok! Még a múlt hónapban befogtuk kocsiba (előzetes gyakorlások után,persze) Kacajt. Úgygondoltam, most megosztom veletek a képeket :D Egy hétvégét töltöttünk barátnőmnél, és soha nem unatkoztunk egy percig sem.

Útközben megálltunk a Varga tanyán:

Huzattuk a gumit:

A befogás pillanatai:

És végül...

..Húzta:

Hókafogatunk:

Kacaj várja,hogy Betyár indítson.... :P

Összeillenek, pedig nem is hasonlítanak egymásra

 

 

Többen kérdezték, hogy vagyunk..Köszönjük jól :) Múlt hónapban megsérültem és azóta nem ültem nyeregben, szőrén vagy patracban közlekedek. 4,5 órás terepek, lovaglások, szórakozások, nagyon jól megvagyunk Kacajjal. Folyamatosan fejlődik. Már lefekszik,térdel lóhátról (még csak kötéllel,de legelső próbálkozásra ment). Követ mindenhova, sokszor höhög/röhög nekem, illetve a szemében békességet, kedvességet látni mikor odamegyek hozzá. Sokszor odajön, és csak úgy áll mellettem, nekinyomva az orrát a hasamnak.. Legutóbb, mikor sírtam, odajött mellém, a vállamra tette a fejét, és addig szuszogott a fülembe amíg abba nem hagytam a sírást. Utána megbökdösött és vissza ment enni. :)  Sajnos köldöksérve van, mint kiderült. Szerencsére 3-4 mm-es rés van, így a belek nem "szabadulnak" ki, és az orvos azt mondta hogy nem kell műteni, nem fáj neki, nem veszélyes, csak szépséghiba. Nem is látszik neki, csak múlthéten összegyűlt a víz, miután kirohangálta magát az udvarban. Aggódtam és elkezdtem félretenni a pénzemet, de úgytűnik, hogy az orvos benzinköltségén kívül többet nem kell kifizetni erre.. Hát szurkoljatok! És ti hogy vagytok? 

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 5282 | Bővebben...


SOS!Segíts kérlek!

Bizonyára hallottatok az álom lovamról, Magnumról!!Első percben tudtam hogy ő kell..

 

Most eladó.

400 000.- körül árulják.. Ha nem találnak neki gazdát, VÁGÓBA kerül!!

Kérlek ha tudsz segíts,mi építkezünk, apukám valószínűleg nem fog belemenni.

Magnum:

9 éves magyar félvér, sötétpej, herélt.. Régen díjló volt, most táborokban nyúzzák! Hihetetlen kedves, kezdőknek is való!

Ha tudsz kérlek segíts!

Ezen a számon érdeklődhetsz, Berki Dorinánál:

06202799030 

Köszönöm ha segítesz! 

Címkék:

Hozzászólás 11 | Megtekintés: 5470 | Bővebben...


Kacaj

Gyerekek, volt kint a doki!Felsőléguti gyulladása van ettől a szar időtől,3 injekciót kapott,1 hét pihi és pááá :) büszke vagyok a fejlődésre,mert régen egy idegbeteg volt Kacaj,télen megakarta ölni a dokit, és csak ugy lehetett beoltani hogy sálat raktunk a szemére O.o akkor is tépett szaggatott mindent, a doki félt mint a kutya.Am senki nem bántotta őt,egyszerűen ilyen volt..Most egy hang nélkül türte a vénás szurit is..Mondta a doki h ilyen jellegű fejlődést Ló ÉS lovasnál még nem látott, mind a ketten sokkal kiegyensúlyozottabbak lettünk,és kevesebb mint fél év alatt!!:) Tényleg igaz,h a lovak viselkedni tanítják az embereket!!:)1 hét múlva tarolunk!! ;)

Büszke vagyok és örülök hogy megfogtuk a bacik lábát...:) Ebben az időben sajnos tömegestül oltják az állatokat gyulladáscsökkentővel,antibiotikummal..:( Csoda h én még nem akadtam ki... 

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 6952 | Bővebben...


Két napról

Sziasztok! Régen írtam már blogot.. Lett volna miről, de semmi fejlemény vagy nagy izgalom nem volt benne, én meg csak ugye akkor írok, ha valami nagyon jó, vagy ha valami nagyon rossz :D

Voltunk sok terepen, ott aludtunk egy hétvégén bnőmnél, ahol Kacajt kocsiba fogtuk.. Sokat lovagolom szőrén, veszek majd patracot, illetve elcseréltem az egyik nyergemet egy ugróra.. Olyan, mintha rám öntötték volna, hihetetlenül imádom, iszonyat kényelmes (igaz még csak pályán próbáltam, lépés ügetésbe, de eddig csak pozitívumot tudok rá mondani) . Régi, használt ,kiült nyereg, felujításra szorul a nyeregszárnya, egy kis szakadás van rajta de tökéletesen használható még. Ronda, a barna összes árnyalata megtalálható rajta, de IMÁDOM! :) 

Továbbá beújítottam egy bordó izzasztót, női szeszélyből, pusztán azért, mert nem elég a fekete, meg a sárga ami van.. És még zöldet is veszek majd meg talán narancssárgát.. Miért? Mert csak és kész :D  

Volt ez az "unomamanit" című jelenségünk a mezővel (alias pályával) kapcsolatban .. Hát :) 

Tegnap kijött barátnőm és raktunk be cavalettit.. Ő is ült Kacajon, így megtudtam állapítani hogy csudijó mozgása van. Nem vérbeli Totilas, a fejét sem adta be, de akkor is , gyönyörű látvány volt :) Vivi sokat segített a tartásom javításán, és egy nagyon békés, kellemes edzést nyomtunk le, lépés-ügetéssel. Voltak rosszabb, voltak jobb pillanatok, de nagyon nyugodtnak éreztem magam, olyan "rendíthetetlenül" nyugodtnak, amit jólenne, ha rendszerezni tudnék..

Ültem Kacajon, aztán felült kicsit Vivi is, ügetett vele aztán leléptette.. Kb. nem is irányította, mentek körbe körbe, laza száron.. Kiakartam próbálni, ha szabadon van, jön-e Kacaj hozzám (nem kövess mint a kutya feladatot akartam tőle várni, vagy bármi, csak megnézni, mennyire is tartozik hozzám Kacaj.) .. Mentek körön, én a mező mellett álltam, hívtam Kacajt, levágta  a kanyart és odajött hozzám, Vivi hozzá sem ért a szárhoz.. Megsimogattam -mármint Kacajt :D - és mondtam Vivinek vigye ki megint körre próbáljuk ki megint.. Épp háttal voltak nekem mikor megint szóltam hogy Kacaaj, ő megfordult és odajött hozzám ^^ Olyan jó érzés volt, estig madarat lehetett volna fogatni velem :)

Aztán ma egyedül maradtam vele. Betonon lemértem a marmagasságát bottal, kerek 158 centi.. :/ De pontosan, olyan 157,8 körül van. Na mondom, azigen. Én meg 175 magas troll :D

Legeltettem egy kicsit aztán kimentünk 6 körül lovazni.. Pff, már megint elvettek egy részt a "mezőnkből" Kb. egy méternyit felszántottak belőle.. Kellemetlen :( Nincs máshova menni..

De elférünk még mindig, legalábbis lépés-ügetésben biztos..

Egy rudat raktam ki lovaglás előtt, mert nem volt aki segítsen, így viszont "elrugdoshattuk" azt a botot ha épp nem jól számoltam ki a dolgokat, vagy csak Kacaj nem figyelt oda.

Amúgy köhög. Három napja. Ügetésbe párszor majd' orra esett úgy köhögött párat, meg a karámban is.. Locsolom a kajáját.. Holnap hívom a dokit, mert ez már krónikus és lehet sok baj a háttérben..

A lovaglás  eleje csapni való volt.. De nemadtam fel :) A feje levolt kötve, de csak úgy éppen, alap fejtartástól talán egy centivel rövidebb volt.. Sokat javult mostanában a tartásom, nagyon odafigyelek... Kezdtem ráérezni a helyes hajtásra, illetve a külső szár használatára, amit eddig kicsit elhanyagoltam. Néha vállazott de gyakoroltunk, és nagyon ügyesen ment.

Átlépegettük a rudat is mindkét jármódban. Aztán edzés közepe fele ellazult és nagyon összeszedetten kezdett menni -ahogy még sosem.. - Visszalassítottam lépésbe és észrevettem hogy íves a tarkója, a kikötőszár lötyög, a hátsókkal intenzíven lép, a kezem normálisan tudtam tartani. Egy ideig volt egy olyan gyanúm hogy belefekszik a szárba, mert nem "1 gr" súly volt a kezemen, sokkal több, de nem éreztem úgy hogy tépi.. Beindítottam ügetésbe, tanügettem vele, a tartása nem változott, és olyan lendületesen ügetett hogy féltem, mindjárt leszakad a derekam. Javamra legyen mondva a tanügetésem tényleg szép (no nem az amit a videóba összeszórakoztunk) .. Kb. 10-15 percig lazán ment Kacaj, összeszedetten, aztán volt néhány zűr de már nem is erőltettem neki  többet, ez a 45 perc mozgás elég volt, általában érzem mikor elég már (pedig bírná még, de nem célom totál lefárasztani..) 

Amúgy örültem, mint majom a farkának, agyon dícsértem Kacajt, kapott jutalomfalatot is. Átcseréltem a kantárt, kötőféket raktam rá és hagytam had legeljen, majd szép lassan hazasétálgattunk, néha megálltunk enni az akácosból -miért is ne?  

Csak egyszer volt galiba mikor megijedt valamitől és felakarta rántani a fejét .. Sajnos én ültettem bele ezt, az én hibám, most viselem a következményeit, igyekszem leszoktatni róla előrelovaglással.. Ugyanis ha megijed valamitől rögtön felrántja a fejét és topog, gondolom a szájbarántástól tartva. Mert sajnos egyszer kétszer előfordult hogy rajta vezettem le, és mikor hülye volt egyet-egyet belehúztam neki. Mostmár nem csinálom , ma is igyekeztem tanügetésben előrelovagolni , úgy nagyon gyorsan összetudom szedni megint. Bűntudatom volt az egésztől hogy most itt dumáltam neki hogy bazd olyan idióta vagy.. stb..

De mikor visszaállt és elengedte magát megdícsértem. Hagytam lazán is ügettünk pár kört aztán leléptettem, legelt és hazajöttünk.

Hihetetlen volt ma úgy ülni rajta, teljesen más volt az egész lovaglás menete mikor összeszedte magát.. Én arra gondoltam, hogy támaszkodik, lement szárra, de beszéltem Regivel és szerinte ez még nem az..

Nekem meg tök 8, eddig nemsokat csináltam vele mert tartás gondjaim voltak ( váll beejtés, néha görnyedés,ügetésben előre dőlés, sarok mozog -bár azon mindig igyekeztem változtatni de úgy csúszik a vádlim hogy az nem igaz...)  

Lassan itt az iskola, és megint szétszakadok majd. Remélem lesz időm Kacajra. Most a nyáron nem töltöttem vele annyi időt , mint terveztem, építkezés folyik, és nagyon sok időm elviszi a dolog. Valami ragaszkodást érzek kettőnk között kialakulni, amit mindig elrontok (legalábbis úgy érzem) azzal hogy rosszul reagálom le a dolgait. Nem bántom, de határozottan ideges leszek mikor másra  figyel, nem csinálja úgy. Igyekszem :/

Sokmindenkivel beszéltem az eladással kapcsolatban is, többség aztmondta hogy ne adjam el, másik része meg azt hogy amit a szívem kíván.. Annyira részem lett a hülyeségeivel, az ÉN hülyeségeimmel, úgy mindenével együtt hogy képtelen vagyok eladni, legalábbis így érzem.. Mikor feltettem netre, hívtak, írtak, és mindig hárítottam, nem akartam hogy megnézzék, elvigyék.. Ugyanakkor mikor volt egy balul sült napunk, akkor mindig éreztem egy ilyet hogy "minek is szenvedek vele adjam el, vegyek másikat, vagy hagyjak fel ezzel az egésszel, nem nekem való a lovazás"  Mostis sokszor érzek ilyet és nem értem magam..

De a mai nap egy kicsit ellensúlyozza a dolgot.. Engem kb. soha nem tanítottak helyesen lovagolni, könyvből, netről tanultam, mert nem volt lehetőségem többre. Kacaj is tudatlan, csikó volt mikor jött és nagyon durvának tartom a mai napot is.. Akiknek elmondtam ezt, nem estek tőle hanyatt.. Úristen, összeszedetten mentünk, ez aztán a nagycucc, nálunk mindennapos.. Gondolhatták :) De nekem olyan érzés volt mintha megnyertem volna a lottót...

Holnap hívok dokit, nagyon remélem hogy sikerül a köhögést elmúlasztani! Ha valaki tud tippet: szárazan köhög, orra nem folyik, egyik napról a másikra kezdte el, karámban mikor kikötöttem, akkor is, illetve lovaglás közben bármelyik jármódban. Azonban nem fulladozott, nem kapkodta nehezen a levegőt. Esik mostanában az eső, és hiába ott a szín, meg a meleg istálló, ő kiáll az esőbe. Ő érzi.. :/ Vidám, jó bőrben van, nem tűnik betegnek.  

Remélem tud valaki segíteni, mert sajnálom őt így. Biztos ad majd a doki valamit. Bár még el kell döntsem, melyiket hívjam.. Azt, aki nem igazán ért a lovakhoz, de nagyon jó szereket hozott mindig, meg ilyenkor mindig ad neki gyulladáscsökkentőt.. Vagy azt, aki lovas doki, de aki inkább tanácsokat ad, mint sem cselekszik..

Holnap énis kapok szurit, nagyon félek tőle (amúgy bírom az oltást) . Méhnyakrák ellenit kapok és olyat kaptam már régebben.. Csalóka, beszúrja a tűt és benyomja a löttyöt, nem érzel semmit. Ellazulsz, megkönnyebbülsz, nincs fájdalom... Aztán egyszer csak mintha leforráznának, érzed ahogy a lötyi végig árad az ereidben, és olyan éles fájdalom jár utána, ami még percekkel utána is sajogni fog.. Jaj, a könnyem is majd' ki csordúlt, pedig nem félek az ilyentől.. :(

Na, véleményeket , írjatok, ha gondoltok :)  

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 5592 | Bővebben...


Szőrén ügetés

Hát, ezek voltunk mi kb. egy hónapja :) Elég sz*r napunk volt, nem dolgoztunk össze mint látszik a videón.Ennél sokkal jobbak is szoktunk lenni! :) Itt a híres szőrén ügetés, na meg a végén egy kicsi más is :P Akit érdekel , nézze meg :)

 

Arról pedig szeretném ha megmondanátok, hogy puhacsüdű-e a lovam, mert nagyon foglalkoztat a téma, csakhogy tudjam!  

Címkék:

Hozzászólás 9 | Megtekintés: 13532 | Bővebben...


Pofoka kérésére!

Ha tudsz segíts nekem!

van egy 5 éves kanca, Pofoka lányáé, aki Mexico City-ben él, és megszűnt az állása! Ezért nem tud többet tartásdíjat küldeni a lovára, ami itt van nála, Pilisvörösvárott. El kéne adja..


cserélné, bármire! csak, hogy a tartásdíjtól szabaduljon. Vagy tartótársat találnia rá!

 

ÉrdeklődniPofokánál lehet privátban! 

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 6690 | Bővebben...


Szösszenet.

Sziasztok! Néhány képpel jönnék! Elsősorban a ti véleményetek is érdekelne Kacaj alakjával kapcsolatban ! :) Még nincs normális képem róla oldalról, de pl. izmaira, kondiciójára gondoltam (nekem is megvan a saját véleményem -pl. farra mehetne még, meg azok a vékony lábak..!!!! -  csak kíváncsi vagyok máséra is.. ) Van olyan aki aztmondja "szép kis loVACSKA ő" míg más "gyönyörű luxuskategóriás csiszolatlan gyémánt". 

Egyelőre lehetőségem sincsen eladni mert nyakunkon az építkezés egyéb gondok, meg annyira nem is akarom eladni mert békében vagyunk meg elvagyunk, tetszik is szeretem is, csak néha mikor kiakasztjuk egymást elgondolkozok azon hogy jobblenne ha.. xDD  

Itt egy kép az apjáról akire szerintem nagyon hasonlít (fej forma, hóka forma iszonyatosan, tekintet iszonyatosan, na meg az alak - csak néhány év, meg edzettség különbség van köztük)

 

Ilyen most Kacaj: 

 

És ha itt marad akkor ezzel a ménnel szeretném befedeztetni tavasszal :
http://www.lovasok.hu/eladolovak/index.php?page=hirdreszletek&hid=37782&lapszam=1&rendstr=felvdescs&fromfo=

 

Árban, méretben, alakban megfelel, több embernél utána kérdeztem ismerik a csikóit, jófejek, 80%ban fakók (gyengém..de úgysem a szín határozza meg az egyéniséget) , ismerik a mént, nagyon jófejű ló, ráadásul olyan messze sincsen. Szerintem korrekt választás, élőben is megakarom majd nézni!  

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 5710 | Bővebben...


Képek

Hoztam néhány kedvenc képet :) 
Az első egy változós lenne (kicsit olyan mintha a torokélnél lenne megvastagodva, hát nemtudom.. Megvan de azt is figyelembe kell venni hogy itt nem teljesen egyenesen áll hanem jobbra néz :) ) 

 http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/268743_179216965473126_100001544725349_505463_3684854_n.jpg

 

 

 

 

Címkék:

Hozzászólás 11 | Megtekintés: 8802 | Bővebben...


A tegnapi nap

Sziasztok! A tegnapomat reggel 7:30tól este kb. 8ig Kacajjal töltöttem.
9kor indultunk Benére, ahol találkoztunk Rékával és a lovával, Camille (Kamil)- lal. Camille nagyon hasonlít Kacaj anyjára, csak éppen ő sárga míg az anyja sötétpej. 
Kb. 3,5 órán keresztül barangoltunk, mert kicsit eltévedtünk. Főút mellett gyalogoltunk, Kacaj csak a kamionoktól ugrott meg, de mindig kértük hogy lassítsanak, vele meg lementem az árok mögé és úgy elakart szaladni de meglehetett nyugtatni. Mikor odaértünk az elágazáshoz, felültünk a lovakra (előtte kb. 3-4 km-t gyalogoltunk és tök jól esett) .

Nagyon hosszú volt az út de Kacajjal semmi baj nem volt. Már régen Pest-megyében voltunk.  
Megkérdezte Réka hogy: hány éves is amúgy Kacaj? Nagyon nyugodt ló!
-Hát 4 múlt 
-Komolyan csak 4????? Azta. Nagyon jól nyomjátok!
Itt meg csak néztem, hogy mihez van szokva.
-Hát most függőbe van a dolog de nemrég nagyon elakartam adni..
-El ne add! Egy ilyen lovat vétek lenne eladni! 4 éves azt hogy megy? Legyőz egy terep lovat! (részlet lent) Még 2-3 év és olyan lesz mint egy tank!

 És tényleg legyőzött egy 13 éves túralovat.. Olyanokkal hogy megálltunk a domb tetején, kérdi Réka ilyen lejtőn mentél-e már? Lenézek, látom hogy elég meredek és hosszú ..
-Nem, de simán lemegyünk..
-Oké, Előre megyek Camille-lal..
Camille egy tolatós ló, ha vmi nem tetszik neki, tolat. Most is belénk tolatott nem akart lemenni. Fogtam magam és egy szó nélkül lementünk Kacajjal a lejtőn, otthagyta gond nélkül a lovat, hátradőltem, lassítottam, szárat rövidítettem, és simán lesétáltunk. Árkon-bokron keresztül mentünk.  Réka meg csak ámúlt milyen jó. Én meg csak néztem hogy mivan??

Kacaj az utolsó fél órában hülyűlt meg. Akkor vágtázgattunk de állandóan ugrált, olyan 4lábasokat ugrált fel velem  hogy csak lestem. Egyszer mikor már majdnem fejbecsapott a homlokával, ököllel ütöttem a két füle közé, mire átmenetileg normális lett. Mivel eléggé fáradt volt, állandóan lemaradtunk, és mindig ügetésbe hozta be a lemaradását. 

Beértünk a sarlóspusztai Club Hotel-be, fú, eszméletlen hely. Beraktuk őket a bokszba, még fotók is készültek. Kacaj Csibész bokszába került be, azzal szórakoztunk hogy lecsibészeztem.

Kb. 5 percenként jártam ki Kacajhoz, állandóan aggódtam hogy él-e még meg ilyen hülyeségek, mert ő még az életében nem volt bokszban (kivétel az elletős bokszokban az anyjával, de az merőben más mint ezek a rácsos, önitatós, luxusbokszok) .

Mindig mikor meglátott élénken nézett és kihajolt a boksz ajtón. Mikor szóltam a nevén mindig odajött, meg ilyenek.

Camille a mellette levő bokszban volt , és nagyon össze haverkodtak.

Hazafele a rövidített úton jöttem, másfél óra alatt otthon voltam.

Az elválás kissé nehézre sikeredett, nyerített ám mint a fene, de nem volt hülye, hazaértünk.

Ilyenek történtek velünk:

 

Mentünk a kövesúton, már közelvoltunk a tanyához, jött egy szénát hordó kamion. Megállt, leszálltam a lóról és megpróbáltam elvezetni a járó kamion mellett, de kb. 2 méter múlva  nagyon megijedt, forgott a szeme és hátratolatott, aztán ott "szemezett" a kamionnal.

Rendes volt a sofőr leállította a motort is. Odaléptem Kacajhoz, a szemébe néztem, nyugodt hangon dörmögtem neki és simogattam az orrát meg a nyakát. Mikor lenyugodott elsétáltunk a kamion mellett, megköszöntük a sofőrnek. Kacaj nézte ahogy elmegy a kamion, én meg teletömtem répával és nagyon megdícsértem.

Találkoztunk traktorral is, ő is rendes volt, betolatott egy útelágazásba míg mi elmentünk mellette. Minden kocsis lassított mikor intettünk.

Bezzeg benén??? Hülye, tahó parasztok. Intettünk, aztán 100zal elhúzott mellettünk, a motrosok pörgették a váltót stb..

Odafele beestünk az árokba Kacajjal, mert intettem hogy lassítson a sofőr, aztán nem tette, Kacaj meg belecsúszott egy nagy árokba.

Szerencsére többet nem kell arra járnunk, mostmár kb. mindig a rövidített úton megyünk, ahol senkivel nem találkozunk, végig földút van.

Mikor szerszámoztam fel, Tamás (az egyik lovász-csikós-ott dolgozó illetékes)  észrevette hogy fülvédőt is teszek rá. 
-Hahaha még sapkája is van, figyeled Lajos??
-(én:) Azért mert ha beleszáll a fülébe a légy olyan idegrohamot kap hogy elkezd vergődni meg földhözcsapja magát..
-(Tamás):Aztakurva! Ilyen ló kell nekem! Hadd menjek már egy kört vele!
-Na majd legközelebb, de most fáradt :)
-Na, alkut ajánlok. Adok neked 50 ezret, és hazaviheted a nyerget, a ló meg marad :D
-Ohhóó nem adom ám annyiért :)
-Jó akkor adok 100at, de a nyereg is marad. Úgyis kell nyereg az ÚJ lovamra.. :D
-Nem adom annyiért se!
-Hát mennyit kérsz érte?
-500at!
-Aztakurva.. :D Emberevő a lovad amúgy?
-Egyáltalán nem, okosan viselkedik az emberekkel. Csak néha eldurran az agya, megáll az egyik kerék és olyankor olyan hülye mint a fene.
-Bemegyek hozzá megnézném a lábait....Jó "vastag" lovad van ám. Arab? Vagy mire van sütve? Kisbéri?
-Koronára. Magyar sportló!
Kacaj elkezdett nyeríteni Camillenak : karikában tartott nyak, zászlós farok, arab fejtartás, olyan éles csődör hang hogy a dobhártyánk kiszakadt.
-(Tamás:) Nídmán, tán csődör?
-Nem, kanca :D Menny be nézd meg.
-Unnye. Ilyen csődörös viselkedéssel? Hallod, ha fizetnél érte akkó' se kéne! :D  
-Ezzel énis így voltam anno :D 
-Hány éves amúgy?
-4 múlt.
-Aztakurva. És lábon jöttél át vele Baracsról?
-Igen, ráadásul akkora kerülőt tettünk hogy 3szor belefért volna az út! 
-Aztán bírja??
-Mint látod igen. Árkon-bokron-lejtőn át ment, egy rossz szavam se lehetett rá.
-Pff el ne add! Mikor fedezteted?
-Jövő tavasszal ráugrasztok egy kisbérit, vagy ha még fedezni fog, akkor átmgyek vele lábon Felsőlajosra a Matyihoz (fekete lipp fedezőmén) . De azis lehet hogy addig eladom.
-Csikója kell majd?
-Még nemtom, miért , érdekel?
-Hát majd egyszer gyere át a csikóval is, aztán lehet megvenném tőled..
-Megbeszéltük :) 

 Na hát ilyenek voltak. Néha eldurrant nála valami és tisztára hülye volt, aztán elmúltak ezek a dolgai és normális lett. Épp azt beszéltem a Rékával hogy tavasz elején még az utcán se bírtam átvinni :S  

Címkék:

Hozzászólás 10 | Megtekintés: 5927 | Bővebben...


Őszintén

Sziasztok!  Kaptam hideget-meleget, de ezt vártam! Vannak akik bíznak, hisznek bennem, vannak akik kalap szarnak tartanak, vannak akik úgyvannak vele hogy ezis csak egy hülye a sok közül. Rengeteget gondolkoztam. Tudom hogy szeretem Kacajt. Ha nem is úgy, ahogyan az álomlovat, de azért szeretem. Megszoktam már, (most ez hülyén fog hangzani,de:) a szemeit, a nyaka tapintását, a lábai állását, a terhelhetőségét, a személyiségét. Néha úgyéreztem sikerült elfogadni, máskor úgy éreztem hogy nem ő kell nekem. 

Aztán beszéltem néhány jó barátommal erről, és felhoztam : mi lenne ha nem kényszeríteném magam döntésre? Amíg ilyen van hogy "na most melyik legyen" akkor ígyis-úgyis megbánom a dolgot.. Most - nem szívesen vallom be, de a blog címe őszintén - én két napig csutkarészeg voltam.. Barátnőméknél születésnapi buli volt. Mondták, hogy elsírtam magam, és olyanokat mondtam hogy szerelmes vagyok, aztán pedig azt hogy jajj de szeretem Kacajt. Azok meg csak néztek, mert amíg józan voltam, olyanokat mondtam hogy ha megtalálom azt a lovat ami kell, eladom Kacajt, amúgy meg nem. 

Aztán azon is gondolkoztam amit ti mondtatok. Hogy azt várom hogy szeressen és TÉNYLEG ilyen hülye vagyok hogy rossz kedvem lesz ha a ló egy kicsit máshogy áll hozzám. Akkor pillanatnyilag eldöntöttem hogy , ott a kutyám, aki meghalna értem (és tényleg) , ott vannak a barátaim, akikért tűzbe tenném a kezem, ott vannak a szüleim, akiket igenis nagyon szeretek, ott van az a fiú (bocs.. férfi :( ) akivel olyan kötődést érzek hogy az szavak nélkül elmondhatatlan, csak vele érzem hónapok óta jól magam, benne bízok 110%osan, és úgy vonzódok hozzá mint a vas a mágneshez. Megbeszéljük, hogy mostanában nem lesz semmi köztünk, mert ő már tényleg felnőtt (22) és esetleg olyan vágyai lehetnek 1-2 hónap után amiket nemtudnék ennyi idősen teljesíteni.. Aztán haza kísér a sütögetős partyról, és olyan csillogó szemekkel néz hogy látom magamat visszatükröződni..  Arra gondoltam tegnap, hogy őket szeressem, őtőlük várjam el ugyanazt a szeretetet..

Mikor szomorú voltam mindig a Kcajhoz mentem.. Általában csak rosszabb lett a kedvem. Mehettem volna a kutyámhoz, ő midnen erejével vigasztalt volna, és tudtam is erről, de akkor is a lóhoz mentem.  Mert makacs vagyok :) 

Szóval még most sem tudom mi legyen, csak azt, hogy átmenetileg nyugodt vagyok, szívom magamba a szeretetet, bárkitől kapom. Lehet  azért voltam ilyen hónapokig, mert azthittem csak a lovaktól kaphatom meg azt a szeretetet ami nekem kell, pedig nem . Csak eddig nem vettem ezt észre.

Még részegen is kimentem a Kacajhoz, egyszer oda is höhögött, általábn odajött hozzám, csak állt velem szemben, a mellkasom magasságában volt a homloka, és állt, nemcsinált semmit, nem szagolgatott, nyalogatott, csak állt. Énis csak álltam, vagy simogattam.  

Valamelyik nap úgydöntöttem megyek vele egy terepet, ugyanarra megyünk mint amiről a versben írtam, csak épp korán reggel mentem ki. Elindultunk olyan 7:40kor, és kb. 11 körül értünk haza. Szinte semmi baj nem volt vele. Voltak hülyeségei , a faluban is csinált olyan "megállok és bambulok" jelenetet, de míg múltkor olyat 5 méterenként, most kb. fél km-enként. Volt hogy megindultunk, lassan tanvágtában ültem hogy ne rohanjon, aztán elkezdett gyorsítani, láttam hogy megyünk be az erdőbe és tudtam hogy lesz valami. Utolsó pillanatba ő is meglátta a kis traktort, és "egyszerre" mozdultunk jobbra, megállt és nézte ahogy elmegy a kis traktor. Jó volt. Nem rohant, az ügetése egyenletes volt. Egyszer galoppoztunk is egy hosszú egyenes úton.. Elmentünk a víz mellett a vadkacsák mellett, reggeliztünk az egyik bokornál. Evett evett aztán odahajolt hozzám, megszagolgatott majd evett tovább. Kaptam sms-t bnőmtől, írtam vissza neki, aztán lassan feltápászkodtunk, hevedert húztam és tovább mentünk. 

Annak örülök hogy mostmár lehet vele terepre menni. Anno nagyon rossz volt hogy semmiféle új útra nem akart menni, akkor is ha az ugyanolyan volt mint amin eddig mentünk. Csak akkor volt hajlandó még egy tisztán kitaposott földútra is menni, ha előtte számtalanszor elvezetgettem arra, persze 3 m-enként megállt ijedezni. Most pedig ezen a terepen tényleg árkon bokron keresztül mentünk, elvesztettük az utat , akkor szántóföldek mellett mentünk el. Beértünk egy erdőbe ahol a létező összes pókhálót összeszedtük, legyek alig voltak, így a ló is nyugodt volt. Ha hülyült akkor nyugodt maradtam . Ami persze nem magyarázat midnenre, hiszen az eddigi bejegyzéseim is arról szóltak hogy egyik nap nyugodt vagyok higgadtan kezelem, másik nap meg mint egy idegbeteg roncs, a legkisebb rezdülésre si szinte sikítok az idegességtől. 

Szóval, volt egy kis 3 napos szünetünk, kivétel nélkül minden nap meglátogattam.

A mai napunk vége pedig nagyon vicces volt!! Arról is írok :

Kivittem kötőfékkel a mezőre (+ futószár+ két borjúkötél) . Előtte karámban ilyeneket csináltam vele: végigsimogattam a pálcával meg a futószárral, amikor a fejét is simogattam akkor mosolyogtam és megsimogattam a nyakát. Kiküldtem körre, majd mikor aztmondtam hogy "Hó" lecövekelt, majd odafordult hozzám leengedett fejjel. Ugyanez ügetésben is.

Kivittem a mezőre és ezt gyakoroltuk. Nemvittem magammal jutalomfalatot sem. Kértem hogy integessen, mikor mind a két lábával (persze felváltva :P ) integetett, mosolyogtam és megsimogattam. Eddig csak akkor integetett ha volt nálam jutalomfalat is. Most ha nem akart integetni (nem szenvedtettem amúgy vele, integetett egyet kimentünk körre, ügettünk, felültem rá stb, utána megint kértem hogy integessen, szóval nem untattam olyannal hogy egymás után 800szor ugyanazt a feladatot kértem tőle)  , akkor szigorúan néztem a szemébe, és amint megemelte a lábát mosolyogtam és megsimogattam. 

 Az elején elég sokat akart lehajolni legelni. Megint szigorúan néztem és megpöcköltem az állát a pálcával. A végén nyugodtan állt legelés nélkül.

Szóval, a mai napunk olyan volt hogy: ügetésből lecövekelt ha aztmondtam "hó" , hátról és földről egyaránt, integetett bármikor, oldalazott meg tolatott (ezeket jó ideje tanítom neki) , odafigyelt. Mindig mikor nagyon jól csinált egy feladatsort, akkor leguggoltam hozzáértem a szügyéhez. Megszokta az utóbbi hónapokba hogy ilyenkor lehajolhat legelni. Mikor nyeregben vagyok akkor is ha előre hajolok hozzáérek a szügyéhez azonnal lehajol legelni , amúgy nem próbálkozik (nemnagyon).  

Mikor szóltam neki felemelte a fejét és mentünk tovább. Akármilyen kis béna csicska vagyok, erre büszke vagyok, hiszen mikor megérkezett hozzánk a fűről fel nem lehetett cibálni a fejét, rátapadt mint egy pióca.

Felültem rá szőrén is, a borjúköteleket belecsatoltam a kötőfékébe. Nagyon tele volt de egyszer sem bakolt, végig figyelt. Szerencsére nem voltak legyek így szinte akadálytalanul mentünk.

Múltkor amúgy nagyon sokat segített az oldalléptetés tolatással! Mentünk egy keskeny földúton és láttuk hogy gyorsan jön egy autó (szemétje nem nagyon akart lassítani..) . Elkezdtem vele oldalazni aztán betolattunk a bokrok közé és nyugodtan végig állta miközben elszáguldott mellettünk egy ezüst opelt vezető vörös csaj.  

Szóval ma kötőfékkel lovagoltam , a futószár végig a kezembe volt, hogyha esnék vagy ilyesmi, akkor megtudjam fogni, mert mikor esek mindig szorítom a szárat ami a kezembe van, akkor is ha ezzel a saját épségemet fenyegetem. Ez ilyen reflex szerű .. De nemvolt semmi, figyelt.

Hazafele kicsit sietett, lengettem a pálcámat ha leakart hagyni.

És most jön a vicces rész, nem kicsit folyt a könnyem..

Megyünk be a kapun, a lovat vezetem, látjuk ott fekszik apám az udvaron egy vendégágyon és alszik. Elmegyünk mellette de a ló kikerüli, tágra nyílt szemekkel és orrlyukakkal mered rá, fújtat, a fülei előre hátra járnak. Gondolom, olyasmi volt az eszében, hogy mi a lótúró ez itt a földön..

Odavezettem apámhoz, Kacaj belefújt a nyakába (de olyan isteneset! mint egy feszült arab!) , mire apám álmában felmordult, és elkezdett brummogni (!). A ló halálravált fejjel hátraugrott, kinyújtotta a nyakát és szagolt mint az atom.  Mégegyet fújt apám nyakába, mire az elhesegette mint egy legyet. Nagyon nevettem, kishugom meg a kisfiú akivel játszott, meredten néztek ránk, mint akik szellemet látnak.

Kacaj fejébe meg gondolom olyasmi járhatott, hogy "mit keres egy morgó vakond az udvarunkban"  :D

Bevittem a karámba, megsimogattam, levettem a köfőféket, és elkezdtem vakargatni a marját. Kacaj nyújtott állásba állt, a nyaka karikában állt, a fülei ketté áltak,  a szája mozgott, a szeme olyan volt mint aki mindjárt elélvez, és ennek tetejébe előre hátra ringatózott. :D Ilyet se láttam még lótól.. 

Utána visszavittem mert mondták hogy videózzam le ahogy szagolgatja. Hát annyira már nem érdekelte, de mikor apám felkelt, és dörmögött hogy "mif**omvan"  akkor azért hátraugrott :D

Mikro elmeséltem a lányoknak, sírtak a röhögéstől. De énis! Nagyon vicces volt.

Holnap egy egész napos túrán veszünk majd rés zt, Ladánybenén (Baracstól 8 km) találkozok egy lovas lánnyal, onnan tovább megyünk Tatárszentgyörgyre (kb. 16 km) , a lovakat berakjuk a bokszba (van protekciónk), bemutatót nézünk meg fürdünk, aztán délután fele elindulunk haza.

Kacajnak teli van  a hátsója, ráadásul kövesúton megyek be Benére, de bízok benne hogy nyugodt tudok maradni, mert ha higgadt maradok akkor a hülyeségei sem durvák..

Viszünk kaját, kötőféket, meg minden. Vágta előreláthatólag nem lesz, mert a lány most vemhesítette a kancáját, és eléggé könnyen elvetélős ló. Így aztmondja inkább nem terheli ilyennel,de még bármi megeshet. 

Hidegen,vagy melegen, de kívánjatok holnapra jó szerencsét!
Dönteni még mindig nem döntöttem, és nem is akarom magam rákényszeríteni..
Bocsi hogy ilyen hosszú lett, köszi ha elolvastad, meg ilyenek! Jóéjt mindenkinek :D  

Címkék:

Hozzászólás 8 | Megtekintés: 5549 | Bővebben...


Szavazás

Sziasztok. Írjátok le komiban a válaszotokat! 

Kérdés:
Jobb lenne-e mind2őnknek, ha eladnám Kacajt egy jó helyre, és vennék magamnak egy nyugodt hobbi lovat?

Válaszok: 
-Igen
-Nem

 

Én csak a jót akarom mind 2őnknek, de tényleg. A legjobbat. Ha szenvedünk egymással nincs értelme tovább folytatni. A pillanatnyi fellángolások nem tartanak sokáig.. Már kedvem sincs kimenni vele, hozzá.. Ti meg már sokan vagytok akik sok mindenen átmentek és a ti döntő erőtök nagyobb mint az enyém :) Sztem érdemes lenne elgondolkozni hogy tényleg jó-e nekÜNK ha Kacaj marad..  

Címkék:

Hozzászólás 43 | Megtekintés: 6048 | Bővebben...


Lovam lába

Lovam lába halkan,csendben,
Tipeg,topog, fű se rezzen.
Szépen, lassan andalog,
Táncol, mint az angyalok.

 Helyett

Lassan rá veszem magam hogy kimenjek,
Bár tudom, hogy ami fogad majd,
Igen csak elveszi a kedvem.
Felszerszámozlak,lovam,
Nem gondolok arra,
Hogy már megint,
Ok nélkül hátat fordítasz nekem mikor meglátsz,
Holott tegnap nyerítettél, a kapuban vártál.
Semmi sem történt,
S te mégis ilyenné váltál.  

Töprengek hogy merre menjek,
Úgy döntök, megpróbálom a terepet.
Egy ideig mész is,
Rendesen,jó lóhoz méltóan,
Aztán megtorpansz, fűtől-fától félsz,
Felém nem figyelsz,
Toporzékolsz,mennél haza.
Kíméletlen vagyok veled,
Elkap az indulat,
Nem bántalak,
Csak sarkallak,
Nem engedem hogy megállj,
És indokolatlanul rosszul reagálj. 

Kiérünk a faluból,
S te ideges leszel a legyek miatt,
Pedig már este fél 7,
S a böglyök mégis a hasadat csípik,
A kis legyek a fülvédőd alá másznak,
Rázod a fejed,
Bakolsz,
És úgy döntesz,
Megszabadulsz tőlem.

Nem sikerül.
Idegesek leszünk,
Lábaid táncolnak,
Bármerre megyünk.

Beérünk az erdőbe,
Idegesen táncolsz,
Felugrasz,
Ügetsz,
A kezeimmel harcolsz.
Beindítlak ügetésbe,
De csak pattogok rajtad,
Össze-vissza mész,
Ütemtelen vagy.
Fejed fent,
Rázod, kapkodsz, ugrasz,
Kezem fáj,
De megyünk, megyünk
Rendületlenül tovább.  

Az erdő szélén lassan
vágtát kérek tőled,
El akarsz rohanni,
De mégis sikerül
megfogni,
Lassan,tanvágtában haladni.

Beérünk egy másik erdőbe,
S téged lepnek a legyek,
Ideges vagy,
Táncolsz,
Ülnöm rajtad kellemetlen.
"Gyűlöllek"
Ez a szó hagyja el a számat,
S könny csordul le arcomon.
Egy dal jár a fejemben, 
Mely így szól:
"Nem búcsúztál,csak elmentél." 

Eszembe jut,
Kit nemtudok feledni,
Kiabálok, mert nem tudom elengedni.
Ő kell vissza és nem te,
Szeretlek, gyűlöllek,
Eladlak, megtartalak,
Nem te kellesz,
Hanem Ő,
Ki nem búcsúzott,
Hanem fájdalomban ment el,
És nem látom soha,
Szívemet ő vitte el. 

Le kell szállnom rólad,
Mert rosszul áll a nyereg,
Meghúzom a hevedert,
S te -mint mindig-
Nem figyelsz rám,
Elindulsz előre.
Belerántok a szádba,
S kiáltom:
"Mit képzelsz?"
És onnantól minden percben
Feszülten megyünk el.

Csillogó tőrödtől vérzik a mellkasom,
Vas kezemtől szakad a szád,
Nem bírok már harcolni,angyalom,
Úgy érzem nincs tovább.
Megengedlek.
Ha máskor nem is ,
Most váljunk eggyé,
Faljuk a métert,  a szelet,
Nem áll többé elénk semmi,
Se bokor, se gödrös táj,
Mert tiéd, s enyém a pusztaság.

Olyan helyre érünk,
Lovacskám,
Amelyet szemem még soha, de soha nem látott.
Gyönyörű, vad mezők,
Amíg csak ellátsz.
Menjünk kóboroljunk,
Menjünk el arra a mezőre!
S lelépünk az útról,
A gazos földre.
Óvatosan lépkedsz,
Már nem táncolsz,
A lábamig ér a növényzet,
A legyek már csak a fejeden vannak.

Elmegyünk belvíz mellett,
Kicsi lovacskám,
Nézd, ott úsznak a vadkacsák.
Könnyem kicsordul,
Ilyet én még nem láttam,
De akkor is azt érzem:
Ki nem állhatlak!

Kóborolunk,
Irányítalak,
S te arra mész, amerre húzom a szád.
Visszafele is a nyakadra hajolok,
Egy percig eggyé válok veled,
Hagyom hogy menj,
Szaladj,
S tudom hogy haza érek sírnom kell majd.

Dombra fel, dombról le,
Újra itt vannak a legyek.
Már nyugszik a nap,
De téged nem hagynak,
Rázod a fejed.
Felugrasz, bakolsz,
Újra táncolsz,
Én már csak ülök,
Mint a zsák,
Egy könnyes, síró
zsák,
Átkozlak téged,
Átkozom magam,
Mondd miért kell ilyennek lenned
neked,nekem?

Lassan haza érünk.
Egy furcsán álló bokrot is
ijedten kikerülsz,
Fűt-fát megnézel magadnak,
Fejed rázod,
Félek,meghülyülsz.

Átkozlak.
Még mindig átkozlak,
Drága lovacskám,
Mert büntetnem kell téged,
Nem figyelsz rám,
Lábaid ellenem vannak,
Fejed büszkén felemeled,
Orrod prüszköl,
Farkad a magasba leng.

Esteledik, s még mindig nem vagyunk otthon,
Megjelennek a szúnyogok.
Rázod a fejed,
Megbotlasz,
Ha kiabálok ha suttogok,
Nem figyelsz rám,
Nem figyelsz soha.

Jön két kutya.
Csodás módon nem félsz,
Nézel,
S én kiabálok a kutyára,
Lengedező kézzel,
"Takarodj!
Takarodj vagy leszedem a fejed, te vakarcs!"
A kutya elszalad,
A ló meglepődve néz,
Az én lovam.

Csörren a telefon,
Elmaszatolom könnyeimet,
Megállítalak,
Mérgesen felveszem.
"Miaz?"
"Miaz,hogy miaz?
Hol a p*csába vagy, gyermekem?"
"Anya, most leteszem,
Mindjárt otthon leszek"

S ezzel haza érünk,
Nem ugrasz meg semmitől,
Mikor leszállok rólad,
Lehajtod fejed, hogy legelj.
Oda csapok,
De vissza hajolsz,
Mintha csak egy idegesítő légy lennék,
Nem érdekel, hogy aztmondtam "NEM"
Odacsapok még kétszer,
Most erősebben,
Bús szemmel nézel, végre nem legelsz.

Beviszlek, drága lovacskám,
A könnyeim csorognak,
Megkapod a zabot,
S belépek a házba.
Ó mennyire szívesebben lennék kint a vadkacsáknál,
Olyan szépek voltak..

Nincs már más, csak kongó üresség,
Fájdalom,
A dallam rendíthetetlenül a fejemben zümmög,
Mint egy kitartó légy:
"Nem búcsúztál, csak elmentél."

Kimegyek, odaülök a rúdra,
Zokogok, megállíthatatlanul.
Tudom hogy holnap ha meglátsz,
Hátatfordítasz.
S nekem nehéz lesz megint
Rávennem magam hogy felhúzzam a nadrágot,
És kimenjek veled.

Unalmas, kicsi pályára,
Ott nem rázod a fejed,
Ott nincs szabadságod,
Ott olyan vagy,
Mint egy normális ló.

Megdícsérlek majd,
Még répát is kapsz,
És megint hátat fordítasz nekem,
Holott tegnap nyerítettél.

Nincs más  a fejemben,
Csak,hogy nekünk szét kéne válni,
De nem megy,
Nem visz rá a lélek.
Téged? Eladni?
Megszoktalak már,
Talán meg is szerettelek.

De olyan vagy hogy szörnyű.
Egyik nap nyerítesz, vársz a kapuban,
Máskor meg rám se hederítesz,
Én kullogok utánad.  

És még nekem van bűntudatom,
Holott te voltál a hülye.
Igen , megütöttelek,
De ha nem próbálsz meg ledobni,
Drága lovacskám,
nem leszek ideges,
nem ütlek meg.

Na, de így?
Hogy ugrálsz?
A távolból egy madarat ha látsz,
Elkap a frász?

Máskor meg úgy mész mint egy angyal,
Rossz szó nem lehet rád.
Ha egy év alatt nem szerettél meg,
Akkor sajnálom,
Van még 5, 10, vagy 15 éved,
Szeretet nélkül,
Munkával,
Nemfoglak szeretgetni,
Csak elvárom, hogy szót fogadj.
Hogy figyelj rám,
Mikor átakarlak vinni egy árkon,
Ne ess át, a saját lábadon,
Mert arra sem vagy képes,
Hogy egy kicsit,
Egy kicsit alázatos légy,
Mikor én hetekig hónapokig küzdök.

 Kedves voltam veled,
Szeretgettelek,
De te megint kihúztad a gyufát.
Mi az, hogy ledobsz?
Csak hogy tudd, Hédi százszor,ezerszer jobb volt.

Őt 600 légy lepte minden alkalommal,
Böglyök csípték a hasát,
De soha, egy rossz szava nem lett volna,
Vele kikapcsolódás volt a lovaglás.

Neked meg a közeledben lesz egy légy,
És idegrohamot kapsz,
Megpróbálsz ledobni,
Az árokba ugrasz,
Becsúszik a lábam a kengyelbe,
Beakad a cipő betét a szélébe,
Vasmarokkal szorítom a szádat,
Mondd,miért jön veled mindig bánat?  

 

__________

Nem kellenek lesújtó vélemények, elég szar volt a napom, csak lekellett írnom valahova, ennyi a bajom.  

Címkék:

Hozzászólás 7 | Megtekintés: 5567 | Bővebben...


Nyár,legyek,hülye legyek!

Sziasztok! Mostanában nemvolt olyan amiről írhattam volna de a mai napról írnék.. 

Egész jól elvoltunk mostanában Kacajjal nem volt időm lovagolni így alap hogy jobban kedvelt.. Hát ma felszerszámoztam fél 7 körül és kimentünk terepre.Rögtön megijedt valamitől és alig lehetett előrehaladásra bírni, de figyelt a hangomra és nyugodt lett. Aztán "elleptek" minket a legyek. Vagyis hát Kacaj rohadt ideges lett (pedig lekentem ecetes-hagymás-erjesztett-iszonyatosszagú spréyvel ) folyton a fejére ment az a vérszopacs.  Hát rohadt ideges volt de kb. én voltam "vasmarok" nem engedtem gyorsabban menni nyugodt maradtam :D Kutyaugatást hallottunk végig. Kacaj megunta a legyeket elkezdett felugrálni velem fejbecsaptam szárral tiltakozott megint felugrált bakolt mindent csinált aztán feladta.. Egyszer csak az EGYETLEN terepúton ami jó, vadászsátrat találtunk meg ugató kutyát. Hát fasza... Megfordítottam amit úgy értelmezett hogy rohanjunk de nem engedtem.. Utána felágaskodott. Hát megtapasztaltam milyen az ágaskodás.. igazán FELEMELŐ érzés :D :D De nem paráztam. Kicsit dühös voltam de nem Kacajra hanem a legyekre.. Nem bántottam Kacajt de mikor ugrált akkor odacsaptam. Meg megállítottam és kb. 5-6 percig álltunk amíg le nem nyugodott és utána jobb volt. Csak a legyek miatt állandóan felcsapta a fejét..

 

Hazafele levittem pályára mondván ennél rosszabb nem is lehet. Beindítottam ügetésbe és elég sok ideig ügettünk (nemtudok pontos időt mondani mert nemtúl jó az időérzékem ha lóhátán ülök )  Hát egyre jobban javult, tudtam rövidíteni, és néha úgy éreztem hogy egy kicsit hajlít a nyakán de aztán jött egy légy és felcsapta az orrát de ment rendesen tovább csak ilyenkor mindig szétszóródott.. Egyhuzamban mentünk kiskörök nagykörök 8asok, tanügetés.. Megizzadtunk mind a ketten de megdícsértem nagyon, leléptettünk és hazajöttünk. Itthon kicsit félt tőlem pedig nem bántottam csak kapott mikor megérdemelte..

De végülis jó volt , legalább a pálya ment.. Akkor most arra állok rá aztán majd nemtudom mikor megyek terepre.  

Címkék:

Hozzászólás 11 | Megtekintés: 7760 | Bővebben...


Ki hisz benne?

http://www.lovasoktatas.atw.hu/

 

 

megvagyok döbbenve..  

Címkék:

Hozzászólás 35 | Megtekintés: 5815 | Bővebben...


1. oldal / 5