2018. szeptember 19. szerda. Ma Ananász és Denise névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Molnár Ági

Aki tud, jöjjön el!

Október 5-én, szombaton lesz nálunk Jászszentandráson a szüreti mulatság és az ezzel egybekötött lovas ügyességi verseny. Külön kategóriában indulnak a gyerekek és a felnőttek. Nagyon szeretném, ha eljönnétek és indulnátok a versenyen helyettem! Én nem tudok menni, csak nézőnek, mert a verseny-nyerő lovam itthagyott (már az örök réteken legelészik), Lenke pedig csak januárban lesz 3 éves :(

Lóval érkezőknek háromszori étkezést biztosítanak, bor lesz mindenkinek ingyen, sőt, tavaly ittunk "villanykörte-pálinkát" is. Délután felvonulás, este táncmulatság lesz, itt az a mottó, hogy:

 "Nincs rossz idő, csak gyenge akarat!"

Szeretettel várok mindenkit! Telefonszámom, ha érdeklődni akartok a verseny felől: 06-3131-2-9696. 

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3497 | Bővebben...


Kimentem a csikóval terepre, avagy nesze neked Parelli!

 Nem, ne értsétek félre: nem ültem rá. Eszem ágában sincs két és fél éves csikót lovagolni, terepen hajszolni.

 Az egész úgy kezdődött, hogy vettem egy vacak biciklit. Olcsó volt, de még így is lealkudtam a felére, gondoltam, kipofozom és eladom.

 Na, ki akartam próbálni a bicajt, hogy milyen. Csak a kertben akartam menni egy kört, de olyan könnyű volt tekerni, a kapu meg nyitva volt, a spánielem pedig extázisba esett, hogy megyünk bicajozni, szóval a lényeg, hogy kigördültem a kapun és elindultam az úton. A kutya persze boldogan szaladt mellettem.

 Egyszercsak lódobogás! Tudnotok kell, hogy a csikó mindig szabadon van a kertben, de mivel egy oldalon nincs kerítés, ki tud menni az erdő alá legelni. De most még a kapu is nyitva maradt, hát jött utánam a lipicai csikó ezerrel. Mikor utolért, szépen beállt a bicaj mellé és olyan tempóban ügetett, ahogy én tekertem. Mintha azt mondta volna :"Hova mentek, én is jövök!"

 Fölkanyarodtam az erdő felé a földúton, gondoltam, a csikó erre már nem követ, biztosan hazavágtat. Dehogy vágtatott haza! Jött velem, mintha az anyjával menne.

 Mentünk egy kis kört. Csodálatos volt, ahogy ügetett mellettem, feltartott fejjel, lipicais lépésekkel, büszkén. Olyan boldog voltam! Tegnap már a saját biciklimmel mentem, végigjártuk az egy órás terepet. Mindketten sokkal jobban élveztük, mint a körbe-körbe futószárazást.

 Azóta biciklivel jártatom. Jön, üget a bicikli mellett vagy mögötte. Persze érzi a friss füvet, megáll legelni. Én tekerek. Felkapja a fejét, vágtat utánam, megszédíti a futás, elvágtat mellettem, előrenyargal. Szólok neki, megfordul, visszajön, beáll mellém ügetni.

 Nem nálam született, nem én neveltem kiskorától. Soha nem volt "Parellizve", soha nem tanítottam arra, hogy utánam jöjjön. Nem hiszi azt, hogy egy másik ló vagyok, mert látott már másik lovat és felismeri, hogy én nem úgy nézek ki. Mivel nem hülye, hanem csikó.

 Miért jön mégis? Mert tanítás nélkül is tudja, érzi, hogy összetartozunk. Mert szeret és érzi, hogy én is szeretem. Mert annak ellenére, hogy nem vagyok ló, elfogad társának, barátjának. Mert bízik bennem, mert szeret velem lenni. És ehhez nem kell Parelli és semmiféle látványos hókusz-pókusz, csak SZERETET. A lónak ez természetes.

 Nekünk miért nem az?

 

Címkék:

Hozzászólás 8 | Megtekintés: 4770 | Bővebben...


Kinek kell egy fjord csikó?

Olcsón, 70 ezer Ft-ért eladó egy fjord félvér kis méncsikó. Azt hiszem, 6 hónapos, apja tisztavérű fjord, anyja sodrott, papírja nincs, kupecnél van, akitől a Jázmint is megmentettem. Aki tud, segítsen, hogy minél előbb elkerülhessen onnan! Képet e-mailben jövő héten tudok küldeni, ha valakit komolyan érdekel!

Címkék:

Megtekintés: 4090 | Bővebben...


S.O.S. Csikómentés!

Most én kérek segítséget tőletek. Arról van szó, hogy, mint tudjátok, csikót akartam venni. Csak az Élet megint beleszólt, pedig meg is találtam a megfelelőt. Szóval közbejött egy váratlan dolog és másra kellett a pénz. Na de nem azért írok, hogy magamat sajnáltassam, így is van két lovam.

Szólt nekem valaki, hogy itt a kupecnél van egy olcsó kancacsikó. Csak elmentem megnézni. Egy kis szelíd évesforma kanca, úgy állt ott az istállóban, mint egy rakás szerencsétlenség. Nagy szalmahasa volt, semmi izom rajta, 80 ezer Ft. Na, az tényleg nem drága. Kivezették az istállóból, hát nem bírt menni szegény, csak rogyadozott a hátsó lába. Mondta a hapsi, ő nem engedi ki őket, mert sár van (!), hónapok óta ott van bent megkötve. Egy csikó! Hát ez nagyszerű élet neki, nem?! Mondtam, adjon má egy hosszú kötelet, hadd lássam, hogy mozog futószáron. Mondja a hapsi, sose volt ez futószáron, nem fog ez úgy menni. Azért adott kötelet.

A csikó ott, az udvaron, a bokáig érő sárban 3 perc alatt betanult futószárra! Nagyon okos! Viszont azt mondta a manus, ha nem kel el a csikó, ő nem eteti tovább, bedarálja kolbászba a mangalica mellé. Na erre egyből megvettem, el is hozták másnap futóval.

Harmadik napja van itt, fokozatosan etetem és mozgatom, már tud járni. Igaz, hogy nem tökéletes még, de már nem akar minden lépésnél fenékreülni. Ma már vágtázott is kicsit. Futószáron szépen megy, a vezényszavakat még nem érti, de a "sssss"-re lassít, amúgy olyan nagy kedve nincs futni még, 1-2 kör és elfárad. Elvittem sétálni, szépen jön, pocsolyába belelép, autóktól nem fél. Egyébként semmitől se fél, nylon, ilyenek nem érdeklik. A répát, cukrot nem ismeri, el se fogadja, az almát megeszi. Féreghajtót holnap veszek neki. Sütése nincs.

Ha valakinek kell, 80-ért továbbadom, csak megmenteni akartam. Valójában a takarmányra félretett pénzből vettem. Csak jó helyre adom, ahol boxban vagy legalább nappal szabadon van és mindennap foglalkoznak vele, jártatják, mert a lába csak mozgatással hozható helyre. Tehát nem elég, ha karámban van, hajtani, dolgoztatni, sétáltatni kell, egyenlőre sok lépésmunka és később egyre több ügetés és vágta. 

Ha tudtok, segítsetek jó gazdát találni neki, légyszi! Jó kis nyugodt hobbylovacska lesz, szép is lesz, mert hosszúlábú, a feje telivérhez hasonlít.  Csak még girhes. Majd próbálok képet is felrakni róla. Köszi előre is!

 

Címkék: csikó | | csikó |

Hozzászólás 11 | Megtekintés: 6175 | Bővebben...


Aktuális

 Jön a tél, a hideg. Lovaink "eldobják" a rövid, nyári szőrüket, hosszú, téli bundát növesztenek helyette. Mi magunk is kabátot, dzsekit húzunk, ha kimegyünk a fűtött lakásból. Egyesek persze lenyírják a lovuk szőrét, mert nyilván lusták lecsutakolni, lepokrócozni a megizzadt állatot, na én róluk is legszívesebben lerángatnám a kabátot, hadd fázzanak ők is a lovukkal együtt, hiszen a ló csak akkor növeszt szőrt, ha szüksége van rá. Kövér, jól tartott lovak télen tömött, de rövidebb szőrt növesztenek, mint soványabb társaik, akiket nem fűt az abrak, ill. a saját "szalonnájuk". Amúgy is divat lett "lenyirbálni" a különböző szőröket a lóról, mert úgy "szebb", pedig minden szőrnek megvan a maga funkciója. Meg tudnátok-e mondani, mire való a sörény, a farok, a bokaszőrök, a ló pofáján, állán levő "szakáll"? Jó lovaglást mindenkinek télen is!

Címkék:

Hozzászólás 32 | Megtekintés: 7756 | Bővebben...