2020. június 1. hétfő. Ma Fanny, Ouzo és Tündér névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Címke: lovaglás

Lovas közösségi blog

egylovas

Egylovas

rontott problémás lovak visszalovaglását vállalom. Továbbá lovas trükk bemutatót is lovas illetve egyéb rendezvényekre. 

  http://egylovas.hu 

 

Címkék: lovaglás | ügető

Megtekintés: 5840 | Bővebben...


asszony a lovon

Horváth Andrea
http://asszonyalovon.blogspot.hu

Címkék: lovaglás

Megtekintés: 3974 | Bővebben...


Lómennyország

Filep Fatime

Szasztok!!! Immádom a lovakat.Ti is?

 

Várom a választ.

Címkék: pónik | lovaglás | nyerités | pónik | lovaglás | nyerités

Hozzászólás 7 | Megtekintés: 3700 | Bővebben...


Lómennyország

Filep Fatime

Szasztok!!! Immádom a lovakat.Ti is?

 

Várom a választ.

Címkék: pónik | lovaglás | nyerités | pónik | lovaglás | nyerités

Hozzászólás 7 | Megtekintés: 3700 | Bővebben...


Ezt muszáj megnézni!

Kelemen Bettina

Lovastípusok

 

Angol stílusú hobbilovas:

Megjelenése: Angol márkájú méregdrága hófehér bricsesz, piros vagy fekete zakó, hófehér ing, tükörfényesre suvickolt csizma, hófehér kesztyű, nyakkendő, nyakkendőtartó, bársonykobak masnival, esetleg egy ló is, lehetőleg angol telivér. Lovagolni nem tud, de szeret, ha esik akkor nagyot, a nyeregben eltöltött néhány percig viszont rendkívül jól néz ki.
Előfordulása: leginkább puccos lovasboltokban, díjugrató versenyeken (gyalog), vadászlovaglásokon (kocsival), olykor lovaspályán (térdelve és homokot köpködve…)
Ismertetőjele: A lova mindig hamarabb ér vissza az istállóba ha kilovagol…
Mottó (lassan, tagoltan artikulálva, fél pohár viszkivel a kezében): A lovassportból, hölgyeim és uraim, nem lehet presztizskérdést csinálni!

Legnagyobb félelme: Bepiszkolódik a zakó alól kilógó fehér ing mandzsettája, karcolás kerül a csizmára, összeborzolódik a ló sörénye.
Mi lehet belőle: Legjobb esetben lótartó hobbista, de inkább fotómodell, villamosvezető vagy bármi más…

Nagyonlaza Westernlovas:

Megjelenése: Rojtos bőrnaci, kockás ing, vasalt talpú weszkócsizma, pörgős-zörgős sarkantyú, weszkókalap, lasszó. Gyalog nemigen látni, ha mégis, akkor az egyik kezében weszkónyereg van, a másikban egy ló.
Előfordulása: Lovaspálya, weszkóverseny, kocsma, lovaspálya, weszkóverseny, kocsma…
Ismertetőjele: Sarkantyúzörgés, csizmakopogás. Ritkán beszél, akkor is inkább a lovához.
Mottó: Nem iszunk inkább egy sört?...
Legnagyobb félelme: Egyszer zablát kell tennie a lova szájába.
Mi lehet belőle: Filmszínész. Persze lovas.

Díjlovas:

Megjelenése: Az izzasztó színével szigorúan passzoló lovaglónadrág, tükörfényes díjlovas csizma (német import), külföldi lótáp reklámjával dekorált póló és mellény (német import), 170 cm-nél nem alacsonyabb agyonidomított díjló (német import)…
Előfordulása: Kizárólag fedeles lovarda, esetleg szabadtéri lovaspálya de csakis nagykantárral, négy lábra fáslizott, letakart lóval, 20x60-as négyszögben. Látható még olykor terepen, ha a ló elragadja és kicipeli az istállókapun…
Ismertetőjele: A ló ápolófelszerelése több helyet foglal el az istállóban mint maga a ló.
Mottó: Ha a külső száron leadott félparade-ot nem követi a belső szár arrettolása, akkor a ló nyaka a második és harmadik csigolya között nem megfelelő szögben törik meg, ezáltal a külső hátsó láb inaktivitása a belső első láb előnytelen terhelésével együtt azt eredményezheti, hogy a lépés hossza a bírók előtt nem lesz elegendő a 62 ponthoz…
Legnagyobb félelme: A ló nyaka nem „kerekedik”, a vágtaugrások „laposak”, a piaff nem elég „mély”, a lépés nem „térölelő”…Vagy kibakol a ló a négyszögben.
Mi lehet belőle: Lótartó hobbista, sakkjátékos.

 

Lótartó hobbista:

Megjelenése: Lila, rózsaszín vagy benettonzöld suhogós melegítőfelső, a lovagáshoz abszolúte alkalmatlan passzos cicanadrág, esetleg lötyőgős bokaverdeső farmer, fehér kocogóscipő, leginkább fehér zoknival, lovaglókobak. A lóra mindig sámliról száll fel, ha akad valaki aki megfogja addig a kantárt. A nyeregben eltöltött idő az időjárási viszonyok és a ló kedélyállapotának függvényében 2-8 percig terjedő intervallum lehet – de esés után mindig visszaül…

Előfordulása: Kizárólag szombat - vasárnap: az istállófolyosó, nyerges, patamosó, karám, istállóbüfé, lovaspálya széle (csakis nézelődés szintjén), lovacskája boksza, sarki kocsma.
Ismertetőjele: A ló nevének magas fejhangon való gügyörészése az istálló parkolójától egészen a bokszajtóig, és még tovább …Valamint bugyirózsaszín izzasztó a bokszajtón, hupilila patakaparó és ápolódoboz, strasszkővel kirakott lovaglópálca, sárga-piros kockás polárfásli és hányászöld lótakaró.
Mottó: Ó, drágám, ma nincs kedved terepre menni, semmi baj, visszamegyünk szépen a bokszocskádba, levesszük azt a csúnya nyerget és eszegetheted tovább a finom kis szénádat nyugodtan… Majd a jövő héten megint megpróbáljuk…
Legnagyobb félelme: Nem ad puszit neki  a lova, amikor megérkezik az istállóba, elfogy a kockacukor.
Mi lehet belőle: Nagy valószínűséggel marad Lótartó hobbista, amíg egyszer össze nem töri magát terepen. Azután pedig vesz egy palotapincsit.

 

 

Profi bérlovas:

Megjelenése: Agyonmosott múlt század divatja szerint kockázott lovaglónadrág, tornacipő és hopilett, bársonykobak (macis mintával), lófejes lovaglópálca. Csakis 16 év feletti lóra ül fel, ami az oktató hangjára is működik. Egyébként nagyon bátor, mindig fél órával az edzés előtt érkezik, hogy a tapasztalatait és tudását megoszthassa a bérlovarda kezdőbb lovasaival… Ebbe természetesen nem tartozik bele a pályahomok összetételének és ízének kielemzése, amit a „rövid vágtát” veszényszó elhangzását követően van szerencséje behatóan megismerni …
Előfordulása: Többnyire bérlovardák környékén, illetve igen gyakran az orvosi ügyeleten.
Ismertetőjele: Egészen addig ő a földkerekség legnagyobb lovasa, amíg más ül a lovon. A lóraszállás gyakran több ideig tart neki, mint maga az edzés, a „Lóról” vezényszót pedig még életében nem sikerült kivárnia.


Mottó: Hogy ma én üljek fel?... Arra a lóra?... Lehetetlen…
Legnagyobb félelme: Az a katicabogár a bokor levelén mindjárt éktelen zajt csap és megugrik a lova. A nejlonzacskót felkapja a szél és zörög. A fedeles tetejét rázza a szél. A ló füle mozog.
Mi lehet belőle: Ha meggazdagszik, Lótartó hobbista

Csikós:

Megjelenése: Sztenderd csikósruha, a bőgatyás, rojtosinges változat, nagyfatertól örökölt, valamint puha bőrkalap, a szélére szegfű tűzve, és persze  karikásostor. A ló nyakában csengő, a hátán patrac, a fején sallangos csikóskantár.
Előfordulása: Bárhol, ahol akad elég tetemes nézősereg és bor… Általában ágaskodó, ülő vagy fekvő lovon látható, karikásostorral a kezében.
Ismertetőjele: A lónak kizárólag a vágta jármódját ismeri, a karikással alszik.
Mottó: Hhhinnye… azt az összeborult szentséges szűzmáriáját, annaka menyecskének ottan takarosabb fara van mind a lovamnak!
Legnagyobb félelme: Elszáll a csapó a karikásról és nem tud csergetni…
Mi lehet belőle: Már mindenen túl van…

 

Vagány Ugrólovas:

Megjelenése: Lónyállal dekorált fehér bricsesz, piros zakó, két számmal nagyobb kobak, egy számmal kisebb csizma. Általában igen csapzott, mivel mindig éppen siet a pályáról a melegítőbe, a melegítőből a nevezési irodába, a nevezési irodából a lószállítóhoz, aminek az oldalára kötött vezetőszár végén az előbb még ott volt a ló is…

Előfordulása: A pályán kizárólag előmelegített lovon, ugrás előtt, felett vagy mögött, illetve két ugrás között vágtában, valamint halálpontosan 100 cm-es lépésekkel közlekedve a versenyszám előtt gyalogosan is látható.
Ismertetőjele: Segédszár, martingál, kispelham, nagypelham, gouge, feszítő, hackamore. Többnyire mindez egyszerre van a lovon, máskülönben nem tudja megfékezni a pályán… Ritkán esik a lóról, de akkor kivétel nélkül mindig a vizesárokba. Halálos ellensége a Díjlovas.
Mottó: Félfelvétel?... Hát az meg mi a fene?...
Legnagyobb félelme: Bekerül az olimpiai csapatba. És a tanügetés.
Mi lehet belőle: Lótartó hobbista, Angol stílusú hobbilovas, Öttusalovas vagy bármi, csak Díjlovas ne…

Öttusalovas:

Megjelenése: Bal kézben futófelszerelés, hátán a vívócucc, rajta klasszikus lovasruha, alatta úszódressz, jobb kezében lovaglópálca, affene, a fegyver a lőtéren maradt…
Előfordulása: Heti kétszer az uszodában, heti négyszer a futópályán, kétszer a lőtéren, háromszor a vívóteremben, maradék napokon a lovardában. Ott is inkább a vágtapályán, az aznapra számára kisorsolt idegbeteg szemdüllesztős telivér hátán, ami a lépés-ügetés jármódokat többnyire nem is ismeri. De nem baj mert az ugrópályán úgyis „idő van”…
Ismertetőjele: Mindig megpróbál jobb oldalról felszállni a lóra. Az ugrások előtt becsukja a szemét. Lovagolni nem tud.
Mottó: Fennmaradni, fennmaradni, fennmaradni….
Legnagyobb félelme: Kétszer ugyanarra a lóra kell ülnie. Ami legutóbb is földhöz vágta, ugye…
Mi lehet belőle: Lehetne belőle Vagány Ugrólovas, ha vagány lenne és tudna ugratni…


Zsoké:

Megjelenése: A bohócöltözékkel szoros rokonságban álló színes zsokéruha. A lovaglópálca és a zsoké gyakorlatilag elválaszthatatlanok.
Előfordulása: Zsokényereg, alatta 120 km/h-val száguldó telivérrel.
Ismertetőjele: A távolságtól függően növekvő vagy csökkenő méretű színes paca, egy lóhoz hasonlító sötétebb pacán, állandó jellegű mozgásban.

Mottó: Akkor most mi legyen, nyernem kell a futamot vagy veszíteni?....
Legnagyobb félelme: Meghízik 42,5 kg-ra.
Mi lehet belőle: Sztárzsoké, Szegény zsoké, Nyugdíjas zsoké, Vesztes zsoké, Győztes zsoké, Megbundázott zsoké…

Írta: Nagy Zsófia
Illusztráció: Várkonyi Andrea
Frissítve: 2011.12.31
Címkék: lovas típusokEzt muszáj megnézni!

Kelemen Bettina

Lovastípusok

 

Angol stílusú hobbilovas:

Megjelenése: Angol márkájú méregdrága hófehér bricsesz, piros vagy fekete zakó, hófehér ing, tükörfényesre suvickolt csizma, hófehér kesztyű, nyakkendő, nyakkendőtartó, bársonykobak masnival, esetleg egy ló is, lehetőleg angol telivér. Lovagolni nem tud, de szeret, ha esik akkor nagyot, a nyeregben eltöltött néhány percig viszont rendkívül jól néz ki.
Előfordulása: leginkább puccos lovasboltokban, díjugrató versenyeken (gyalog), vadászlovaglásokon (kocsival), olykor lovaspályán (térdelve és homokot köpködve…)
Ismertetőjele: A lova mindig hamarabb ér vissza az istállóba ha kilovagol…
Mottó (lassan, tagoltan artikulálva, fél pohár viszkivel a kezében): A lovassportból, hölgyeim és uraim, nem lehet presztizskérdést csinálni!

Legnagyobb félelme: Bepiszkolódik a zakó alól kilógó fehér ing mandzsettája, karcolás kerül a csizmára, összeborzolódik a ló sörénye.
Mi lehet belőle: Legjobb esetben lótartó hobbista, de inkább fotómodell, villamosvezető vagy bármi más…

Nagyonlaza Westernlovas:

Megjelenése: Rojtos bőrnaci, kockás ing, vasalt talpú weszkócsizma, pörgős-zörgős sarkantyú, weszkókalap, lasszó. Gyalog nemigen látni, ha mégis, akkor az egyik kezében weszkónyereg van, a másikban egy ló.
Előfordulása: Lovaspálya, weszkóverseny, kocsma, lovaspálya, weszkóverseny, kocsma…
Ismertetőjele: Sarkantyúzörgés, csizmakopogás. Ritkán beszél, akkor is inkább a lovához.
Mottó: Nem iszunk inkább egy sört?...
Legnagyobb félelme: Egyszer zablát kell tennie a lova szájába.
Mi lehet belőle: Filmszínész. Persze lovas.

Díjlovas:

Megjelenése: Az izzasztó színével szigorúan passzoló lovaglónadrág, tükörfényes díjlovas csizma (német import), külföldi lótáp reklámjával dekorált póló és mellény (német import), 170 cm-nél nem alacsonyabb agyonidomított díjló (német import)…
Előfordulása: Kizárólag fedeles lovarda, esetleg szabadtéri lovaspálya de csakis nagykantárral, négy lábra fáslizott, letakart lóval, 20x60-as négyszögben. Látható még olykor terepen, ha a ló elragadja és kicipeli az istállókapun…
Ismertetőjele: A ló ápolófelszerelése több helyet foglal el az istállóban mint maga a ló.
Mottó: Ha a külső száron leadott félparade-ot nem követi a belső szár arrettolása, akkor a ló nyaka a második és harmadik csigolya között nem megfelelő szögben törik meg, ezáltal a külső hátsó láb inaktivitása a belső első láb előnytelen terhelésével együtt azt eredményezheti, hogy a lépés hossza a bírók előtt nem lesz elegendő a 62 ponthoz…
Legnagyobb félelme: A ló nyaka nem „kerekedik”, a vágtaugrások „laposak”, a piaff nem elég „mély”, a lépés nem „térölelő”…Vagy kibakol a ló a négyszögben.
Mi lehet belőle: Lótartó hobbista, sakkjátékos.

 

Lótartó hobbista:

Megjelenése: Lila, rózsaszín vagy benettonzöld suhogós melegítőfelső, a lovagáshoz abszolúte alkalmatlan passzos cicanadrág, esetleg lötyőgős bokaverdeső farmer, fehér kocogóscipő, leginkább fehér zoknival, lovaglókobak. A lóra mindig sámliról száll fel, ha akad valaki aki megfogja addig a kantárt. A nyeregben eltöltött idő az időjárási viszonyok és a ló kedélyállapotának függvényében 2-8 percig terjedő intervallum lehet – de esés után mindig visszaül…

Előfordulása: Kizárólag szombat - vasárnap: az istállófolyosó, nyerges, patamosó, karám, istállóbüfé, lovaspálya széle (csakis nézelődés szintjén), lovacskája boksza, sarki kocsma.
Ismertetőjele: A ló nevének magas fejhangon való gügyörészése az istálló parkolójától egészen a bokszajtóig, és még tovább …Valamint bugyirózsaszín izzasztó a bokszajtón, hupilila patakaparó és ápolódoboz, strasszkővel kirakott lovaglópálca, sárga-piros kockás polárfásli és hányászöld lótakaró.
Mottó: Ó, drágám, ma nincs kedved terepre menni, semmi baj, visszamegyünk szépen a bokszocskádba, levesszük azt a csúnya nyerget és eszegetheted tovább a finom kis szénádat nyugodtan… Majd a jövő héten megint megpróbáljuk…
Legnagyobb félelme: Nem ad puszit neki  a lova, amikor megérkezik az istállóba, elfogy a kockacukor.
Mi lehet belőle: Nagy valószínűséggel marad Lótartó hobbista, amíg egyszer össze nem töri magát terepen. Azután pedig vesz egy palotapincsit.

 

 

Profi bérlovas:

Megjelenése: Agyonmosott múlt század divatja szerint kockázott lovaglónadrág, tornacipő és hopilett, bársonykobak (macis mintával), lófejes lovaglópálca. Csakis 16 év feletti lóra ül fel, ami az oktató hangjára is működik. Egyébként nagyon bátor, mindig fél órával az edzés előtt érkezik, hogy a tapasztalatait és tudását megoszthassa a bérlovarda kezdőbb lovasaival… Ebbe természetesen nem tartozik bele a pályahomok összetételének és ízének kielemzése, amit a „rövid vágtát” veszényszó elhangzását követően van szerencséje behatóan megismerni …
Előfordulása: Többnyire bérlovardák környékén, illetve igen gyakran az orvosi ügyeleten.
Ismertetőjele: Egészen addig ő a földkerekség legnagyobb lovasa, amíg más ül a lovon. A lóraszállás gyakran több ideig tart neki, mint maga az edzés, a „Lóról” vezényszót pedig még életében nem sikerült kivárnia.


Mottó: Hogy ma én üljek fel?... Arra a lóra?... Lehetetlen…
Legnagyobb félelme: Az a katicabogár a bokor levelén mindjárt éktelen zajt csap és megugrik a lova. A nejlonzacskót felkapja a szél és zörög. A fedeles tetejét rázza a szél. A ló füle mozog.
Mi lehet belőle: Ha meggazdagszik, Lótartó hobbista

Csikós:

Megjelenése: Sztenderd csikósruha, a bőgatyás, rojtosinges változat, nagyfatertól örökölt, valamint puha bőrkalap, a szélére szegfű tűzve, és persze  karikásostor. A ló nyakában csengő, a hátán patrac, a fején sallangos csikóskantár.
Előfordulása: Bárhol, ahol akad elég tetemes nézősereg és bor… Általában ágaskodó, ülő vagy fekvő lovon látható, karikásostorral a kezében.
Ismertetőjele: A lónak kizárólag a vágta jármódját ismeri, a karikással alszik.
Mottó: Hhhinnye… azt az összeborult szentséges szűzmáriáját, annaka menyecskének ottan takarosabb fara van mind a lovamnak!
Legnagyobb félelme: Elszáll a csapó a karikásról és nem tud csergetni…
Mi lehet belőle: Már mindenen túl van…

 

Vagány Ugrólovas:

Megjelenése: Lónyállal dekorált fehér bricsesz, piros zakó, két számmal nagyobb kobak, egy számmal kisebb csizma. Általában igen csapzott, mivel mindig éppen siet a pályáról a melegítőbe, a melegítőből a nevezési irodába, a nevezési irodából a lószállítóhoz, aminek az oldalára kötött vezetőszár végén az előbb még ott volt a ló is…

Előfordulása: A pályán kizárólag előmelegített lovon, ugrás előtt, felett vagy mögött, illetve két ugrás között vágtában, valamint halálpontosan 100 cm-es lépésekkel közlekedve a versenyszám előtt gyalogosan is látható.
Ismertetőjele: Segédszár, martingál, kispelham, nagypelham, gouge, feszítő, hackamore. Többnyire mindez egyszerre van a lovon, máskülönben nem tudja megfékezni a pályán… Ritkán esik a lóról, de akkor kivétel nélkül mindig a vizesárokba. Halálos ellensége a Díjlovas.
Mottó: Félfelvétel?... Hát az meg mi a fene?...
Legnagyobb félelme: Bekerül az olimpiai csapatba. És a tanügetés.
Mi lehet belőle: Lótartó hobbista, Angol stílusú hobbilovas, Öttusalovas vagy bármi, csak Díjlovas ne…

Öttusalovas:

Megjelenése: Bal kézben futófelszerelés, hátán a vívócucc, rajta klasszikus lovasruha, alatta úszódressz, jobb kezében lovaglópálca, affene, a fegyver a lőtéren maradt…
Előfordulása: Heti kétszer az uszodában, heti négyszer a futópályán, kétszer a lőtéren, háromszor a vívóteremben, maradék napokon a lovardában. Ott is inkább a vágtapályán, az aznapra számára kisorsolt idegbeteg szemdüllesztős telivér hátán, ami a lépés-ügetés jármódokat többnyire nem is ismeri. De nem baj mert az ugrópályán úgyis „idő van”…
Ismertetőjele: Mindig megpróbál jobb oldalról felszállni a lóra. Az ugrások előtt becsukja a szemét. Lovagolni nem tud.
Mottó: Fennmaradni, fennmaradni, fennmaradni….
Legnagyobb félelme: Kétszer ugyanarra a lóra kell ülnie. Ami legutóbb is földhöz vágta, ugye…
Mi lehet belőle: Lehetne belőle Vagány Ugrólovas, ha vagány lenne és tudna ugratni…


Zsoké:

Megjelenése: A bohócöltözékkel szoros rokonságban álló színes zsokéruha. A lovaglópálca és a zsoké gyakorlatilag elválaszthatatlanok.
Előfordulása: Zsokényereg, alatta 120 km/h-val száguldó telivérrel.
Ismertetőjele: A távolságtól függően növekvő vagy csökkenő méretű színes paca, egy lóhoz hasonlító sötétebb pacán, állandó jellegű mozgásban.

Mottó: Akkor most mi legyen, nyernem kell a futamot vagy veszíteni?....
Legnagyobb félelme: Meghízik 42,5 kg-ra.
Mi lehet belőle: Sztárzsoké, Szegény zsoké, Nyugdíjas zsoké, Vesztes zsoké, Győztes zsoké, Megbundázott zsoké…

Írta: Nagy Zsófia
Illusztráció: Várkonyi Andrea
Frissítve: 2011.12.31
Címkék: lovas típusokTelivérezzünk...

Arilove

A bejegyzés elnevezéséből adódóan az angol telivér ló fajtaszeretetére szándékozom kitérni pár sorban.

Egész életemben a telivér fajtát részesítettem előnyben, habár 2009. szeptember 16-ig nem adatott rá meg a lehetőség, hogy kipróbáljam, milyen is ez a nemes fajta valójában. Ugyanis ekkor vettem meg életem első lovát, egy gyönyörű, 4 éves sötétpej mént, aki ízig-vérig az angol versenypálya szülötte, csodás telivér. Nagy felelőtlenségnek gondolható, hogy vaktában vásároltam egy ilyen "keménynek" tartott lovat, de én nem éreztem annak. Első látásra szerelem volt, és ez az együtt töltött időszak teljességére jellemző. Sosem bántam meg, hogy - ismerőseim rosszallása ellenére - Őt választottam, egymást választottuk társunkká. 

Az angol telivér nemes, érzékeny állat. Sokak szerint kezelhetetlen, megbízhatatlan, "agyas", de én igyekszem megcáfolni ezeket az előítéleteket. A fajtában sosem csalódtam, életem során több ilyen lóhoz is volt szerencsém. A telivér egy másik világ. A telivér repül. Csak idő és a belé fektetett munka kérdése, hogy mennyire válik kezelhetővé az állat. Valóban finom idegrendszerű, de nem rosszindulatú, és tökéletes szabadidőló válhat belőle, ahogy a legtöbb lovassportra is alkalmas "hibátlan" testfelépítésének köszönhetően. 

Nem szeretem azt a feltevést, amit a lovasok előszeretettel hangoztatnak: a telivér bolond. Nem bolond, csak a megfelelő bánásmód és hozzáértés szükséges ahhoz, hogy jó ló legyen. Nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen nemes lova lehessen. Meg kell küzdeni azért, hogy valóban társa legyen az embernek ez a fenséges állat. 

 A fajta szerelmeseként nem is tudnék más lovat elképzelni magamnak, csak a gyorsaság mesterét. A telivérrel valóban lehet szárnyalni. :)

Érdekel, hogy mi a véleményetek a fajtáról. Telivérezzünk! :)


Telivérezzünk...

Arilove

A bejegyzés elnevezéséből adódóan az angol telivér ló fajtaszeretetére szándékozom kitérni pár sorban.

Egész életemben a telivér fajtát részesítettem előnyben, habár 2009. szeptember 16-ig nem adatott rá meg a lehetőség, hogy kipróbáljam, milyen is ez a nemes fajta valójában. Ugyanis ekkor vettem meg életem első lovát, egy gyönyörű, 4 éves sötétpej mént, aki ízig-vérig az angol versenypálya szülötte, csodás telivér. Nagy felelőtlenségnek gondolható, hogy vaktában vásároltam egy ilyen "keménynek" tartott lovat, de én nem éreztem annak. Első látásra szerelem volt, és ez az együtt töltött időszak teljességére jellemző. Sosem bántam meg, hogy - ismerőseim rosszallása ellenére - Őt választottam, egymást választottuk társunkká. 

Az angol telivér nemes, érzékeny állat. Sokak szerint kezelhetetlen, megbízhatatlan, "agyas", de én igyekszem megcáfolni ezeket az előítéleteket. A fajtában sosem csalódtam, életem során több ilyen lóhoz is volt szerencsém. A telivér egy másik világ. A telivér repül. Csak idő és a belé fektetett munka kérdése, hogy mennyire válik kezelhetővé az állat. Valóban finom idegrendszerű, de nem rosszindulatú, és tökéletes szabadidőló válhat belőle, ahogy a legtöbb lovassportra is alkalmas "hibátlan" testfelépítésének köszönhetően. 

Nem szeretem azt a feltevést, amit a lovasok előszeretettel hangoztatnak: a telivér bolond. Nem bolond, csak a megfelelő bánásmód és hozzáértés szükséges ahhoz, hogy jó ló legyen. Nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen nemes lova lehessen. Meg kell küzdeni azért, hogy valóban társa legyen az embernek ez a fenséges állat. 

 A fajta szerelmeseként nem is tudnék más lovat elképzelni magamnak, csak a gyorsaság mesterét. A telivérrel valóban lehet szárnyalni. :)

Érdekel, hogy mi a véleményetek a fajtáról. Telivérezzünk! :)


Élménybeszámoló a rajtengedélyvizsgáról

Fábián Kinga

Csütörtök este indultunk el a Tatterba éppen kapuzárás előtt sikerült bekönyörögni, hogy hadd tegyük be a lovat és már el is mentünk, a 3órás utat nagyon jól viselte az idegen hellyel sem volt gond a sötét zavarta kicsit, de a boxban már normális volt.

Egy pesti ismerősnél aludtunk éjfél után feküdtünk le, de alig aludtam valamit hajnalban már alig vártam az indulást. 10kor kezdődött  vizsga, de menni kellett reggel etetni meg rendezni a lovat szépen leápoltam, gyönyörűen fénylett a szőre, idő mint a tenger nekiálltam befonni a sörényét, kezdésre el is készült minden.

A szóbelin amikor elolvastam a tételt először lefőttem, aztán beugrott a válasz ismét egy egyetemi órával kapcsolatban, a másik kérdésem nagyon egyszerű volt. Találkoztam Dandi-vel is igaz csak pár szót sikerült váltani, de örültem a személyes találkozónak.

Az előlovaglás a fedelesben volt amitől tartottam a lovam tüdeje miatt, kinn a melegítőpályán nem is volt baja, de benn hamar elfogyott a levegője, de becsületére váljon végigcsinált mindent. Volt benn egy tükör srégan felfelé amiben minden alkalommal félt saját magától, meg minden körben megnézte.

Az ugró részhez a bemelegítő jó zsúfolt volt a fele nem is volt tisztában a lovardai szabályokkal. Volt egy sárga amelyik ahányszor a közelébe kerültem rárúgott a lovamra ezen fel is hergeltem magam, mert nem engedem, hogy bántsák a lovam. Benn a pályán ügyes volt szépen ment végig engedte magát lovagolni a végén még meg is dícsértek minket, hogy jó páros vagyunk. Kritikának jogosan kaptam, hogy hiányolták a könnyített ülést amit nem alkalmaztam, de nem vagyok hozzászokva az üresjárathoz, az edzőpályán amin lovagolok kicsi hely van gyorsan jönnek az ugrások hátul kell maradni a szűk fordulókhoz, a másik amit megjegyeztek, hogy talán kicsit ütem alatt lovagoltam, de ez nem gond, mert a lovamnak nagy vágtája van amit nehéz az általuk kirakott távolságokba beszorítani így ezt végül nem értékelték negatívumnak.

A pályáról lejőve hirtelen kibuktak belőlem az érzések, a hajnak 4órás kelések, az hajnali edzések, a stressz, az átalvatlan éjszakák. Az én drága jó lovam a legnagyobb melegben, hőségben végigcsinálta velem az egészet egy rossz mozdulat nélkül. Akkora kő gördült le a szívemről, eleredt a könnyem lóháton, bárcsak megköszönhetném valahogy a lovamnak ezt. Sokkal tartozok neki.

Hazaúton minden rendben volt, estére megéhezett megszomjazott ahogy betettem a boxába odaadtam neki a kajáját meg a dinnyét ami járt neki szerencsétlen ott forgolódott nem tudta mi lenne a legjobb a dinnye a széna a zab a táp a szőlőcukor de az is lehet, hogy ő inkább szomjas. Még kibontottam a sörényét ne húzza a sörénygumi meg átdörzsöltem a kefével.  

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 6325 | Bővebben...


Élménybeszámoló a rajtengedélyvizsgáról

Fábián Kinga

Csütörtök este indultunk el a Tatterba éppen kapuzárás előtt sikerült bekönyörögni, hogy hadd tegyük be a lovat és már el is mentünk, a 3órás utat nagyon jól viselte az idegen hellyel sem volt gond a sötét zavarta kicsit, de a boxban már normális volt.

Egy pesti ismerősnél aludtunk éjfél után feküdtünk le, de alig aludtam valamit hajnalban már alig vártam az indulást. 10kor kezdődött  vizsga, de menni kellett reggel etetni meg rendezni a lovat szépen leápoltam, gyönyörűen fénylett a szőre, idő mint a tenger nekiálltam befonni a sörényét, kezdésre el is készült minden.

A szóbelin amikor elolvastam a tételt először lefőttem, aztán beugrott a válasz ismét egy egyetemi órával kapcsolatban, a másik kérdésem nagyon egyszerű volt. Találkoztam Dandi-vel is igaz csak pár szót sikerült váltani, de örültem a személyes találkozónak.

Az előlovaglás a fedelesben volt amitől tartottam a lovam tüdeje miatt, kinn a melegítőpályán nem is volt baja, de benn hamar elfogyott a levegője, de becsületére váljon végigcsinált mindent. Volt benn egy tükör srégan felfelé amiben minden alkalommal félt saját magától, meg minden körben megnézte.

Az ugró részhez a bemelegítő jó zsúfolt volt a fele nem is volt tisztában a lovardai szabályokkal. Volt egy sárga amelyik ahányszor a közelébe kerültem rárúgott a lovamra ezen fel is hergeltem magam, mert nem engedem, hogy bántsák a lovam. Benn a pályán ügyes volt szépen ment végig engedte magát lovagolni a végén még meg is dícsértek minket, hogy jó páros vagyunk. Kritikának jogosan kaptam, hogy hiányolták a könnyített ülést amit nem alkalmaztam, de nem vagyok hozzászokva az üresjárathoz, az edzőpályán amin lovagolok kicsi hely van gyorsan jönnek az ugrások hátul kell maradni a szűk fordulókhoz, a másik amit megjegyeztek, hogy talán kicsit ütem alatt lovagoltam, de ez nem gond, mert a lovamnak nagy vágtája van amit nehéz az általuk kirakott távolságokba beszorítani így ezt végül nem értékelték negatívumnak.

A pályáról lejőve hirtelen kibuktak belőlem az érzések, a hajnak 4órás kelések, az hajnali edzések, a stressz, az átalvatlan éjszakák. Az én drága jó lovam a legnagyobb melegben, hőségben végigcsinálta velem az egészet egy rossz mozdulat nélkül. Akkora kő gördült le a szívemről, eleredt a könnyem lóháton, bárcsak megköszönhetném valahogy a lovamnak ezt. Sokkal tartozok neki.

Hazaúton minden rendben volt, estére megéhezett megszomjazott ahogy betettem a boxába odaadtam neki a kajáját meg a dinnyét ami járt neki szerencsétlen ott forgolódott nem tudta mi lenne a legjobb a dinnye a széna a zab a táp a szőlőcukor de az is lehet, hogy ő inkább szomjas. Még kibontottam a sörényét ne húzza a sörénygumi meg átdörzsöltem a kefével.  

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 6325 | Bővebben...


Ilyet sem látni tőlem gyakran :)

Fábián Kinga
Ma ritka esetek egyike volt, hogy kimentem terepre egyedül. Napközben dolgoztam 6körül értem ki, inkább kivittem egy laza terepre, nem akartam vele idomítani annak ma nem lett volna jó vége. Tegnap pihent látszólag örült neki, hogy kihoztam a boxból, gyorsan leápoltam majd felszereltem. Tettem rá egy szügyelős martingált biztos ami biztos, mióta kapja a tápot nem voltam vele kinn terepezni csak benn dolgoztunk. Edzőm nem szereti amikor csak a csatot fogom terepen, ezért egy hosszú szármértéket fogtam úgy indultunk a kapu felé. Egyből magától piszkálás nélkül irányba fordult, így könnyedén ki tudtam nyitni a kaput meg be is tudtam húzni magam után. Jó nagyot sétáltunk utána ügettünk az erdőben, nem volt olyan meleg a fák árnyékot adtak, a bogarak sem zavartak minket ez a mostani légyirtó egészen hatásos. Kicsit meglepődtem azon, hogy nem kellett vele veszekedni teljesen lazán nagyokat lépett, de nem sietett, nem feszengett, pedig tegnap pihenőnapos volt. Vágtában jó kedve volt, ahogy a megszokott szakaszhoz értem már várta, hogy emeljem vágtába, még megvártam amíg lenyugszik és utána engedtem csak, nem engedtem sietni a derekammal próbáltam csak tartani, ma nem akartam a száját különösebben piszkálni. Figyelmes volt ügyes volt bár éreztette, hogy szívesen menne. Félúton átugrasztottam, arra is ugyanezt lejátszottuk. Aztán leügettem, meg még egy kicsit mentem vele, hogy haladjunk. Befele jó nagyot sétáltunk kiengedtem a szárakat, kicsit sietett volna haza hiszen lemaradtunk az etetésidőről, de továbbra is elég volt derékból megtartani. Nagyon jó volt, kifejezetten tetszett, legszívesebben robbant volna végig, de teljesen jól reagált le mindent, nem is ijedezett, az egyetlen rossz döntésem az volt, amikor a tó fele vettem az irányt, ott már kaptunk pár bogarat.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 6364 | Bővebben...


Ilyet sem látni tőlem gyakran :)

Fábián Kinga
Ma ritka esetek egyike volt, hogy kimentem terepre egyedül. Napközben dolgoztam 6körül értem ki, inkább kivittem egy laza terepre, nem akartam vele idomítani annak ma nem lett volna jó vége. Tegnap pihent látszólag örült neki, hogy kihoztam a boxból, gyorsan leápoltam majd felszereltem. Tettem rá egy szügyelős martingált biztos ami biztos, mióta kapja a tápot nem voltam vele kinn terepezni csak benn dolgoztunk. Edzőm nem szereti amikor csak a csatot fogom terepen, ezért egy hosszú szármértéket fogtam úgy indultunk a kapu felé. Egyből magától piszkálás nélkül irányba fordult, így könnyedén ki tudtam nyitni a kaput meg be is tudtam húzni magam után. Jó nagyot sétáltunk utána ügettünk az erdőben, nem volt olyan meleg a fák árnyékot adtak, a bogarak sem zavartak minket ez a mostani légyirtó egészen hatásos. Kicsit meglepődtem azon, hogy nem kellett vele veszekedni teljesen lazán nagyokat lépett, de nem sietett, nem feszengett, pedig tegnap pihenőnapos volt. Vágtában jó kedve volt, ahogy a megszokott szakaszhoz értem már várta, hogy emeljem vágtába, még megvártam amíg lenyugszik és utána engedtem csak, nem engedtem sietni a derekammal próbáltam csak tartani, ma nem akartam a száját különösebben piszkálni. Figyelmes volt ügyes volt bár éreztette, hogy szívesen menne. Félúton átugrasztottam, arra is ugyanezt lejátszottuk. Aztán leügettem, meg még egy kicsit mentem vele, hogy haladjunk. Befele jó nagyot sétáltunk kiengedtem a szárakat, kicsit sietett volna haza hiszen lemaradtunk az etetésidőről, de továbbra is elég volt derékból megtartani. Nagyon jó volt, kifejezetten tetszett, legszívesebben robbant volna végig, de teljesen jól reagált le mindent, nem is ijedezett, az egyetlen rossz döntésem az volt, amikor a tó fele vettem az irányt, ott már kaptunk pár bogarat.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 6364 | Bővebben...


Eléggé vegyes érzelmek...

Fábián Kinga
Nem mennék a részletekbe bele, mert nagyon sok dolog összecsúszott, nagyon nehéz hétvégén vagyok túl. Sikerült le is betegedni rendesen. Tegnap majdnem sikerült leszédülni a lóról. Kezd jó kondiba kerülni, van kedve menni meg játszani nagyon tetszik. Tegnap vágta közben még bakkolt is de csak finoman jókedvből, kicsit tele volt a szombati pihenő után. Ma meg előjött belőle az érzékeny énje, a pálca nem nagyon tetszett neki pedig épp csak hozzáértem vele, megsértődött mert tegnap megcsíptem vele határozottabban. Nagyon élvezem, hogy érezhetem benne az erőt amikor dolgozunk és legszívesebben robbanna nagyon tetszik, érzem, hogy él alattam a ló, alig várom, hogy egy terep alkalmával is megnézhessen hogyan is viselkedik. Nem tudom ezzel ti hogy vagytok, de én csak mosolygok az egészen olyan aranyos tőle, meg hát ezzel együtt nagyon jól dolgozik, laza, hajlik jó érzés van rajta :) Sajnálom, hogy pont most amikor a időjárás kedvez nekünk akkor vagyok ilyen rosszul, lázasan valahogy talán mégsem akkora az élvezet.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 5906 | Bővebben...


Eléggé vegyes érzelmek...

Fábián Kinga
Nem mennék a részletekbe bele, mert nagyon sok dolog összecsúszott, nagyon nehéz hétvégén vagyok túl. Sikerült le is betegedni rendesen. Tegnap majdnem sikerült leszédülni a lóról. Kezd jó kondiba kerülni, van kedve menni meg játszani nagyon tetszik. Tegnap vágta közben még bakkolt is de csak finoman jókedvből, kicsit tele volt a szombati pihenő után. Ma meg előjött belőle az érzékeny énje, a pálca nem nagyon tetszett neki pedig épp csak hozzáértem vele, megsértődött mert tegnap megcsíptem vele határozottabban. Nagyon élvezem, hogy érezhetem benne az erőt amikor dolgozunk és legszívesebben robbanna nagyon tetszik, érzem, hogy él alattam a ló, alig várom, hogy egy terep alkalmával is megnézhessen hogyan is viselkedik. Nem tudom ezzel ti hogy vagytok, de én csak mosolygok az egészen olyan aranyos tőle, meg hát ezzel együtt nagyon jól dolgozik, laza, hajlik jó érzés van rajta :) Sajnálom, hogy pont most amikor a időjárás kedvez nekünk akkor vagyok ilyen rosszul, lázasan valahogy talán mégsem akkora az élvezet.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 5906 | Bővebben...


Drágaság :)

Fábián Kinga

Az elmúlt 1-2hétben nagyon jól haladtam mindennel, meglettek a vizsgáim, teljesítettem minden feladatomat, tehát elmondhatom magamról hogy sikeresen befejeztem az első éves tanulmányaimat. A ló papírjait és sikerült sorban intézni, megvannak az oltások a féreghajtás a vérvizsgálat, a héten itt a lóútlevél, meg csütörtökön kap patkót is, a doki pedig szombaton beírja az eredményeket, meg vennem kell sarkat a patkóba. Szombaton egy B0-s pályával is megpróbálkozunk, de csak versenyen kívül J. A lovam múltjáról is nagyon sokat megtudtam, hát legalább a gyerekkora boldog volt, utána kapott hideget-meleget az élettől. Most ahogy újra eszembe jutnak a dolgok amiket hallottam, ismét a sírás kerülget…..

Igazából a tegnapi napról akartam írni, felültem rá, én szerettem volna ugrani, de a hétvége előtt még szeretnénk vinni idegen pályára is meg a verseny úgy sok lett volna, ezért talajrudaztunk. Már a bemelegítés is jó volt, de utána a nyújtások/rövidítések nagyon tetszettek A sima ügetés járóiskola (3rúd) az szokásosan jól ment, kombináltuk kiskörökken meg felvételekkel. Iszonyat aranyos volt amikor a rudak előtt először megállítottam rázta a fejét, a rúd előtt nem állunk meg hát nem érted? Aztán megértette a feladatot és hagyta magát szépen lovagolni minden körben kicsit változott a feladat. Rendes volt, ha a feladat előtt nem voltam biztos hogyan érek majd oda elég volt csak a 2csizmám odatenni az oldalához és mindig segített, kicsit csalt az íven vagy nyújtott a lépésén. Aztán vágtában is voltak kirakva rudak 3db utána 4vágtaugrás és még 3rúd, a középvonalon meg 2rúd 21méterre kirakva. Itt már nehezedett a feladat, először csak a 3rúdhoz kellett egy nagykörről odamenni, nem a kényelmes távolságra volt rakva, hanem kicsit szűkebbre, első körön hagytam a lóra, de hát szegénykém sosem tanult ilyet nem tudott segíteni beért az elsőn a másik kettőt vette egynek, következő körön csak hátrajöttem vállal meg megtartottam derékból és olyan szépen rövidült. Hát amikor meg vágtából viszonylag szűken fordultunk rá a középvonalra és beért a rúdon olyan szinten lehetett igazítani, nem hittem el, hogy ez ugyanaz a ló. A fordulókban nagyon jó érzést adott. Menet közben egyszer valamit sikerült neki lenyelni, kicsit megijedtem amikor köhögőrohamot kapott, de utána csinálta tovább mintha mi sem történt volna.Egy 13éves lónak aki nem sokat lett tornáztatva elég nehéz feladat volt, főleg a vágtás része. Ő mindig segített nekem amikor nem tudtam, főleg ugrásokon, de most nekem kellett neki segíteni, és nagyon jól esett, hogy végre visszaadhatok neki valamit abból amit ő ad nekem. Csodálkozom azon, hogy még mindig képes megbízni egy emberben.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Megtekintés: 6588 | Bővebben...


Drágaság :)

Fábián Kinga

Az elmúlt 1-2hétben nagyon jól haladtam mindennel, meglettek a vizsgáim, teljesítettem minden feladatomat, tehát elmondhatom magamról hogy sikeresen befejeztem az első éves tanulmányaimat. A ló papírjait és sikerült sorban intézni, megvannak az oltások a féreghajtás a vérvizsgálat, a héten itt a lóútlevél, meg csütörtökön kap patkót is, a doki pedig szombaton beírja az eredményeket, meg vennem kell sarkat a patkóba. Szombaton egy B0-s pályával is megpróbálkozunk, de csak versenyen kívül J. A lovam múltjáról is nagyon sokat megtudtam, hát legalább a gyerekkora boldog volt, utána kapott hideget-meleget az élettől. Most ahogy újra eszembe jutnak a dolgok amiket hallottam, ismét a sírás kerülget…..

Igazából a tegnapi napról akartam írni, felültem rá, én szerettem volna ugrani, de a hétvége előtt még szeretnénk vinni idegen pályára is meg a verseny úgy sok lett volna, ezért talajrudaztunk. Már a bemelegítés is jó volt, de utána a nyújtások/rövidítések nagyon tetszettek A sima ügetés járóiskola (3rúd) az szokásosan jól ment, kombináltuk kiskörökken meg felvételekkel. Iszonyat aranyos volt amikor a rudak előtt először megállítottam rázta a fejét, a rúd előtt nem állunk meg hát nem érted? Aztán megértette a feladatot és hagyta magát szépen lovagolni minden körben kicsit változott a feladat. Rendes volt, ha a feladat előtt nem voltam biztos hogyan érek majd oda elég volt csak a 2csizmám odatenni az oldalához és mindig segített, kicsit csalt az íven vagy nyújtott a lépésén. Aztán vágtában is voltak kirakva rudak 3db utána 4vágtaugrás és még 3rúd, a középvonalon meg 2rúd 21méterre kirakva. Itt már nehezedett a feladat, először csak a 3rúdhoz kellett egy nagykörről odamenni, nem a kényelmes távolságra volt rakva, hanem kicsit szűkebbre, első körön hagytam a lóra, de hát szegénykém sosem tanult ilyet nem tudott segíteni beért az elsőn a másik kettőt vette egynek, következő körön csak hátrajöttem vállal meg megtartottam derékból és olyan szépen rövidült. Hát amikor meg vágtából viszonylag szűken fordultunk rá a középvonalra és beért a rúdon olyan szinten lehetett igazítani, nem hittem el, hogy ez ugyanaz a ló. A fordulókban nagyon jó érzést adott. Menet közben egyszer valamit sikerült neki lenyelni, kicsit megijedtem amikor köhögőrohamot kapott, de utána csinálta tovább mintha mi sem történt volna.Egy 13éves lónak aki nem sokat lett tornáztatva elég nehéz feladat volt, főleg a vágtás része. Ő mindig segített nekem amikor nem tudtam, főleg ugrásokon, de most nekem kellett neki segíteni, és nagyon jól esett, hogy végre visszaadhatok neki valamit abból amit ő ad nekem. Csodálkozom azon, hogy még mindig képes megbízni egy emberben.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Megtekintés: 6588 | Bővebben...


:(

Fábián Kinga
Végre péntek van, és én egész nap itthon ültem a lovamat azért megmozgatták, de nagyon rossz volt egész nap itthon. Nagyon úgy néz ki, hogy júli 8.-án megyünk Budapestre ralytengedélyvizsgázni. Rengeteg dolgot el kell intézni, a lóútlevél igénylés már megvan, vasárnap jön az állatorvos beoltja a lovat meg féreghajtás lesz meg leveszi a vért kivizsgálásra, nagyon rendes volt, majd amint megjön az útlevél beírja, ne akkor kelljen rohangálni, meg mire megyünk hasson a vakcina és a vérvétel eredménye is megjöjjön, de még a sporttagsági a licenszem meg a sportlóbejelentés hiányzik, kell még a vizsgaanyagot tartalmazó könyv is. Remélem sikerül mindent időben elrendezni, úgy hogy közben teljesítsem a vizsgáimat is. Szerdán leestem elég csúnyán az egyik lóról csütörtökön ugyan a lovamra felültem de nem ment valami fényesen inkább nem is erőltettük, fájt a térdem meg a derekam meg a vállam is nem tudtam elég zártan ülni, a ló is érezte ezért inkább nem akart ugrani.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 5795 | Bővebben...


:(

Fábián Kinga
Végre péntek van, és én egész nap itthon ültem a lovamat azért megmozgatták, de nagyon rossz volt egész nap itthon. Nagyon úgy néz ki, hogy júli 8.-án megyünk Budapestre ralytengedélyvizsgázni. Rengeteg dolgot el kell intézni, a lóútlevél igénylés már megvan, vasárnap jön az állatorvos beoltja a lovat meg féreghajtás lesz meg leveszi a vért kivizsgálásra, nagyon rendes volt, majd amint megjön az útlevél beírja, ne akkor kelljen rohangálni, meg mire megyünk hasson a vakcina és a vérvétel eredménye is megjöjjön, de még a sporttagsági a licenszem meg a sportlóbejelentés hiányzik, kell még a vizsgaanyagot tartalmazó könyv is. Remélem sikerül mindent időben elrendezni, úgy hogy közben teljesítsem a vizsgáimat is. Szerdán leestem elég csúnyán az egyik lóról csütörtökön ugyan a lovamra felültem de nem ment valami fényesen inkább nem is erőltettük, fájt a térdem meg a derekam meg a vállam is nem tudtam elég zártan ülni, a ló is érezte ezért inkább nem akart ugrani.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 5795 | Bővebben...


Lóváltás

Fábián Kinga
Elég régen írtam blogot, de elkezdett beindulni a jó idővel az élet is. A kis kancát amit lovagoltam elvitték fedeztetni és már nem is hozzák vissza. Sikerült letenni a félév végi lovaglás vizsgámat szóval minden a legnagyobb rendben. Nagyon megbántam, hogy amikor itt helyben volt REV akkor nem csináltam meg, mert már most versenyezhetnék. Tegnap meglett az új lovam, sajnálom a régit kicsit, de egy képzett lóval úgy érzem előrébb vagyok. Ha minden jól alakul akkor júl. 8.-án  megyünk budapestre ralytengedélyvizsgázni, ha nem lesz meg addigra minden papír akkor meg kivárjuk a jövő tavaszt. Annak a kis kancának amivel tavaly dolgozgattam egészséges csődörcsikója született, holnap vagy holnapután újra elkezdem lovagolni. Egyszerre örülök és vagyok szomorú, sajnálom a csikómat, de megígérték, hogy csak jó helyre engedik, én ugyan most nem egy fiatal lovat kaptam ezzel a cserével, de ismerem már minden kis nyűgjét baját, jól kijövünk mint ló-lovas.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 7210 | Bővebben...


Lóváltás

Fábián Kinga
Elég régen írtam blogot, de elkezdett beindulni a jó idővel az élet is. A kis kancát amit lovagoltam elvitték fedeztetni és már nem is hozzák vissza. Sikerült letenni a félév végi lovaglás vizsgámat szóval minden a legnagyobb rendben. Nagyon megbántam, hogy amikor itt helyben volt REV akkor nem csináltam meg, mert már most versenyezhetnék. Tegnap meglett az új lovam, sajnálom a régit kicsit, de egy képzett lóval úgy érzem előrébb vagyok. Ha minden jól alakul akkor júl. 8.-án  megyünk budapestre ralytengedélyvizsgázni, ha nem lesz meg addigra minden papír akkor meg kivárjuk a jövő tavaszt. Annak a kis kancának amivel tavaly dolgozgattam egészséges csődörcsikója született, holnap vagy holnapután újra elkezdem lovagolni. Egyszerre örülök és vagyok szomorú, sajnálom a csikómat, de megígérték, hogy csak jó helyre engedik, én ugyan most nem egy fiatal lovat kaptam ezzel a cserével, de ismerem már minden kis nyűgjét baját, jól kijövünk mint ló-lovas.

Címkék: lovaglás | lovaglás

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 7210 | Bővebben...


1. oldal / 3