2018. december 12. szerda. Ma Beatrice és Pasa névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Sörény fonás:)

lovasági

Sziasztok! :)

A napokban kedvet kaptam ahhoz, hogy befonjam a lovam sörényét, azonban sajnos egy helyen kikopott neki és rövid. Bár már elkezdett nőni, de még mindig csak 5-6cm, a többi helyen viszont elég hosszú a fonáshoz. 
 
A lényeg, hogy agyalok azon, mit lehetne vele kezdeni, ami a rövid részeken is megvalósítható. Gondoltam bogyózásra és arra, hogy a kopott részen majd valahogy máshogy hozok össze egy bogyót, de valójában fonni szeretném. Talán nem fog összejönni, de inkább arra vagyok kíváncsi, hogy az eponás (spanyol lovasiskola) lovak sörényét hogyan fonják, mert az olyan gyönyörű:) Tudom, hogy ehhez az én lovam sörénye még gyengécske, de azért nem adom fel és egyszer talán majd úgy is sikerül, ha megnő:) 
Minden esetre először is képek után kutattam és ebbe szerettem bele:

http://img7.indafoto.hu/8/1/108091_07bbdb29f4120702b9bc9936cf2a5608/11819135_0404bcccf1c83a3b704fab598f6ed50f_m.jpg

(remélem jól látszik és tudom hogy nem megy akárkinek de, remélem tudtok segíteni:D)
Egy másik apróság, hogy ha ti is jártatok már úgy, hogy kikopott a ló sörénye, van-e tippetek ezt megoldani. Nincs semmi gombás fertőzése vagy egyebek, egyszerűen csak ha kinyúl a karám fái közt, akkor dörzsöli. Az egyetlen megoldás, ami eszembe jutott az az, hogy nagyobb legyen a rés a fák között, de persze ez nem olyan egyszerű, mint ahogy első hallásra tűnik és nehéz megoldani:)) 
 
Előre is köszi, és használjátok a blogot mert szeretem olvasni a sztorikat.. de mostanában alig írtok:') Jó lovaglást, szép napokat! Puszi: Ági

 


Hozzászólások  

#4  Arika

2013-09-01 09:23

A ló sörényét nem szabad lenyírni! Ugyanolyan védekező szerv, mint a farka, mindkettővel a legyeket hessegeti el magáról, + a sörény véd a napszúrás ellen! A ló sörénye kikopik attól, hogy a karámhoz dörzsölgeti, mert kinyúlkál, nálam is volt ilyen! Ötletem az nincs, hogy mit lehetne vele csinálni, sajnos.

#3  lovasági

2013-08-25 15:56

Akkor képzelem, milyen boldog voltál:) hát még utána nézek ennek annak de talán mi is levágjuk neki, hogy ne legyen ilyen hiányos..csak a párjának olyan szép sörénye van, hogy azt jobban sajnáljuk:))

#2  mersi lady

2013-08-25 15:28

Szia ! kevésbbé valószinű,hogy a rúd nyírbálta le a sörényt.Inkább vitamin hiány !
nekem most nincsenek ilyen gondjaim,mert a pacim bemászott valamilyen bokrok közzé legelészni és úgy megtömte bogáncsokkal a frufruját is meg a sörényét is ,no,meg a farkát is,hogy az egész egy egyetemes gubbanc lett.A farkát még valahogy kitakaritottam, de 1 délutánomba kerűlt,mire szálankémt szétszedtem.A sörényére már nem volt energiám,erre dühömben lenyírtam skean hidre.Így legalább nem lesz gond és még jól is néz ki.

#1  lovasági

2013-08-22 21:44

Bocsi, hogy tovább szerencsétlenke dek, de csak én nem látom a blogot teljes egészében, vagy ti se?D

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.