2018. december 12. szerda. Ma Beatrice és Pasa névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Topáz

boribála

Sziasztok! Régóta szemezgetek az oldallal és most rá vettem magam hogy regisztrálok és elkezdek blogot írni imádott kiscsikómról Topázról. 2013.03.27-én született hajnalban hugicám kancájától Tüzestől. Azóta rengeteget nőt és elkezdtük tanítgatni már szépen feladja a lábát elviseli a kötőféket és most vedli le a csikószőrét aminek kifejezetten örülök hiszen a világospej apró csődörcsikóből most kezd sötétpej igazi ,,férfiló" válni :) (hűha ezt elég sután fogalmaztam meg :D) de sajnos csak választási csikó koráig marad nálunk mert nincs annyi pénzünk hogy felneveljük (illetve nincs sok tapasztalatunk hogyan kéne belovagolnunk és nem szeretnénk elrontani) de apukám nagyon beleszeretett (ahogy én és a húgom is) többször mondogatja hogy majd vissza kéne vásárolni ha már belovagolták :). Ahogy fent említettem törvényesen nem az én csikóm Topáz hanem a húgomé hiszen övé Tüzes a hihetetlenül szuper kanca, de nekem is van egy lovam :D Yukinak hívják 3 éves kanca csikó nem rég van nálunk de én nagyon szeretem már most.

 Szóval puszil titeket: boribála  

UI.: Ma megyünk ki hozzájuk és hozok friss képeket (mert Topiról csak régi képek vannak Yukiról meg még egyáltalán nincs)


Hozzászólások  

#5  Arika

2013-08-19 10:54

Egyáltalán nem unalmas, amit írtál! És át tudom érezni, nekem is volt bértartásban a lovam, megértem, hogy többet nem tudtok tartani + ha a tulaj se vállalja, akkor már tényleg gond van. Sajnálom. Én végre olyan helyen lakom, hogy itthon tudom tartani a lovat. Mindig erre vágytam.

#4  boribála

2013-08-14 20:44

Köszönöm mindketőtöknek mersy lady küldök majd képeket :)

+1

#3  mersi lady

2013-08-11 15:47

Szia Boribála !
se nem hosszú ,se nem unalmas amitírtál.Ugyancsak izgi.
Bizony a pénz az nagy úr,illetve annak hiánya és ez sok olyan dologra késztet,amit ha tetszik,ha nem ,kell csínálni.
Én megértelek,mert én is tmantem ezen.Egy csíkót felnevelni addig mig lovizható lesz,hatalmas áldozat.Őt nem érdekli ,hogy most van iskola ,vagy más.vele nap mint nap ott kell lenni.Ezt csak olyan valaki tudná jól csínálni aki csak a lovakkal foglalkozik.Ha nektek még istálótok sincs,a pacik is bérbe vannak és ,ráadásul,a tulaj se egyezik bele,aakor nincs más választás.
Arikának igaza van,de ő az érzelmi oldalrol nézi az esetet,ez pedig nem mindég jön be,mert nincs rá elég pénz,idő,hozzáé rtés.ha tényleg olyan helyre megy,ahol értenek a lovakhoz és szeretik,akkor nyugodt lehet a lelkiismereted.
És még valami,a csikó korában készűlt videok,fotótk,f eleljthetetlen élmények maradnak.
Lécci küldj egy fotót a mersikiss@easyn et.ro
hadd örűljek én is egy szép csikónak.
OK ?
Mersi

#2  boribála

2013-08-10 10:36

Mi sem akarjuk eladni de sajnos még egy lovat nem tudnánk eltartani úgy hogy nem lehet rajta lovagolni illetve mivel bértartásba vannak a lovak (ne nagy lovardát képzeljeteknel hanem egész kicsikét) az istálló tulajdonosa is azt mondta hogy csődörcsikó nem maradhat. De ismerősökhöz lesz eladva Topáz akik nagyon jól értenek a lovakhoz. Mi is szívesen megtartanánk de tapasztalat híján attól félünk elrontjuk, ezért döntöttünk amellett hogy azzal a feltétellel adjuk el ha elajarják adni mi vevők vagyunk rá :) (bocs a hosszú és unalmas elmefuttatás miatt)

+1

#1  Arika

2013-08-05 10:32

Hát én nem adnám el a helyetekben, ha úgyis vissza akarnátok vásárolni! Ki tudja, addig hányan ülnek rá, elrontják, tönkreteszik a lábát, és egy méncsikóból könnyen lehet rosszindulatú szörnyeteget varázsolni, aki nem ért hozzá és nem szeretettel kezeli. Inkább nevelgessétek szépen, tanítgassátok, persze ha nem jól viselkedik, oda kell csapni neki, de futószárra majd ti is be tudjátok tanítani és ha eljön az idő, inkább fizessetek meg valakit, aki szépen belovagolja.

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.