2018. december 12. szerda. Ma Beatrice és Pasa névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Az én lovam,Baba

Al*

Most bemutatom a sodrott,19 éves,és most már lassan 10.hónapban lévő vemhes lovamat,Babát.

Amikor először megláttam,bevallom nem nagyon tetszett.Nagy volt a szőre,kicsit kövér volt.De egyből tudtam,hogy remek ló,és anya lesz belőle.
Bementem hozzá az istállóba,meg akartam simogatni,de ő majdnem megcsípett.Emiatt rossz lónak gondoltam,de később kiderült,hogy nem bántak vele igazán jól,és így próbált védekezni.
Ő nyárifekete, ezért nyárra csodálatos színe lett,beleszerettem.
Az első közös lovaglás nem tetszett.
Előtte pár nappal estem le egy lóról a lovardában(ahol lovagoltam),Baba pedig elég nyugtalan volt,elkezdett nyihogni és zavartnak tűnt.Gyorsan leszáltam,amit később már nagyon megbántam.A második lovaglásnál átjött az unokatestvérem,szépen lecsutakoltuk,nagyon szép lett.Felültünk és nem volt semmi baj,csupán csak az,hogy nagyon lusta volt.Ha rászóltunk,hogy mennyen,kicsit de utána megint leállt.Nem nagyon örültem ennek.Az unokatesómnál nem csinált semmit,csak szép lassan ment.Aztán utána felültem én és egy hatalmasat bakolt alattam.Nagyot nevettünk ezen.Utána leszáltunk,megdicsértük,és elégedettek voltunk az első lovagláshoz képest.Közben egyre jobban megbarátkozott velünk,már lehetett simogatni aranyos kis ló lett belőle.Szinte minden hétvégén elmentük lovaskocsizni vele.Ezeket mindig nagyon élvezem.Ott egyáltalán nem lusta,sőt.Egyszer olyan vágtát lenyomott,hogy csak néztem.szóval remek volt.Aztán március elején megtudtam,hogy papa elvitte csődörhöz,vemhes.Örömömben elkezdtem sírni.Nagyon boldog lettem.Szerintem sok lovas ember tudja,hogy ez mekkora öröm.ezután már nem lovagoltam rajta.A vemhesség,és az előző lovaglásokból származó élmények miatt.Szülés után nagyon szeretnék rá felülni,3-4 év múlva meg a csikóra.Baba a vemhesség alatt kap vitamint és nagyon oda figyelünk rá,mert az előző lovunk,Sziszi ebben halt meg.Nagyon nehéz volt nekem ezt feldolgozni,és rettegek,hogy mivan ha.....Szóval nagyon vigyázunk rá,és folyton szeretgetjük.
Remélem elfogjátok olvasni,és tetszeni fog.
(Sajnálom,hogy nincs kép,de a gép  nem engedi:()

Hozzászólások  

#8  Al*

2013-03-14 20:40

Szia Arika!
Nagyon koszonom,hogy ezeket elmondtad nekem.
Meg lenne egy kersem.Mikor kezdjem el a vezetest es a futoszarazast?
Kerlek ha tudsz minel hamarabb valaszolj,mert aprilisban meglesz a kiscsiko :)

#7  Arika

2013-03-14 15:21

Kedves Al!
Nagyon aranyos a történet és gratula, hogy szépen megszelídítetté tek a pacit! Pár jó tanács:
Utolsó napig lovagolhatod (kell is!) a lovadat, mert a mozgás nagyon fontos! Az ellés előtt 1 hónappal már nyereg nélkül lovagold és ne hajtsad, ha csak lépésben akar ballagni, akkor lépjen, de min. napi 1 órát. Ha megvan a csikó, lovagolhatsz bátran! Pár napig csak bent karámban, mert az első napokban még bugyuta a kiscsikó, elszalad az anyjától. Aztán jön egy kis kínlódás, kicsi kötőfék a csikóra, próbáld vezetni, de SOHA NE elfele az anyjától, mindig az anyja után. Pár nap után megtanulja a dolgot, akkor tegyél egy nyaklót (amit a kocsiba használtok) az anyja nyakába, ahhoz kösd a kiscsikót, már mehettek is világgá!
Otthon ha nem foglalkozol épp a csikóval, MINDIG vedd le a kötőféket róla, mert képes felakasztani magát vele valahova a kis buta. Sok szerencsét, jó lovazást!

#6  Al*

2013-02-27 06:58

Annyira aranyos vagy :)
Nagyon igyekszem feltenni:)
Lehet,hogy a másik fényképezővel kéne :)
Na mimdegy…megoldom valahogy
és köszönöm,hogy ennyit törődsz velem :):)

#5  Batkamano93

2013-02-26 21:51

Szia!
Ez valahogy nem tudatosult, hogy kocsizzátok most is, ne haragudj, természetesen ez is remek mozgás neki:)
Szurkolok, hogy minden rendben legyen, és reméljük mire meglesz a csikó, addigra ez a kacifántos rendszer lehetővé teszi, hogy tudj feltölteni képet, hadd gyönyörködjünk az újszülöttben:)

#4  Al*

2013-02-26 21:09

Szia :)
Nagyon aranyos vagy,köszönöm :)
ÉS szerinted a lovaskocsizás nem elég?
Mostanában nincs időm SAJNOS lovagolni.Ja és még fogok írni
Képeket sajnos nem tudok feltenni.De majd próbálkozom :)

#3  Batkamano93

2013-02-26 17:20

Szia Al!
Mersi abszolút jól írta, hogy mozgatni kell a lovat. Nagyon jól teszed, hogy vigyázol és vitaminokat is kap, amit mind ő, mind a csikó meg fog hálálni. Viszont azzal teszel neki a legjobbat, ha mozgatod, egészen az ellésig, mert azzal, hogy az izmait úgymond edzésben tartod, sokkal könnyebben fog elleni. Barátnőm lovát az utolsó hónapig rendszeresen lovagoltuk terepen (természetesen nem hosszan és eszeveszett tempóban), sok-sok lépés, ügetgetés, és az utolsó hónapban is rendszeresen kijárt vele már csak lépésben, aztán mellette sétált, a lényeg volt, hogy mozogjon a paci. Szóval javaslom, hogy (látom már 10. hónapban van a paci) menj ki vele néha, akár már csak úgy, hogy mellette sétálsz, mert kell neki a testmozgás.
Amúgy jó volt olvasni a történetet, írj még sokat, és sok sikert és jó egészséget Neked is, a pacidnak is, és persze a csikónak is:)

#2  Al*

2013-02-23 08:09

Szia :)
Nagyon örülök hogy tetszett :)
ÉS aranyos vagy hogy megírtad :)
Szerintem jövő héten vagy még most hétvégén írok magamról egy kicsit :)

+1

#1  mersi lady

2013-02-22 22:02

Szia Al ! nagyon megható ahogy bánsz a lovaddal,teszik nekem.Tényleg nagyon jó szeretni a lovat és visszakapni ezt a szeretetet.Jó az ilyan paci,amelyék kocsiban is ,nyereg alatt is megy..
Azonban enged meg,hogy leírjam az én tapasztalatomat a vemhes lóval.A második lovam egy kisbéri kanca volt ,Lady.(az első egy hatalmas fedezőmén volt,Rizling,ak kor 20 éves volt ).
Nos ,az én Ladym csodálatos volt,sohase dobta el az agyát.Aztán úgy látszik a legelő pajzánkodott és felbabázhatta egy apaloosa mén.nem tudtuk,csak nőtt a hasa ,csak nőtt ,azrtán már biztos volt,hogy elleni fog.Loviztam egész az utolsó hónapig vele.megjött a kiscsikó,egy aranyps aranyos kisfiú.London lett a neve (pont ott voltam mikor világra jött ,ezért lett London,bár nem egy szokványos lónév,dehát mit számit ).nos,nőt a lovacska nőtt szépen ,vigyázott is rá lady,de velem közben mi lett ,csak néztem a pacimat,apukám lovizott az övén,néha ide ide adta,de továbbcsak kölcsön pacin loviztam.Tudod,ameddig nincs saját lovad,valahogy beleszoksz ebbe,hogy azt a pacit kapod amelyék pont szabad.de ha már rászoktál,hogy vansajátod,akko r ezt már nagyon nehezen emészted meg.Volt a csikó már majdnem 5 hónapos mikor kivittül először a zárt fedelesbe.Van isegy videó róla itt a blognál.Hát nagyon izfi volt az első ráülés.A kicsi élvezte a teret,rohangált ,vihogott,nyiho gott,csudi pofa volt.fantasztikus volt látni a kancát,amilyen okosan éstlelete,hogy a kicsi nem tud elcesellengeni és csak rám fígyelt,a zablára.Loviztam is egy kiadósat,no ,persze ,csak úgy lépésben.Nagyon jó volt,nagyon nyúgodt volt.a következő alkalommal egyet gondoltam és kivittem a karámba őket.Na,akkor robbant a bomba. A kiscsikó átbújt a rudak között,csámborg ott összevissza,azt án nem tudott visszajönni,azr tánfenakadt a rudako ,aztán fejre esett,aztán megijedt és berohant az istálóba ,a boxba,ő bent nyihogott,az anyja alattam toporzékolt,kés z kabaré volt az egész.de nekem el is ment a kedvem a lovizástiol.rájöttem,hogy amig a kiscsikó itt van,tereplovizá s - nuku !A górénak nem kellett,ha akartam megtartani,csda k bértartás fejében akarta,az meg kicsit sok lett volna,a fater nem egyezett bele 3 lovat tartani és csak egyet lovizni.Mondták,hiába gondolom én,hogy nyugodt,ha kiviszem terepre és meghalja a kiscsikót nyihogni a boxban,engem odavág és haza rohan.nem volt kurázsém ezt kipróbálni ,bevallom.Hogy a kicsit is kivigyem terepre,miukor ott legel a többi-azt megint nem mertem.A vége az lett,hogy alig tudtuk eladni,senkinek sem kellett.Mikor már eladtuk végra,és hagytam időt a kancának hogy megrágja a csikó hiányát,hát az úgy elhízott és ellústult,hogy már nem volt élvezet vele lovizni.Ennek is az lett a vége hogy eladtuk ,kértem egy fickósabbat. Hát kaptam is ,a mostani pacimat,a Bellát,egy csodálatosan robbanékony lipit.Róla is van video,nemrég tettem fel.
Hát ez az én tapasztalatom a vemhes pacival.remélem te jobban jársz majd.Örűlnék ha megírnád.
Amúgyírjál már magadrol is.hány éves vagy,hol van a lovad,stb.
Szia
Mersi

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.