2018. december 12. szerda. Ma Beatrice és Pasa névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Az én lovam !

Kiss Mercédesz

Bemutatom Bellát ,a 6 éves lipicaimat.

Nagyon jól kijövök vele,bár írtó erős az egyénisége.Nem dobja el az agyát,de rühelli a bezártságot A fedelesben meg van vadúlva,menne ki.A falon túl vannak a boxok,ha tudná, kitúrná magát.Csodálatosan rakja a lábait,terepen egy álom vele lovizni.Viszont ,a zárt fedelesben , egy pokol .Tépi magát,feje,szeme állandóan az ablakon túl néz,ki a szabadba.

Nem mutatok be valami profi lovizást pont emiatt,de nem tudom megállni ,hogy ne tegyem fel.

Biztos kapok szekérnyi kritikát ,de szivesen veszem ,mert ,aszongya : minden seggberúgás .....egy lépés előre.

Nosza ,rá a youtubera:

M2U00192  Bella vágja magát.MPG

 

M2U00189.MPG Mersi

 


Hozzászólások  

#9  mersi lady

2013-02-17 13:35

Szia halasijudit ! szerintem kemény ,de igazságos mind az amit leírtál.Amúgy tényleg kapok a fwejemre eleget az előredűlésem miatt.Igazad van,könnyű rászokni,de annál nezebb leszokni.Megszívlelem amit írtál.

+1

#8  halasijudit

2013-01-14 11:24

Sziasztok!
Bocs, de én is hozzászólnék a magyarázom az ülésem dologhoz:)Ez egy nagyon szép magyarázat, csakhogy az ellenkezőjét magyarázod mint amit csak ki lehet logikázni. Csak gondold végig, mikor esel le előbb ha megugrik a lovad, teszem fel megijed és kiugrik oldalra: 1. ha eleve előre vagyok dőlve 2. ha ülök a fenekemen?Csak logikai alapon(mert nem foglak traktálni a helyes ülés miértjével és hogyanjával) ha eleve előre vagy dőlve előbb leesel ha csak a ló megbotlik mintha egyenesen ülsz. Nem????Természetesen nem azt mondom hogy terepen ne lovagoljunk könnyített ülésben, dehogynem, lehet és szabad, de nem azért hogy ne essünk le.Mellesleg csak és kizárólag kétféle ülés létezik a lovon, mindegy hogy hol mész és mit csinálsz: jó ülés és rossz ülés!Mint ahogy nem létezik szabadidős lovaglás meg versenylovaglás , csak jó és rossz lovaglás létezik!És ebben állhatunk különböző szinten, mert folyamatosan tanulunk és így haladunk előre a rossz lovaglástól a jól lovaglás felé. De ne magyarázzuk meg hogy mi jól csináljuk azt amit nem, mert mi csak ezen a szinten akarjuk…Nem akarlak bántani, hidd el, csak ez a véleményem. A jó lovaglás alapja a helyes ülés, és nem azért lovagolunk jól mert csak a fedelesben megyünk "peckesen", hanem mert a helyes, egyensúlyban való ülés a lovunknak is jó, míg a helytelen ülés a lovunknak is kényelmetlen. Jól lovagolni, vagy legalábbis erre törekedni nem csak magunk miatt van, hanem a lovunk miatt, mert neki is úgy jó. Csak akkor tud laza és elengedett háttal vinni téged ha helyesen ülsz, mindegy hogy terepen vagy a fedelesben:)Sem mi bajom a hobbylovasokkka l, csak az, hogy sokszor pont a ló érdekeit nem nézik, amikor nem akarnak fejlődni lovaglás terén, pedig elvileg "annyira szeretik" a lovacskájukat. Neki fontos hogy jól ülj, nem nekem, vagy másnak aki itt hozzászól a dolgokhoz, tedd meg neki hogy igyekszel fejlődni és helyesebben ülni, vagy legalább törekedni rá…Tényleg nem bántani és kritizálni akarlak, csak egy kicsit más szemszögből megvilágítani a dolgokat. És hidd el, helyesen ülni nem egyszerű, de az a legkönnyebb ha az ember alapból jól tanulja meg, mert később már rosszabb korrigálni, de mindig törekedni kell rá, nem legyinteni hogy de kérem nekem így kényelmes!:)

#7  mersi lady

2012-12-21 12:04

Nem ,nem Csillababa ( oh! hadd ne írjam le,hogy "néni",nem illik hozzád !!! :)
dehogy veszek Tölled semmit sértésnek,nem vok én olyan !!
Amúgy a faterom hajkurászta,tet t egy akadályt a zetor elébe.
Ezt inkább olyan fitogtatásnak szánta ,mert igazad van,nem lóbarát futtatás volt.na ,de eccer tán nem tragédia,igaz ?
legyen 1 szép,örömteli Ünneped.

#6  Csillababanéni

2012-12-20 20:39

Gratulálok az új lovacskához, remélem sokáig örömed leled benne!
A fedelesben tényleg eléggé izgatott szegény. Bocsánat a kritikáért, de lehet nem épp jó ötlet ostorral vágtára biztatni, miközben munkagépek és egyebek vannak a teremben. Szegény paci először had töltsön el nyugodtan egy kis időt, majd ha megbizonyosodik , hogy nem lesz semmi negatív dolog, belátja nincs mitől tartania. Néha be kellene vinni, eltölteni együtt egy kis időt munka nélkül, vagy csak vezetgetni, és mindig megjutalmazni, megdicsérgetni. Valószínűleg korábban is érhette rossz élmény zárt térben, de mindez javítható. Biztos vagyok benne, hogy elég kitartó vagy és türelmes, ennek pedig meg is lesz az eredménye! Okos, szép lovad van, hiszek Benned, hogy erőszakmentesen (az erőszak alatt nem csak fizikai terhet értek), rá tudod venni a fedelesbeli munkára!
Remélem nem veszed sértőnek, hogy leírtam a véleményem, építő jelleggel írtam le!
Vigyázz magatokra!
Csilla

#5  mersi lady

2012-12-19 12:53

Timike!!!!te vagy cuki,de ezerrel !
Köszi a válaszod !
Jó lovizást,Áldott Ünnepet !!
Még írjál !
(Merre vagy ? -no,ha nem vok tolakodó ! )

+1

#4  Timike

2012-12-18 20:46

"kiugorhat egy fácán ,vagy felrepűlhet egy nyuszi,amitöl a ló megijedt és ,mivel hogy préda állat ,megugrik váratlanúl…".

Csak most vettem èszre-ez marha jò!!!!Felrepulh et egy nyuszi!!!!Hàt igen a felrepulo nyuszikra nagyon oda kell figyelni terepen!!!!!!! :::::)))))))))) )))))))

Annyira cuki!

#3  Timike

2012-12-18 20:40

Szia!
Igazad van,ahogy irtam priviben is nagyon kezdo szinten vagyok.Angol nyereggel kezdtem lovagolni a lovam,de mivel terepen szeret bakolni neha a boldogsàgtol,va gy gyakran megugrik,kiprob àltam a western nyerget,ami nekem az angol utan egy fotelnek tunt,nagyobb lett a biztonsàgèrzete m,mivel lovam nem ismeri a western szàrakat,ezèrt ugy irànyitom,ahogy eddig(angolosan )tudom nem a legszebb,de èn igy szeretem,bizton sàgos,ès a pacinak sem lehet rossz.A fotòn,amit làttàl Snipper-en ulok,a pàrom lovàn,aki angolosan ès amerikaiasan is vezetheto ami a szàrakat illeti.Kèpzeld èn meg inkàbb hàtradolok picit a nyeregben,mert ha megbotlik a pacim,akkor a nyakàra esnèk ha elore lennèk hajolva,ha meg bakol,igy jobban ki tudom vèdeni a mozgàsàt(tudod mint a lovas rodeòsok,hihihi hi)Dehàt ezt embere ès pacija vàlogatja.Az a lènyeg hogy ùgy tartsuk oket,ès ugy viselkedjunk hogy nekik is jò legyen,tisztess ègesen.Vèdjuk az egèszseguket (ès szeretgessuk meg jòl).
Szèp estèt neked!

+1

#2  mersi lady

2012-12-17 20:51

Szia Timike ! köszi,hogy méltattad a blogomat! jól esett.! biza eléggé szakértő vagy ,hogy a tartásomat megfigyelted.Igaz ,feltünő lehet az előredölés .Úgy van .
Ehez csak annyit fűznék hozzá,hogy én sem vagyok szakértő,inkább gyakorlatias.
Nos,nézetem szerint két fajta ülés van (bocsi,nem kötelezően szakkifejezések et használok).
Szal van a díjlovas tartás,amikor fej,hát,sarok egyvonalban kell hogy essen.Oké,ez így szép és elegáncsos.Viszont ez nem érvényes csak zárt pályán,a ló által már ismert területen.
Versenyeken ezt igazán szigorúan bírálják.
Ezzel ellentétben van a ,hogyismondjam ?,szükség tartás ami terepre érvényes.Terepen nincs annyira kötött szabály a tartásra.Ott mindennél fontosabb a ló biztonságos megülése.Terepen a ló nem ismeri a terepet ( basszús,ismétle m magam ,de nem tom másként mondani )
Ott akár mikor megbotolhat egy gödörben,egy fadarabban,kiug orhat egy fácán ,vagy felrepűlhet egy nyuszi,amitöl a ló megijedt és ,mivel hogy préda állat ,megugrik váratlanúl.Ha én most a lovon peckesen,hátras arokkal űlnék és a lovam szökkenne egy nagyot,akkor én már azonnal alúlrol nézném azt a lovat.
Én kimondott terepes vagyok,ezért az én tartásom igaz kicsit előre dűlt,hogy egyensúlyban maradjak ,ha megugrik a lovam,két kezem pedig a nyakára támaszkodik,hog y legyen támaszom, lábom enyhén előre nyújtva,rugalma san,mint a motorbicikli első teleszkópja,a fenekem szinte alig éri a nyerget,hogy a a paci megbotlik,a háta ne dobjon meg ,másképen átrepülök a füle között.
Ezen a videón,tényleg elég feszűlt vagyok ,mert mint írtam a lovam rüheli a zárt fedelest,ott nagyon megbízhatatlan.Ha megnézted a másik felvételt is ,ahol egyedűl rohangászik , meglátod,hogy olyan robbanékonyan lő ki mint a puskagolyó.Nem tudhattam mi üt a fejébe,ezért inkább erre az eshetőségre álitottam a tartásomat.
Persze nyílt terepen,ahol normálisabban viselkedik,a tartás is változik.
Az egyenes tartás kiválóan szép a wesztern lovasoknál,azok viszont írtó hosszú lábbal lovagolnak,szin te álnak a nyeregben és a nyereg is más.
Nos,hát ezt akartam mondani.Örűlnék nagyon ,ha más is megosztaná a tapasztalatait.

#1  Timike

2012-12-17 12:29

Szia!Nagyon jo a video,nem kritizàlni szeretnèlek,csa k 1 dolgot mondani,ami csak tanàcs,ès az èn vèlemènyem,nem vagyok szakèrto sem.Tehàt hajolj kicsit hàtrèbb,egyenes its ki ès lazitsd el a vàlladat.Nagyon rà vagy hajolva a pacidra.

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.