2019. február 20. szerda. Ma Donna névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

ÉN ELKEZDTEM

Viszmeg Imre

Van egy nagyon látogatott oldal a facebook oda elkezdem feltenni azokat akik hirdetnek eladó lovat (nincs kettő éves és "BEKOCSIZOTT BELOVAGOLT !!! "csikós programot tudja ) szép megjegyzéssel hátha lesz valami ez majdnemhogy az állatkínzás határait súrolja  a jogi részt nem tom , de emberileg ez szemétségnek tartom ,ha ti is így gondoljátok segítsetek ezeket leégetni 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 4057 | Bővebben...


ugratás.

fruzsina

Sziasztok!

ez az első tudatos ugratásom.Az első véletlen volt.Táborban nem az oktató volt velünk és engedte, hogy ugrassak. Véleményeket is írhattok, bár aki ott volt velünk, magyarázott.

 http://www.youtube.com/watch?v=0FkLVtPPt6c

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 6045 | Bővebben...


TEREP:)

fruzsina

Sziasztok!

27én voltunk terepen...Az oktatóval és Bettivel.Nagyon jó volt, elég jól ment (szerintem) de volt pár baki:

Első vágtánál, hosszú volt a szár.Zsuzsi egy pici "patakon" ami kb 5 cm-s volt, nem akart átmenni, úgyhogy leszálltam és átvezettem.Egy tisztáson ügettünk és alig tudtam fogyni a lovat, beugrott vágtába, de visszafogtam.Hirtelen ennyi jutott eszembe :D

Lementünk Bikol pusztára, az erdőn és egy tisztáson keresztül, egész úton pletyóztunk, Andi mesélte, hogy milyen volt ahol régen dolgozott, milyen lovakat lovagolt...nagyon jó idő volt.A tisztáson legelt egy marha nagy szarvas bika *.*.A tisztás után vágtáztunk egyet. Lent Bikolon megitattuk a lovakat, mi is felfrissültünk, egy nő reklamált, hogy ott vagyunk a lovakkal, pedig közkút volt, na mind1...Fölmentünk a birkalegelőn, ott is vágtáztunk. Utána csak sétáltunk és hagytuk a lovakat legelni.Amikor visszaértünk a loviba, megfürdettük a lovakat.

Furi, de szerintem az első terep mintha jobban ment volna, mondjuk akkor másik lóval voltam...Először egy végtelen jámbor pacival mentem, most meg egy temperamentumos shagya arabbal :) Utána 3 napig izomlázam volt, pedig futni is voltam :D

Már nagyon várom a legközelebbi lovaglást, a legjobb kikapcsolódás... :)

JÓ LOVAZÁST MINDENKINEK!!!

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 4196 | Bővebben...


Fejleményeink :D

Németh Viki

Sziasztok!

 A dög meleg még tart és tartani is fog még jó pár hétig az okosok azt mondták. Ami nem is baj legalább tudok dolgozni majd Lindával. Már 1 hete hogy itthon van és eddig 1 napot leszámítva mikor melóztam, nem voltam kint nála. Reggeltől estig lefekszem a fűbe ő meg jön oda és mellettem tépkedi a füvet. Ha meglát már rohan fel a karámba a legelőről és höhög :D de lehet hogy az almának örül és nem nekem habár remélem fordítva van :D  A karámba jön után követ, ha nem is jön akkor is a szemével követ hogy hol vagyok. 

Imádom :D

A kovács ma jön hozzá egy kis csinosításra meg igazításra és hétvégén megkezdhetjük a futószárazást is.  Hó végén pedig már tudok vele menni terepőre is remélem. Most még szokja az új helyet meg a többieket, de jól megvannak egymás mellett. Egyik nap fürdettük a Jámbort meg a Diót és ment a hiszti hogy őt mér nem na, kapott ő is a vízből, hát eleinte ideges volt majd mikor rájött hogy ez jó és szereti büszkén kihúzva állt a tus alatt :D A meglepő számomra hogy úgy oldalazik és aprókat üget poroszkál hogy csak lestünk. Nem tudom hogy hol tanulta vagy kitől, de még úgy is tartja magát ahogy kell ilyenkor.

Képet nem enged feltenni adatlapomon találtok róla :) Pusz mindenkinek :)

Címkék:

Megtekintés: 4680 | Bővebben...


Lovaskocsikázás Kacajjal

Eszty00410

Sziasztok! Még a múlt hónapban befogtuk kocsiba (előzetes gyakorlások után,persze) Kacajt. Úgygondoltam, most megosztom veletek a képeket :D Egy hétvégét töltöttünk barátnőmnél, és soha nem unatkoztunk egy percig sem.

Útközben megálltunk a Varga tanyán:

Huzattuk a gumit:

A befogás pillanatai:

És végül...

..Húzta:

Hókafogatunk:

Kacaj várja,hogy Betyár indítson.... :P

Összeillenek, pedig nem is hasonlítanak egymásra

 

 

Többen kérdezték, hogy vagyunk..Köszönjük jól :) Múlt hónapban megsérültem és azóta nem ültem nyeregben, szőrén vagy patracban közlekedek. 4,5 órás terepek, lovaglások, szórakozások, nagyon jól megvagyunk Kacajjal. Folyamatosan fejlődik. Már lefekszik,térdel lóhátról (még csak kötéllel,de legelső próbálkozásra ment). Követ mindenhova, sokszor höhög/röhög nekem, illetve a szemében békességet, kedvességet látni mikor odamegyek hozzá. Sokszor odajön, és csak úgy áll mellettem, nekinyomva az orrát a hasamnak.. Legutóbb, mikor sírtam, odajött mellém, a vállamra tette a fejét, és addig szuszogott a fülembe amíg abba nem hagytam a sírást. Utána megbökdösött és vissza ment enni. :)  Sajnos köldöksérve van, mint kiderült. Szerencsére 3-4 mm-es rés van, így a belek nem "szabadulnak" ki, és az orvos azt mondta hogy nem kell műteni, nem fáj neki, nem veszélyes, csak szépséghiba. Nem is látszik neki, csak múlthéten összegyűlt a víz, miután kirohangálta magát az udvarban. Aggódtam és elkezdtem félretenni a pénzemet, de úgytűnik, hogy az orvos benzinköltségén kívül többet nem kell kifizetni erre.. Hát szurkoljatok! És ti hogy vagytok? 

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 5423 | Bővebben...


Első élményem a lovakkal

Zsolnai Gábor
...kicsit tartottam a lovaktól,de a kicsi lányom szeretteőket simogatni,így szinte minden héten ló simogatás volt a program.Egy csipetnyi tartás azért volt bennem mindig,ugyanis úgy 20 évvel ezelött egy istállóban sétálva,lovak persze nekem háttal,belekostolhattam a lórugásban.Szerencsére csak egy lendületesrepülést hajtottam végre,mint azóta  sikerült végrehajtanom egy-két merészebb attrakciót levegőben és földön.Mára már lenyugvóban a természetem, de még mindig éhesen várok az újra.... csak oda mentem a lovakhoza legelőre,mire egyenként megnéztek,majd egymás után be álltak sorba,majd szép komótossan elindultak felém egymás mögött.Mikor oda értek hozzám,sorba álltak.Mintha tiszteletüket adnák.Elöször nem értettem,majd,aztán mikor az egyik ismerősöm,kérdezi :- láttad a suttogót? kérdezte érdeklődve,miközben szemlélte,hogy különböző mozgásra a lovak különböző mozgással válaszolnak.... Én mit sem sejtve, és értetlenkedve állva,csodáltam azt az élményt, ami történt velem.Valaki azt mondja nem emberi.Én meg azt mondom:...légy egy csöppnyit angyali,és meglátod a paradicsomot...

Címkék:

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 5045 | Bővebben...


Telivérezzünk...

Arilove

A bejegyzés elnevezéséből adódóan az angol telivér ló fajtaszeretetére szándékozom kitérni pár sorban.

Egész életemben a telivér fajtát részesítettem előnyben, habár 2009. szeptember 16-ig nem adatott rá meg a lehetőség, hogy kipróbáljam, milyen is ez a nemes fajta valójában. Ugyanis ekkor vettem meg életem első lovát, egy gyönyörű, 4 éves sötétpej mént, aki ízig-vérig az angol versenypálya szülötte, csodás telivér. Nagy felelőtlenségnek gondolható, hogy vaktában vásároltam egy ilyen "keménynek" tartott lovat, de én nem éreztem annak. Első látásra szerelem volt, és ez az együtt töltött időszak teljességére jellemző. Sosem bántam meg, hogy - ismerőseim rosszallása ellenére - Őt választottam, egymást választottuk társunkká. 

Az angol telivér nemes, érzékeny állat. Sokak szerint kezelhetetlen, megbízhatatlan, "agyas", de én igyekszem megcáfolni ezeket az előítéleteket. A fajtában sosem csalódtam, életem során több ilyen lóhoz is volt szerencsém. A telivér egy másik világ. A telivér repül. Csak idő és a belé fektetett munka kérdése, hogy mennyire válik kezelhetővé az állat. Valóban finom idegrendszerű, de nem rosszindulatú, és tökéletes szabadidőló válhat belőle, ahogy a legtöbb lovassportra is alkalmas "hibátlan" testfelépítésének köszönhetően. 

Nem szeretem azt a feltevést, amit a lovasok előszeretettel hangoztatnak: a telivér bolond. Nem bolond, csak a megfelelő bánásmód és hozzáértés szükséges ahhoz, hogy jó ló legyen. Nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen nemes lova lehessen. Meg kell küzdeni azért, hogy valóban társa legyen az embernek ez a fenséges állat. 

 A fajta szerelmeseként nem is tudnék más lovat elképzelni magamnak, csak a gyorsaság mesterét. A telivérrel valóban lehet szárnyalni. :)

Érdekel, hogy mi a véleményetek a fajtáról. Telivérezzünk! :)


Végre itthon!

Németh Viki

Sziasztok!

Kicsit későn írok blogot, de csak most értem rá sajnos. A mai nap volt a nagy nap! Végre elhoztam Lindát és nagyon boldog vagyok vele. Szólok neki már fülel, hempergett és evett is st kis kunyerálós még többet kapott :D

A lószállítóra simán felment semmi gond nem volt és az utat is jól bírta. Igaz az első 20-30perc döcögősen ment, kapart nyerített de végül lenyugodott. A szállítóról nagyon simán lejött, az istállóba is lazán bement mintha otthon lenne, de mondjuk otthon is van. Összeengedtük a többiekkel de csak egyesével. Amíg takarítottuk a karámot kikötöttük őket és úgy ismerkedtek... Lindát a mai napra és holnap délelőttre elkülönítettük most úgy ismerkednek. Holnap délután már ő is szabadon felfedezheti a karámot és a lovardát is. A lovaglás még várat magára, előbb kicsit futószárazunk meg a patájára figyelünk :)  Sajnos a meló miatt egyenlőre csak este tudok kimenni de nem is nagy baj hisz addigra lehűl a levegő és tudunk dolgozni. 

Képeket facebookon találtok nálam :)

Kitti még egyszer köszönöm neked Lindát :) A kis csodalovam :)

Mindenki további szép nyarat erre a pár napra még és jó lovaglást!

Pusza! 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 4625 | Bővebben...


árverés

Füri Dorottya

Sziasztok....

Segítséget szeretnék kérni...semmi sokat csak annyit hogy ha tud valaki ló árverést ahol csődör (vagy herélt )  csikókat olyan 2,5 éves kor körül lehet vásárolni teljesen nyerset (lábait adja esetleg de az se baj ha nem...)fekete vagy pej színben...gyors típúsút...és sorolhatnám...

szóval ha valaki tud árverést valahol felszámolás miatt vagy ilyesmi..vagy esetleg neki van egy ilyen csikója ami "nem kell" vagy nem tud tartani..nagyon léci szóljon nekem. tudom kicsit zavaros..picit ko vagyok én is. a ló nem nekem kell hanem egy barátnőmnek..fontos lenne!! a lovát tegnap altattuk..eltört a lába..esélye sem volt... sokat jelentene ha tudnék rajta segíteni..az elmúlt 3 nap...szörnyű volt..szóval ha akárki akármit tud akkor lécci írjatok privibe!! nem kell sajnálni senkit csak ha tudsz légyszi írj!!!

nagyon-nagyon köszönöm!!!

Címkék:

Hozzászólás 9 | Megtekintés: 5360 | Bővebben...


Panaszkodás, de csak egy kicsit...

Németh Viki

Sziasztok!

Kezdem a hét jó azaz nagyon jó részével. Csütörtökön végre elhozom Lindát :DDDDDD

Már nagyjából mindene megvan :)

Na most ami a panaszkodás részét illeti és TISZTELET A KIVÉTELNEK, de számos olyan képet láttam már fent ami netes és saját lónak van beállítva! Kérdem én, ez mire jó? Engem személy szerint bosszant, mert ne tegye ki, tegye ki a kedvenc lovát, vagy egy képet ami neki tetszik. Facebookon lopkodják a lovaink képeit és még azo vannak felháborodva akik ellopják. Nagyon vigyázzon mindenki, mert sok olyan ember van aki sokat hisz magáról!  

Na aszem csak ennyi akartam mára, hamarosan lesznek képek péntekig várjatok :D ja és beszámoló :D

Sziasztok, jó lovaglást, lovazást mindenkinek :) Puszi :))) 

Címkék:

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 4857 | Bővebben...


Szobafoglalás a Netszálláson

Ildiko

Ön utazna, viszont nem tudja, hol érdemes megszállnia? Mi segítünk Önnek a megfelelő szállás kiválasztásában, szállások a legnagyobb elérhető választékban találhatóak meg webes adatbázisunkban, amely folyamatosan frissül változatos, de mindig a legmegfelelőbb, legjobb hotelek választékával, akciós szobafoglalás ajánlataival!

 

www.netszallas.hu


csak ugy...

fruzsina

...hátha tanulunk belőle..

bocsi, hogy blogba írok...

 http://www.youtube.com/watch?v=QLNH08YruUU&NR=1

 www.youtube.com/watch?v=_FiiByHeyiU&NR=1

 http://www.youtube.com/watch?v=Z2hY7TFDqSU&NR=1

 http://www.youtube.com/watch?v=VUyvy_8HNEQ&NR=1

 http://www.youtube.com/watch?v=DHAGO5Hcgd4&NR=1

 http://www.youtube.com/watch?v=j7RqTjcgyI8&feature=related

 http://www.youtube.com/watch?v=dlOiZtm3IKk&NR=1

 http://www.youtube.com/watch?v=KjDsNnA02IY&feature=related

 

Mi a véleményetek??? 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 4999 | Bővebben...


Aki tud segítsen!

Zzó

Paci.hu-ról

 

 Felsőpetény istállótűz!


S.O.S! Segítségkérés!
Leégett a Felsőpetényi istállónk az éjjel! A lovakat, birkákat, kutyákat sikerült a lángoló istállóból hiánytalanul kimenteni, de mindenünket elveszítettük! Az oltás jelenleg is tart.
Leégett a teljes takarmánykészletünk. 50 körbála széna, 1000 kisbálás lucernás széna, több 60 mázsa abraktakarmány, száz kiló kutyakaja és elveszett a teljes lovas felszerelésünk, az összes nyergünk, kantárok, takarók, kötőfékek, lóápoló felszerelések!
Kérem ha bárki bármiben segíteni tud, tegye meg!
Telefonszámom:Veres Amanda 06/30 200 96 58
Címünk: Felsőpetény, Szvitajka puszta,
Számlaszám később..
A legnagyobb szükségünk lenne az alábbiakra:
Szállas és abraktakarmány, lovas felszerelések (kötőfékek,lóápoló cuccok, takarók, nyergek, kantárak, használt is, bármi), kutyakaja, tetőanyag (60 db 4m-es szarufa-bontott is jó, 200 m2 ondoline vagy hullámpala, szalaggyapot, raklapok, kazal takaró fóliák...
Ne haragudjatok, hogy rohanva írok, de még mindig oltunk.
Keresünk csipegetős gépet sürgősen, mert a bent égett takarmány izzik és nem tudnak tőle oltani.
Kérem aki tud segíteni, telefonon hívjon, az nálam van, üzenetekre pár napig nem tudok reagálni. Fotók a Facebookon nálam

Megvan a számlaszámunk: Raiffeisen bank: 12026001-01267381-00100009 (Szvitajka sport kft)

 

 http://www.lobaratok.hu/joomla/index.php

Címkék: segítség | segítség

Hozzászólás 1 | Megtekintés: 5488 | Bővebben...


Arikának!

Kelemen Bettina
A sovány lovak tulajdonosa most hirdeti őket a lovak-lovasokon! Rögtön az első! Remélem érdekli még az ismerősödet, megérdemelnének egy jobb helyet, és gazdát, nem csak tulajdonost!

Címkék: lóvétel | | lótartás | furcsa | lóvétel | | lótartás | furcsa

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 5175 | Bővebben...


Eljön a nagy nap!

Németh Viki

Sziasztok!

Mit mondhatnék annak, aki valóra váltotta az álmom? jelenleg csak annyit tudok, hogy Köszönöm Kitti mindazt amit Lindáért tettél és hogy lehetőséget adtál arra, hogy valóra váltsam az álmom! 

Hamarosan eljön a nagy nap! Azaz elhozom Lindát! Már nagyon várom é jóformán mindene megvan. Jelenleg Kitti csikó zablával lovagolja, mert az előző gazdája feszítőt használt én meg azt nem igazán szeretem. Tény, hogy beadta a fejét ahogy a szájába került, de szerintem kegyetlen egy dolog. Egy nap kaptam egy olyan képhozzászólást facebookon hogy azért használok feszítőt mert nem tudom megfogni a lovamat. Na erre kicsit ideges lettem. Először is nem tudom mi jogon hurrognak le holott azt se tudja, hogy hogyan lovagolok és hogy Linda élete ezelőtt milyen volt. Szóval kimondom, szíven ütött a dolog és kicsit bedepiztem, már az is eszeme jutott, hogy EGYÁLTALÁN VALÓ NEKEM LÓ?????

Nagyon kétségbe vagyok esve :( szeretem Lindát tiszta szívemből mindent megfogok neki adni amit csak lehet kerek 15 nap múlva agyon vissza lesz szeretgetve és hálát adok a Jó istennek, hogy lehetővé tette, hogy megismerhettem Kittit és hogy ennyire türelmes volt velem és augusztusig várt. Jó dlga lesz ez nem is kétséges, nekem is fejlődnöm kell és neki is, össze is kell szoknunk, mert tudni kell Lindáról, hogy nem nagyon bízik meg senkiben sem, mivel bántották :((( ezért pedig szintén rosszul érzem magam. Mert egy ember volt aki bántotta én pedig már nem tudom azt a rossz élményt belőle kivenni :( mivan ha olyat csinálok ami felidézi benne és utána morci lesz:( ez a sok mi van ha, ha nem lenne áh :( mindegy.

Szóval a napokban egyre jobban megy a meló, jönnek a jobbnál jobb munkatársak és befektetők is. Augusztus 25-én kora reggel irány Lindáért. Már nagyon várom, addig is serényen dolgozgatok. Már csak a bordó szettje és egy csecse kantár hiányzik, mivel ami nekem van nagy a szép fejére :D

A kétségeim eloszlanak, de ez hogy nem tudom megfogni a lovat mai napig fáj... nem bírom az ilyet sajnos elég labilis idegzetem van családi problémák miatt. De ez megint más téma :D

Szóval most, hogy már csak alig 2 HÉT és álmaim lova itt lesz velem nap mint nap csodás érzés és ezért nem hagyom, legközelebb hogy az ilyen beszólások szíven üssenek úgy döntöttem.  

Tegnap beszéltem nagynénémmel és mamámmal a következő volt a válasz a lóra: mama: minek az neked? nagynéném: vedd meg mert mindig másnk adtad mindened magadra sose gondoltál csak nagy ritkán. tudni kell rólam, hogy magamat mindig utolsónak hagytam, hogy előbb a kutyáimnak majd mindenki másnak legyen jó, viszont magamra sose gondoltam, sose vettem magamnak csak úgy egy ruhát vagy csak úgy egy cipőt vagy csokit. Mindig a kutyáimra költöttem vagy szüleimre. Most úgy döntöttem hogy 21 évem után végre valóra váltom az álmom, azaz Lindát :)

Na azt hiszem, hogy most kipanaszkodtam magamat egy életre :)

Lécci ha olvassátok írjatok véleményt a blogról és az aki ismer rólam is pár jó szót, mert most ko vagyok kicsit agy ügyileg, lelkileg minden stabil :D  

Puszi, szép napsütéses lovaglós napot minden kedves lovas ismerősömnek és barátomnak!

Viki. 

http://kepfeltoltes.hu/110810/254648_224018714301405_100000798337478_561487_1105340_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 

Címkék:

Hozzászólás 15 | Megtekintés: 4965 | Bővebben...


Ártalmas-e a lónak ?

Kiss Mercédesz

Tanácsot ,véleményt ,utbaigazitásra kérlek benneteket !

A pacim bértartásban egy farmon ,ahol persze a góré diktálja a rendtartást ,nem sok pofa van .

Sokszor összeakadunk,mert az én pici agyammal másképen látom .

1 - a kancám ,mióta kiscsikós ,eléggé rugós lett . Erre a legelőre kötél béklyozva van kieresztve.

      Rendszerint én szoktam levenni este .

      Nem teszi tönkre a paci lábát ez.Egyesek aszongyák hogy nem,mások ,hogy ez nem eljárás,csak a szekeres lovaknál szokták használni ,nyereg alá fogott lovaknál ártalmas.

 

2- ma meleg napsütés volt ,jó 30 fok .Loviztam ,kb. 1 órát terepen  ,lájtosan ,úgy egyedűl ,mert nem volt senk kint a bögylök meg a legyek ettek meg .

Bejöttem ,lenyergeltem,hagytam a pacit egy 10 percet a karámba,hogy csítuljon le ,én ittam 1 üdit ,aztán eldöntöttem ,lemosom ,mert nagyon büdi volt,tán a nyár elején fürösztöttem utoljára .A víz egy műanyag konténerben volt egy álványon,a nap jól felmelegitette.Lemostam kefévelgetve,aztán még egy jó órát kivittem kötőfékszáron legelgetni a napsütésben,amig csontszáraz lett

Jön a góré,látja mit teszek és elkezdett orditani mint 1 vadszamár ,hogy a paci meg fog hűlni és holnap láza lesz .

Mondom neki ,te is lemostad a pacidat az este ,mikor megjöttél egy jó 30 km.es terepedzés után ,pedig akkor már este volt és a nap sem sütött ,majdhogy fel nem jött a hold . Igen,mondja ,de én rögtön lemostam ,ahogy megérkeztem,te pedig hagytad lehűlni .

Hát ,tegyek alája a laskámbol ,most akkor hogy van jól ????????

 

 

 

 

Címkék:

Hozzászólás 7 | Megtekintés: 5517 | Bővebben...


az írhatnék...

Füri Dorottya

Heló:)

ritkán írok...most minden összegezve írnék le...Most sok pacit lovagolok:)Dacost,Szedrest,Daffnyt,Cserfest  őket napi szinten kéne lovagolnom de nem férnek bele mindig a kaja idő és a kocsizás miatt...Mellettük lovagolok 3 bértartott lovat fejenként heti 2szer..na meg ott a  2 két póni"m":P és persze most kezdtem neki életem első igazi betörésének..azaz nagy loval kezdtem ..eddig 3 pónit törtembe...és most neki kezdtem egy lipicai csikónak:) megmondom őszintén kicsit féltem az életem a természetéből kiindulva..de mióta mindenkit lebasztam hogy ne ettessék csak úgy nyalifalival azóta egész normális:D okos csikó:) nem rosszindulatú remélem sikerül valamit alkotnunk:Paz ami igazán zavar hogy magam sem tudom hogy milyen szinten is vagyok...Tegnap már azt hittem hogy jól megy alattam a  dacos és valóban kívülről is látszott a változás..de felvilágolt a hibáimról..és bevallom igazuk van vagyis van. a lovarda tulajtól kapok elméleti oktatást lovaglásból fogatozás közben:D amit bevallom élvezek és némileg tudom kamatoztatni:) ő az az ember..aki elmond 3 mondatot és ha megfogadod 3-4 lépcsőfokot ugrassz lovaglásban eredményesen..tegnap is az ő 2 mondatától ment jobban a ló de hazafele mondta hogy mi volta rossz ezért rossz egyedül lovagolni mert nincs ki akkor rögtön javítson...és ami teljesen összezavar az az hogy ámbár tudatja velem hogy sok a  hibám..de még is rám bízza a lovait..jó talán ez nem is vész mert legalább tanulok de hogy a csikót is rám hagyjao.0 ez olyan fura nekem.ami meg kiakaszat az az (tudni kell nálunk nincs  lovasoktatás..és a tanya épp haldoklik sajnos:(()hogy kiviszek egy terepet az ő lován az ő lovain ül vagy ülnek a lovasok és mikor leadnám a pénzt alig akarja elfogadni-.-"és (sokan utálnak érteXD) full ingyen lovagolhatok a  lovain...néha segít is..és nem fogadja el a saját pénzét:O ez milyen már?:D amúgy is mindenki mindig jön hogy ők is ingyen akarnak lovagolni mint én..de azt nem veszik figyelembe hogy én mennyit dolgoztam a rühes poziciómért..mikor 30 bokszot egyedül szalmáztam trágyáztam szénáztam.. mind2 istállóban minden én csináltam..2 hónapig..suli után..szóval a belem kidolgoztam ezek melett a bér lovakat lovagoltam meg a lovasoktatásnál nyergeltem meg futószárztam..de nem akarok panaszkodni mert semmi okom rá:Pmost viszont töröm a fejem hogy honnan szerzek 9500 ftot mivel hogy ennyi a 2 izzasztó amit félrerakattam:D fejembe vettem hogy alkotok 3-4 szettet a lovai"m" nak:Dpiros sárga kék és fekete szerkót szeretnék:Dha minden jól megy szeptemberben egy lovas sorozat forgatásán én segítek a lovak körül jó pénzért..igazán örülnék ha összejönne:Dnem írok többet mert úgy se olvassák sokanXDde ha van valami ötleted hogy mi ez a NEMTUDSZ-CSIKÓBETÖRÉS ellentét akkor lécci segíts nekem is megérteni:'Dja amúgy is van ilyen ugrós képen facen..kaptam rá kritikát de olyatxDDD másik bnőm szerint meg maximalista az edzőm...na de nincs is edzőm...xD

 

 

Címkék: lo lovaglas | lo lovaglas

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 4817 | Bővebben...


SOS!Segíts kérlek!

Eszty00410

Bizonyára hallottatok az álom lovamról, Magnumról!!Első percben tudtam hogy ő kell..

 

Most eladó.

400 000.- körül árulják.. Ha nem találnak neki gazdát, VÁGÓBA kerül!!

Kérlek ha tudsz segíts,mi építkezünk, apukám valószínűleg nem fog belemenni.

Magnum:

9 éves magyar félvér, sötétpej, herélt.. Régen díjló volt, most táborokban nyúzzák! Hihetetlen kedves, kezdőknek is való!

Ha tudsz kérlek segíts!

Ezen a számon érdeklődhetsz, Berki Dorinánál:

06202799030 

Köszönöm ha segítesz! 

Címkék:

Hozzászólás 11 | Megtekintés: 5631 | Bővebben...


Kacaj

Eszty00410

Gyerekek, volt kint a doki!Felsőléguti gyulladása van ettől a szar időtől,3 injekciót kapott,1 hét pihi és pááá :) büszke vagyok a fejlődésre,mert régen egy idegbeteg volt Kacaj,télen megakarta ölni a dokit, és csak ugy lehetett beoltani hogy sálat raktunk a szemére O.o akkor is tépett szaggatott mindent, a doki félt mint a kutya.Am senki nem bántotta őt,egyszerűen ilyen volt..Most egy hang nélkül türte a vénás szurit is..Mondta a doki h ilyen jellegű fejlődést Ló ÉS lovasnál még nem látott, mind a ketten sokkal kiegyensúlyozottabbak lettünk,és kevesebb mint fél év alatt!!:) Tényleg igaz,h a lovak viselkedni tanítják az embereket!!:)1 hét múlva tarolunk!! ;)

Büszke vagyok és örülök hogy megfogtuk a bacik lábát...:) Ebben az időben sajnos tömegestül oltják az állatokat gyulladáscsökkentővel,antibiotikummal..:( Csoda h én még nem akadtam ki... 

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 7117 | Bővebben...


Segítséget kérünk Virágnak!!!!!!!!

dodo

http://www.lovasok.hu/index.php?i=61468

a lovasok.hu-n találtam:


Nyári Virág Dorinának szeretnénk segítséget kérni. A lenti levelet kaptuk édesapjától, amiben megírta, hogy milyen felszerelésekre és eszközökre lenne szükségük Virág rehabilitációjához.

Kérünk minden kedves Olvasót, hogy amennyiben lehetősége van erre, segítsenek, hogy Virág lovagolhasson a haflingi lován!

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Nyári József vagyok, Nyári Virág Dorina édesapja. Kislányom 7 éve küzd Neuroblastoma 4st. Gyermekkori rosszindulatú daganatos megbetegedésben. Bécsben a St. Anna Gyermekklinikán kezeltetjük. Mivel az állapota már megengedi és lassan 5 éves álma válhatott valóra, nagy összefogással lett neki egy haflingi pónilova, mely nagyban részt vesz a rehabilitációjában. Igazolásként, mindennapi küzdelmünket itt olvashatja: nyari-virag.freeblog.hu

A segítségére és támogatására lenne szükségünk! Sajnos, annyira megviselte a Családunkat ez a hosszan tartó betegség, hogy már a mindennapi megélhetéssel küzdünk. Megvásároltuk a lóápolásához szükséges eszközöket, de sajnos a további felszerelésekre nincs pénzünk, így nem tudjuk Virág lovaglását megoldani. Szeretném kérni, ha lát bármilyen módot, hogy adományozót, szponzort találjunk, az eszközökre, kérném, segítsen, így teljessé válhatna a Virág rehabilitációja, ezzel a gyógyulása!

A következőkre lenne szükségünk:

    * Póni nyereg komplett 10-12 évesnek
    * Voltizsheveder szett
    * Kantár komplett
    * Nyeregalátét
    * Lóápoló készítmények
    * Körkarámhoz faanyag

Tudom, szokatlan ez a kérés, de higgye el, ha tehetném, vagy szponzort tudnék találni, nem kerestem volna meg, hanem megvásárolnám. Kérem, járuljanak hozzá Virág gyógyulásához ezzel, melyet tiszta szívből köszönünk!

Maradok Tisztelettel, mihamarabbi válaszára várva:

Nyári József
http://www.lovasok.hu/upload/nyari_virag02.jpg
nyari-virag.freeblog.hu
6041 Kerekegyháza, Göbölykúti dűlő 26.
Telefon:+3676710316;+36703890357;
Bécsben vagyunk: +4368110301979
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
és Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
Nyári Virág Dorina OTP számlaszáma: 11773322-00324993

Címkék:

Hozzászólás 1 | Megtekintés: 6839 | Bővebben...


8. oldal / 28