2019. február 20. szerda. Ma Donna névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Tereplovaglás vasárnap!!!

fruzsina

Sziasztok!

Vasárnap az oktatóval voltunk terepen, ketten. Ő ment Tündével, én hapsival...A lovak legelője mellett mentünk ki és Zselyke még akkor is nyerített nekünk, amikor már nem is láttük őket :).Nagyon jó volt! Kicsit változtattunk a multkori útvolalon, de végül ugyan arra jöttünk haza. Hapsikám nem mindig akart menni, volt, hogy megállt és nem mozdult...De erélyesen hajtottam, cuppogtam és végül elindult. Az egyik vadhálónál láttunk egy őz bakot, szegénynek eltörött a lába :( ÚGY SAJNÁLTAM!!!Amikor a birka-legelőn voltunk, megálltunk a lovakkal legelni és közben eldumálgattunk :D Haza fele kivettem a kengyelből a lábam, mert egy csöppet elfáradtam. Amikor hazaértünk, leápolzuk a lovakat :)

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 4100 | Bővebben...


1 nap nálunk

Füri Dorottya
:DDD ma extra jó napom volt a rossz idő ellenére volt 1 edzésünk a bnőmmel.) egészen jól mentek a lovak:o de komolyan..:Dúgy döntött nálunk mara  amai napra  alovával együtt szóval egész nap együtt lógtunk:D edzés után kimentünk terepre lesétáltatni:D aztán a 2 pónival dolgoztam..felültem rájuk stb...aztán Dacossal futószáraztunk szőrén:D aztán Szedressel ugyan ez..:Dcsak ott keresztbe tett a pár hónapos csikó aki közben mindenkihez odament...-.-" ennek örömére életében először megpróbáltuk vezetni...nem valami kezes csikó:'D csak az én hangomra hallgat de mostmár engem is leszar kbXD a lényeg hogy egészen beletanult a sok ellenkezés mellett is:D aztán Fannival úgy döntöttünk hogy már nagyon fázunk úgyhogy felültünk a  sívára ketten és visszavittük a sívát majd tipliztünk haza enni:Delég jó kis nap volt:Diszonyat sokat röhögtünk:'D megint szét oltogattak de olyan vicces volt:D Imádom ezt a helyet mindig történik valami..csak mivel kevés a kijáró bértartó kissé üres:/// na meg a nagy terepek hiányoznak...nem mintha a 2-3as terepekkel bajom lenne:'D mikor elindulunk 1kor és 7re érünk vissza:'Dolyan terepek vannak itt:O bárhová eljutsz...akát 6 órát is tudsz úgy menni hogy kocsiút közelébe se mészo.0 Pálya lovaglásszempontjából meg azért imádom mert hatalmas a pálya*.* füves:D és ajj*.*:Dna mind1:D

Címkék: |

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3907 | Bővebben...


Lovaglás vagy állatkínzás?

Kelemen Bettina
Ezt a képet azoknak küldöm, akik úgy gondolják, hogy egy másfél éves lovat már lovagolni, kocsizni kell. Íme az eredmény. Gratula.

Második élményem a lovakkal

Zsolnai Gábor

 

Egyszerű életképeket írok magamról,melyek némelyik ember számára minden napos.Mivel soha nem foglalkoztam lovakkal,így minden megnyílvánulásuk számomra új és érdekes.Érdekes és mutatványos volt az a percem melyet egy szürkével éltem meg.Tán a feléje tartó autótól ijedt meg,mielött oda jött hozzám a távolból,majd végig futott az autó mellet,és vágtába vissza hozzám.Aztán nyerítve  két hátsó lábára állva elöttem, mintha integetne.Hátborzongató és aztán megnyugodva lehajtotta hozzám a fejét. Angel

Címkék:

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 4374 | Bővebben...


aNAGYlóátkölzöztető:D

Füri Dorottya

Ma lovat költöztettem..életembe nem csináltam ilyetXD többet nem is szeretnéK:D 2lóval a forgalomba úgy hogy amelyiken ülsz egy f*sz mert 1 éve lett belovagolva  a maga 20 éves fejével....:D ettől függgetlenül érdekes volt...:) Démont vezettem mert valamivel haza is kellett jönnöm:DszóvFannit megkértem jöjjön el velem hoyg ne egyedül menjek már....egész szépen átlavíroztunk azt leszámítva hogy majdnem elütöttek az alagút elött ><" haza fele jóval gyorsabban jöttünk mind oda fele mentünkXD annyira gyorsan hogy haza jöttünk hozzánk inni:'D

hazafele olyannnnnn jót vágtáztunK:D nagyon jó volt:D holnap edzésem lesz..Dacossal..tegnap Daffnyval edzettem és bakker nagyon szépen ment ahoz képest amit eddig produkáltunk:D kéne majd terepre menni:) a pónik is egész jók mostanában...szval a lovas életem kezd helyre állni:)


LOvaglas

Varga Csenge Orsolya
A nagyszuleim fujaban kezdodott meg a nyari vakacioban. A nagyszuleimnek nincs lovuk de a szomszednak van, ugy hivjak h Kati :D. Vele lovagoltam szoren a faluban az uton. mindenki nagyon megnezett mert nm nagyon latnak meg falun se lovagolni embert En csak ugedtem de azert egy kicsit kinos volt h mindenki megbamuljon ugy mintha nem latott vola soha feherembert. Kati eleg ugyes paci.:D

Címkék:

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 4514 | Bővebben...


Szüreti, hantosi módra

Czinkóczi Kata

Sziasztok!

A hétvégén volt Hantoson szüreti felvonulás, ahová a barátnőm hívott meg. Mersivel arra gondoltunk, blogot kellene írnom róla (innen is köszönöm Neki az ötletet;))

Egy ismerősöm, aki a szomszéd faluban lakik, felajánlotta, hogy felvonulhatnék az ő egyik gyönyörűséges lovával, Seriffel. (Erről a lovacskáról azt kell tudni, hogy azért lehettem én a szerencsés, aki felvonulhatott vele, mert akik előttem lovagolták, mindegyikőjüket addig szivatta, amíg annyira be nem ijedtek tőle, hogy nem mertek többet ráülni.)A gazdája úgy gondolta, hogy amíg átlovagolunk a felvonulásra, addig ő ül rajta, kicsit rendbeszedi, így odafelé én mentem Nomikával, az aranyos kis kancával. Seriff sajnos eléggé rúgós paci, mindenki alatt "karatézik" ha másik ló jön a közelbe, az odaúton sem hazudtolta meg önmagát, szerencsére senkinek nem esett baja :)

Mikor beértünk a gyülekezőhelyre, már ott voltak a táncosok 25-30-an, több mint 20 csikós, közel 15-20 lovaskocsi és hintó, mindegyik gyönyörűen feldíszítve, az emberek népviseletben, gyönyörű volt!

 Itt én vagyok fehérben Nomikán, mellettem Seriffen a lovak gazdája.

 

Itt pedig már Seriffen ülök (L)

Gyorsan átnyergeltünk, és végre felülhettem Seriffre (először ültem rajta, fel is készített a gazdája, hogy próbálkozni fog). Annyira jó volt ülni rajta, a nyeregre birkabőr volt erősítve, így nem csak szép, de roppant kényelmes is volt. Fél 2-kor megszólaltak a harangok, és útnak indultunk. Egyik kocsin ültek a zenészek, akik végig énekeltek és húzták a talp alá valót. Nagyon sok megálló volt, természetesen a táncosok mindenhol leszálltak táncolni, és megvendégeltek minket, volt süti, pogácsa, mindenféle üdítők, borok, amit csak el lehet képzelni. A legszebb az volt, hogy amint megálltunk a vendéglátók már jöttek is kínálni minket, még csak le se kellett emelnünk a hátsónkat a paciról :) Mindenki nagyon bekajált!

A felvonuláson végig lépésben mentünk, és természetesen körülöttem 20 méteres körzetben senki nem volt, nehogy galiba legyen... Egy részen kicsit lemaradtunk Seriffel, gondoltam a csapat után ügetek, Seriff abban a pillanatban fölcsapta a fejét, hármat kibakolt, és vágtába csapott, szerencsére résen voltam, így megfogtam rögtön:)

Körülbelül 2-2,5 órás volt a felvonulás, és fantasztikus, hogy milyen kedvesen fogadtak minket mindenhol, és persze a hangulat is remek volt. Sok helyről jöttünk össze mi, csikósok, de mindenki megtalálta a többiekkel a közös hangot. Egy srác egy koromfekete csődörrel vonult fel, fektette, felállt rá, úgy csattogtatott a karikással, aztán otthagyta a lovat fekve, miután mondta neki, hogy "Meg ne mozdulj, amíg vissza nem jövök!", a ló meg csak feküdt, és várta a gazdit, eszméletlen édes volt :)

A felvonulás után barátnőmnél vacsiztunk, aztán hazalovagoltunk, ami olyan 1,5-2 óra volt, sötétedéskor értünk haza. Elrendeztük a lovakat, megvacsoráztattuk őket, aztán készülődtünk vissza a bálba, ami szintén szuper jó volt. Asztalok nem voltak, csak a fal mellett székek, mindenki a táncparketten ropta, fantasztikus volt a hangulat!!!

Ha minden jól megy, jövőhéten ismét megyek csikóskodni, majd elmesélem, milyen volt! Köszönöm, hogy elolvastátok, és köszönöm Mersinek az ötletet! Szép napot, jó lovaglásokat Nektek:)

 

Címkék:

Megtekintés: 4701 | Bővebben...


LOvaglás

fruzsina

Ma lebicikliztem Nyergesújfaluról Lábatlanra a Szatai tanyára. 3-ra ment lovagolni a nevelő anyum meg úgy volt hogy jön az egyik ismerősünk , én hamarabb lementem, hogy segítsek, no meg hogy lószagom legyen :) egész-nap segítettem, egyik kiscsajjal voltam,néztem hogy lovagolnak a többiek stb... Aztán eljött az idő: jött Niki ( nevelő anyum) és az ismerősünk nem jött, ezért "sajnos" lovagoltam helyette :) Amikor mindenki elment, segítettem elpakolni, lovat fürdetni stb... Utána Andival (az oktatóval) elpletyóztunk... Többek között arról is beszélgettünk, hogy tök durva, hogy egy éve van itt és milyen sokat fejlődtem és, hogy min kell még csiszolnom. A végén annyira belelendültünk a beszélgetésbe, hogy már a lovas sportokról és a lovas múltjáról is beszélgettünk...Már ezért is megérte kimenni, hogy a lovakról beszélgettünk :) Aztán lebicikliztem anyához (nyergesre), nagyon elfáradtam, de megérte :D

 

 

Címkék:

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 4480 | Bővebben...


western lovaglás

Kiss Mercédesz

Többször olvastam itt a fórumon,hogy vannak akik csak wescó nyeregben loviznak.

Apukám meglepett 1 ilyen nyereggel,itt a fórumon volt hírdetve. Hát én kipróbáltam eccer ,de nem is olyan egyszerű rajta űlni .

Kérnék 1 néhány jótanácsot.Köszi minden hozzászólásnak .

Mersi

Címkék:

Hozzászólás 7 | Megtekintés: 5439 | Bővebben...


Felhívás!

Eszty00410

Eladó 3 db univerzális nyereg, western nyeregre csere érdekel! 

-18as bicolor univ nyereg, nagyon jó minőség, új ára 150.000, irányára 60.000

-16-17es barna univ nyereg, felrántószíjak végei leszakadtak, ezért 30.000 FELSZERELTEN

-17 fekete univ (díjlovas fazonú,díjlovagoltak is benne,hosszított nyeregszárnya van), teljesen ép, német márka, sorszámozott, felszerelten eladó.

 

Mégegyszer mondom CSERE ÉRDEKEL WESTERN NYEREGRE :) köszönöm  

Címkék:

Hozzászólás 9 | Megtekintés: 4497 | Bővebben...


Szombat!

fruzsina

Sziasztok!

Szombaton voltam lovagolni 2 barátnőmmel, osztályban. Én az egyik leglustább lóval(Tündével) mentem, akit nyár elején csak lépésben és ügetésben tudtam hajtani... most beugrott vágtába is nagyon büszke vagyok magamra :D! Nagyon jól éreztük magunkat, segitettünk a lovak körül... Rendeltem magamnak egy lovagló kesztyűt. a nap végén amikor mindenki elment, felülhettünk Tündére, szőrén 1-2 körre... nagyon tetszett, tök laza száron lovagoltam és úgy is tudtam irányítani...Bele gondoltam, hogy 1 éve kezdtem a lovaglást és egy é alatt menyit fejldtem, de még nagyon sokat kell fejlődnöm...

:D

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 4435 | Bővebben...


Edzés tervek!

Németh Viki

Sziasztok!

Jó rég írtam blogot. Lett volna miről írnom, de se időm nem volt, se kedvem.

Linda lovam pont egy hónapja, hogy haza hoztam, és nap mint nap kényeztetem.

DE, és itt jön az a szörnyű de, a patájával ugye gondok voltak, most a kovácsunk nagyon szépen helyre rakta neki meg előzőleg Kitti kovácsa is jó nagyon jó munkát végzett, képet teszek fel róla. Megkapta a csini új cipőket és gondoltuk akkor neki állunk már edzeni.

Volt közben kis incidens az edzőm és a lovam között. Most kezdődik a bizalom tréning is :) Nekik is és nekünk is :) 

DE és megint az a szörnyű de, lesérült... a másik kancával még hadi lábon állnak. Dió beleharapott a két hátsó lába között lévő helyre, nem ragozom hova úgyis kitaláljátok.

A cipőire visszatérve, miután megkapta  még vártunk a sérülés miatt bő két hetet ha nem többet. Tegnap levittem a pályára futószrazni. Lépés, ügetés, vágta. Nagyon élvezte. Furcsa volt neki az ínvédő hisz soha nem volt még rajta ilyen de hamar megszokta ahogy elnéztem. Nagyon kíváncsi természete van, és ha valamit látott vagy hallott egyből oda kellett néznie. 

Iszonyat sok az energiája így még jó pár napig biztosan csak futószárazni fog meg jármódokat tanulgatja szóra valamint kavalettizunk kicsit. 1 hónapig pihent szabadnapos volt lustálkodhatott, de a tegnapi nappal annak vége és jönnek az edzések. Szeretném a pókhasát és a kis zsírját izommá alakítani de tudom, hogy nehéz lesz mert 15 éves, szóval nem fiatal, de lesz ami lesz, nem erőszakoskodok mert  nekem így is tökéletes max nagyobb hevedert veszek :D

Nem sokára megyek ki futószárazni egy bő félórát megy, de persze csak nyugisan.

Aki esetleg tud valamit ajánlani, hogy dolgozzak vele azt szívesen veszem. 

Még valami, párom szerint mániákus vagyok olyan téren, hogy 2 hetente pucolom ki a cuccaimat. Ezalatt nem a szerszámok ápolására gondolok vagyis nem csak arra hanem arra is, hogy a pucoló cuccokat beáztatom ami olyan és rendesen kimosom. Én azért tartom jónak, mert utálom ha koszosak a cuccaim mert azt a koszt visszavihetem a lóra valamint ha előtte valaki elkérte és másik lovon használta nem higiénikus jó semmi baja a lovamnak se a másiknak de valamiért mániákus vagyok ilyen téren :) Vélemény???? Ti ezt hogy látjátok? :) 

Iszonyat jó lett a járása is és nagyon szépen mozog. Most kezd látszani, hogy fiatalabb korában mennyire jó járása volt :) Tökéletes sose lesz, de nekem mégis így tökéletes :) 

 Patájáról a kép. Az első idén február körül készült a másik pedig a napokban :) 

 

Edzés előtt :) 

 

Edzés után :D 

 

 

Köszi, hogy elolvastátok, mindenkinek napsütéses szép lovaglós, lovazós napot :)

Puszi :) Vigyázzatok magatokra és lovaitokra :) 

 

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 4704 | Bővebben...


Végre nekem is sikerűlt ! De jó !

Kiss Mercédesz

Sikerűlt ! Sikerűlt !

mindég irigyeltem itt a fórumon a többi csajszit,ahogy csak a kisújjukal megpöccintették a szgépet és máris rajta voltak a youtuben.

Én nyaggatam Batkamanót is ,meg 017-et is ,tanácsoltak is + még egy segitség.....és ime itt vagyok én is.

Lécci legyetek 1 kicsit engedékenyek velem,mert elég nyomi a lovizást ,no meg a felvétel is ,de hát elsőnek tán elmegy.

Az elején be akarta mutatni a farmot,a legelőt,az erdőt.......no,lelki szemeitekkel csak láttok majd valamit.

A link :http://www.youtube.com/watch?v=tIYxAv3sRwQ.

A negyedik ablak az enyém,Kiss Mercedes-el jelölve.

Köszönöm,ha megnéztétek.

Mersi

 

Címkék:

Hozzászólás 14 | Megtekintés: 4662 | Bővebben...


Szabadság szeretik!!!! :D

naranssranch
http://www.facebook.com/kuponmania#!/video/video.php?v=250254768344466

Címkék:

Megtekintés: 4946 | Bővebben...


Kurázsi

Kelemen Bettina
Nézzétek végig ezt a videót. Hát ehhez aztán kell lovas tudás, jó ló, és kurázsi!

Címkék: lovak | | blog | Lovas blog | lótartás | lovak | | blog | Lovas blog | lótartás

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 9231 | Bővebben...


Tegnap....

fruzsina

Sziasztok!

Tegnap voltam "körülnézni" Nyergesújfalun a Csemete kert lovardában...Nagyon szépek a lovak, a tulajdonos és a lánya is tök szimpi. Most igazából jól érzem magam a Szatai tanyán ( www.szataitanya.5mp.eu ), de szeretnék néha néha eljárni máshová is lovagolni, hogy ne csak ugyanazokat a lovakat szokjam meg...

Most tudom, hogy értelmetlen volt amit írtam...

Van itt valaki aki,a Nyergesújfalura jár lovagolni?

Vélemény?

Köszönöm... 

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 4371 | Bővebben...


fríz

Tóth Mariann
Sziasztok!
Jó régen írtam és most sincs sok időm.Egyetemista lettem.... viszont egy kérésem lenne,aki volt Móron a fríz tenyészszemlén(én pont jókor mentem haza 7végén és elmentünk) viszont annyi fotós volt,gondoltam csúcs képeket csinálnak szal én nem lőttem egyet se.... mondhatni sajnos mert most egyet se találok :D bár lehet h túl korán van még,de aki csinált képet lszi írjon már ;)
Ma KÁN-állattenyésztési napok,akit érdekel péntektől lesz Kaposváron az akadémián mindenféle csidicsudijó programmal,arabokkal....aztán pénteken költözünk fel lovakkal megyünk a Vágtára :P Most egyelőre ennyi,képeket se tudok nektek mutatni pedig lett csomó új, rengeteg helyen jártunk ,de majd csinálok megin egy fotósblogot ;)
Szép napot nektek :) puszi a lovaknak :P

Címkék:

Megtekintés: 5350 | Bővebben...


Szállj, szállj, Sólyom szárnyán...

Czinkóczi Kata

Sziasztok! Első blogom, tehát bocsi, ha kicsit össze-vissza lett! :)

A lovasbalesetek fórumba nem is olyan rég meséltem egy nagy esésemet egy Sólyom nevű csodaszép arabról, mikoris eltörtem a kezemet (úgy, hogy műteni kellett, valamint a jobb arcfelemről teljesen lenyúztam a bőrt. Jó nagy bakolások után pottyantam le...). Tehát akkoriban kicsi Sólyom elég rakoncátlan volt, amolyan meg nem értett lélek. Eltelt azóta két év, és én nem ültem rajta az esés óta, mert mindenki úgy volt vele, hogy van elég ló, amit lovagolhatok ott, ne kockáztassak. Úgy jött ki végülis a most hétvége, hogy elmehettem szüreti felvonulásra a Csapattal, és úgy volt, hogy kedvenc lovacskámat, CoCo-t lovagolhatom. Hanem az uccsó pillanatban kiderült, hogy mégsem tudom elhozni CoCo-t, vagy megyek Sólyommal, vagy semmivel, mert nem volt több szabad ló. Úgy döntöttem, hogy elmegyek Vele, mi baj lehet? (Tudni kell, hogy az elmúlt két évben Barátnőm lovagolta, és fantasztikus munkát végzett vele!) Tehát egyedül készülődtünk, pucolgattam, fontam a sörényét, szeretgettem, és csodák csodája, mikor kijöttem a nyergesből még rám is höhögött! Azt hittem beájulok:) Eljött az indulás pillanata, és tök simán, teljes nyugalommal ültem föl rá (és az a durva, hogy mindenki be volt tojva, hogy mi lesz, csak én nem) 

Mivel a szomszéd faluban volt a felvonulás, át kellett lovagolnunk, és egész úton olyan kis tündérien viselkedett, mint egy igazi úriember! Egy rossz mozdulata nem volt! A felvonuláson végig a tömeg közepén mentünk, körülöttünk szóltak a karikásostorok, mint a fene, ő meg élvezte, teljesen elemében volt, és próbálta bekapni az ostor végét, mikor az orra előtt csattant :) Annyira büszke voltam Rá, szerintem érezte, hogy teljesen megbízom benne, és meghálálta a bizalmat! Nagyon szeretem:)

Köszönöm, hogy elmesélhettem, számomra ez hatalmas élmény volt, teljesen visszaadta az önbizalmamat :)

(Adatlapomon van rólunk kép)

Címkék: szüreti | Sólyom | szüreti | Sólyom

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 4604 | Bővebben...


második terepem....

dodo

nagyon jó napom volt!!!!!!!
ma kimentünk terepre a Biával, meg a Vidrussal...
az elején a Vidra ugyan annyira huzta a kezem, mint amikor elöször voltam kint, de a végére egészen lehiggadt... aztán amikor vágtázni kezdtünk az első ugrásnál dobott egy bakolást én meg szépen lecsusztam az oldalán kis hiján a lába közé :DDD én barom viszont elengedtem a szárat igy Vidrus fogta magát és elsétált, majd elvágtatott... :-/ a Bia mondta h induljunk el, a Whiszky meg elkeztde hivni, és az elvileges "fönök " vissza jött :DDDDDD utána egy kicsit legeltünk, majd folytattuk. utána márcsak léptünk meg ügettünkt, de nagyon tetszett!!!!! az esést leszámitva nagyon tetszett a terep!!!! kb 1-1,5 órát voltunk kint...nagyon élveztem a mai napot!!!!!!! a Bia azt mondta h mostantól minden vasárnap kimegyünk :DDDD már nagyon várom a jövö hetet!!!!!!

http://kepfeltoltes.hu/view/110911/DSC01976_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/110911/DSC01977_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 4663 | Bővebben...


Dollár

naranssranch

Dollár

Multkori Blog-ban már írtam róla. Linda drágám már ÚJ gazdinál Vikinél van. Dollár 2,5 hónapja került hozzám. 16 éves sodrott csődör. Nyírrothadás, alultáplált és a szemei ki voltak fordulva a félelemtől. Szombathelyen a vasut mellett egy romos istállóba volt 1 méteres marhakötélel bekötve. A nyakába 7cm mélyen belevágott a kötél. Több hónapja nem volt kihozva. A trágya a hátáig ért. A vizeletében tocsogott. Rühes is volt. Napok óta gépek dolgoztak mellette mivel dózerolták az épületeket. Többekközött már azt is amelyyikben volt.

 

A kupac az nem föld!

Már itthon.

Bizalom ,,0,,.

ÉS MOST!

Fürdés után. :)

Nagyon szépen összeszedte magát. Kedves aranyos és bujós kis paci. És rafkós. Villanypásztort érzékelőként teszteli hogy van-e benn áram, ha negatív az értékelés már bővíti a határait. :D

Már előjött a csődör is belőle. Teszi veszi magát a szürke kancának akibe már ideérkezésekor beleszeretett.

Tehát összegezve: Emberi hülyeséből és szarombaleségböl néhány ,,ember,, egészséges állatokból idegileg és fizikailag roncsot csinál. Sajnos egyre több az ilyen! DE egy kis odafigyeléssel, gondoskodással újra álom ló lehet belőlük egy rendes gazda számára!

MINDEN ÉLŐLÉNYNEK MEGVAN A JOGA A NORMÁLIS ÉLETRE!!! 

Sajnos az állatvédelem még gyerekcipőben jár!

Pedig ha minden rosszul tartott (jelen pillanatban) ló olyan emberhez kerülne aki szeretné és tisztelné őt csak nem adatik meg számára hogy lovat tartson, jobb lenne a világ. De sajnos ez még csak álom. :(

Címkék:

Hozzászólás 10 | Megtekintés: 4903 | Bővebben...


7. oldal / 28