2019. február 20. szerda. Ma Donna névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

Élet Álomvölgyben 4.

Tóth Alexandra

Üdv Lovas blog-olvasók. :)

Kemény időszakon vagyunk túl. Elbúcsúztunk Betyártól, aki immáron egy balatoni faluban tengeti tovább napjait egy szerető családnál, mint főállású hobbiló. :)

A hosszú hétvégén az esős időszak ellenére is sok lovas ,,korcsolyázott" a sárban lovainkkal.Mentünk intenzívebb,sportos, és könnyebb túrákat is, kinek milyen kedve volt. A Főnök épp jól megérdemelt nyaralását tölti. (he ...aki megteheti...) én is nyaralok a magam módján:8kor etetés,  délelőtt egyéb, délután lovaglás, este etetés. Tökéletesre csiszoltam a ,,felszerelés nélküli lovaglás" dolgot, a vágtáig.

 Kaptunk az első hóból is., elvégre  Bakony nem igen marad ki az ilyen ,,égi bulikból".

(folyt köv.)

 

Elbúcsúztunk Legénytől is. Egy Szlovákiában élő családhoz került. szurkolunk Nekik, és sok örömöt kívánok, legalább annyit, mint amennyit nekünk okozott.

Címkék:

Megtekintés: 12716 | Bővebben...


Élet Álomvölgyben 3.

Tóth Alexandra

 Jelentések Álomvölgyből. Vége a nyárnak. elmentek a fecskék is, hullanak a levelek.... és persze a suli is elkezdődött legnagyobb bánatomra. Itt van Mese akivel most rengetetget foglalkozom. Túl vagyunk egy 2 napos lovastúrán. (remekül sikerült) bár a hajnali 8 fok nem épp kellemes. Most csendesebb időszak van. Pihennek a lovak, lovasok, élvezzük az őszi Bakony előnyeit, szépségét.

 

újabban a ,,felszerelés nélküli lovaglás" szele engem is megcsapott. Hát ez sült ki belőle...nyelvet rá... :)

Címkék:

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 13406 | Bővebben...


Lovas blog 6.

Vucskics Kata

Íme az ígért képek a lovardáról:

Az istálló:

A nyerges:

A nyári csődör istálló:

A betonos lóápoló és patamosó:

A pálya:

A nem füves karám:

A kisebbik füves karám ami sajnos kicsit kiszáradt:

A nagyobbik füves karám:

A táj:

 

 

Címkék: Lovas blog | Kata | Lovas blog | Kata

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 10546 | Bővebben...


Lovas blog 5.

Vucskics Kata

A labrador mint vízi kutya!!! Barátainknak van egy kis házuk Orfűn a tó parton (Pécstől 15 km) és meghívtak minket strandolni. Mondták, hogy hozzuk a kutyát is biztos jól fogja érezni magát. Mire odaértünk a nap is kisütött minden jó volt hát menjünk fürdeni. Elengedtem a kutyát, gondoltam, ha mi bemegyünk ő is be fog. Hát nem így lett. A stégről nézte, hogy mi milyen jól elvagyunk a vízben. Mindent megpróbáltunk, hogy bemenjen a vízbe, de csak a két első lábával volt hajladó belelépni. Tíz perc próbálkozás után kimentem és bedobtam a vízbe. Megnyugodtam, hogy még ha a víztől fél is, úszni azért tud! 

Címkék: Kata | Kata

Megtekintés: 10482 | Bővebben...


Élet Álomvölgyben 2.

Tóth Alexandra

Az a helyzet, hogy el vagyok képedve a pofás vásárlók pofátlan vásárlói szokásaiktól. Bővebben kifejtem: Felhívott egy nagyon szimpatikus férfi. Az eladó Betyár nevű lovam után érdeklődött. Megbeszéltünk egy időpontot is, amikor eljönne megnézni a lovat...

Eljött a megbeszélt időpont. Indulok a lóért a legelőre,és jött egy zseniális ötlet. Nézzünk a pasas körmére, vajon merre jár. Felhívom,fölveszi...Kérdezem, merre jár, erre ő azt sem tudta miről beszélek. hosszas emlékeztetés után rájön, hogy mi TÉNYLEG beszéltünk egy időpontot, majd kinyögi., nekik a ló túl fiatal, szóval bocs, hogy nem szólt, hogy nem jön.

Tisztelt Lóvásárlók! felhívom a figyelmet, hogy a legbosszantóbb dolgok egyike, amikor nem vagyunk őszinték, és még egy sms-t sem tudunnk írni, a csóró eladóknak, hogy BOCS, DE NEM AKTUÁLIS. 

Természetesen nem vagyok haragtartó, és haragos típus. Az illető, ha olvassa a blogot, úgy sok boldogságot, és örömben gazdag éveket kívánok a lovához. Tudom milyen nehéz megtalálni az ,,igazit" , főleg úgy hogy minden hirdetőnek az jár a fejében, hogy csak sikerüljön eladni a lovat. De szerintem csak úgy lehet tisztességesen lezavarni egy ilyen üzletet, ha tiszeleletben tartjuk egy más szándékait.Erről ennyit.

 

Vidámabb: hamarosan beszámolok a pécselyi díjugrató verseny eseményeiről. (folyt köv.)

Szuper volt. Egy csomó (3) :) lovas ismerősömmel találkoztam, és ezerrel gyártottam a fotókat. Színvonalas verseny volt!!!!

 kezdődik a suli...sajnos. Gondolom minden diák így van vele. Még szerencse, hogy idén végzem a Középiskolával...aztán , hogy hogyan tovább? az a Jövő zenéje.

De ez most lényegtelen. hétvégén végre eljön a várva várt pillanat. Jön Mese, a kedvenc lovacskám. (folyt köv)

Címkék:

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 10226 | Bővebben...


Lovas blog 4.

Vucskics Kata
Ma nagyon eredményes napom volt, ugyanis már 2-kor kint voltam a lovardában, de lóra csak 5-kor ültem, mert addigra ért ki anyukám. Ez alatt a három óra alatt csináltam egy csomó képet a lovakról és a lovardáról amiket majd feltöltök egyszer és megpucoltam végre a kantáromat és az ápolós dobozomat! (A nyereghez már nem volt energiám)! Szegény kantár szerintem március óta nem volt lepucolva és bekenve..... Az ápolós dobozban nem volt olyan vészes a helyzet, mert nemrég drága lovacskám kiborította és a kosz kiesett belőle..... A nyereg is tervbe volt véve még suli előtt, de azt hiszem, hogy csak a terv marad. Mint már említettem anyukámmal lovagoltam, ki mentünk terepre és végre fél év után sikerült elérnem, hogy mi mentünk elöl!!!!!! A tervem az volt, hogy mivel anyum lova nem egy szélvész talán a Bodza egyszer megunja a lassú tempót és előre megy. Hát sikerült, egyszer csak előre ügetett és egy órán keresztül elöl ment! Miután visszaértünk a lovardába hálából beleharapott az ujjamba, úgyhogy lila körömlakkra nem lesz szükségem egy ideig, de mindegy ennyi belefér, hiszen olyan szépen ment!

Címkék: Lovas blog | Kata | Lovas blog | Kata

Megtekintés: 10381 | Bővebben...


Lovas blog 3.

Vucskics Kata

Tegnap: Nem tudtam írni, mert nem működött net! Barátnőmmel lovagoltam, nem történt semmi extra, de azért jó volt!

Ma: Ma nem a saját lovamon lovagoltam, hanem az egyik lovastársam lován, aki egy sodrott paci, ezért elég széles háta van és nagy lábai, de ettől függetlenül nagyon jól lehet vele lovagolni és nagyon aranyos.

Majd, ha felgyorsul a net akkor mellékelek képeket is meg írok a lovardáról ahol a lovaink vannak! (Persze csak, ha kiváncsiak vagytok rá!)

Címkék: Lovas blog | Kata | Lovas blog | Kata

Megtekintés: 12851 | Bővebben...


Lovas blog 2.

Vucskics Kata
Elképesztő mázlim van egy ideje. Minden nap amikor busszal kellett volna kimennem a lovardába a buszmegálló felé menet találkoztam valamelyik szomszédommal aki elvitt kocsival. Így volt ez ma is. De ma egyszer lehet biztonságosabb lett volna a busz, mert (nem akarom megbántani a kedves szomszédot), de nagyon szarul vezet és akkor még finoman fogalmaztam. Na mindegy épségben odaértem és szerencsére tiszta lóval szembesültem! Neki kezdtem a teendőknek, már a nyergelésnél tartottam mikor is eszembe jutott, hogy ma jön egy lány lovagolni anyukám lován. Ránézek az órára: 17:13 Szeretem a pontos embereket! 5-re kellett volna jönniük. De lehet, hogy jobb is így mert ha tényleg odaérnek 5-re biztos nagyon meglepődtem volna! Gyorsan nekiálltam lepucolni, felnyergelni azt a lovat is és mire kész lettem a kedves vendégek is megérkeztek. Milyen érzékük van az emberek ahoz kimaradjanak a munkából! A lovaglás viszont nagyon jó volt különösen azért mert végre nem fuladtunk meg a portól. A végén kimentünk egy közeli dombra kicsit mászatni meg legeltetni aztán visszavittük a lovakat az istállóba! 

Címkék: Lovas blog | Kata | Lovas blog | Kata

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 12723 | Bővebben...


Lovas blog

Vucskics Kata
Mikor kimentem a lovardába és megláttam az egyetlem lovacskámat sok-sok nem odaillő szó hagyta el számat ugyanis ma este esett egy kevéske eső ami csinált egy 10 cm átmérőjű kis sárfoltot amibe drága Bodzám meghempergett és (még mindig nem tudom hogyan) az egész jobb oldala tiszta sár lett. Márpegid ápolni utálok, egyébként ő is utálja ha pucolom, ezért nem tudom miért csinálja. Na de mindegy túl tettem magam rajta és lepucoltam röpke 38 perc alatt. Egyébként tél végére felgyorsulok ilyen tekintetben mert akkor már nem érdekelnek apróbb részletek, na de augusztusban  még csillogjon. A Nagy Pucolás után lovagoltam is, de nem volt túl jó, mert az utóbbi napokban nagyon meleg volt és sajnáltam dolgoztatni ebben a hőségben. Most már tudom, hogy kellett volna, mert ma nagyon gyagyás volt, de majd holnap jobb lesz........remélem:) Na mára ennyi (remélem tetszik a blogom)!

Címkék: Kata | Lovas blog | Kata | Lovas blog

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 10188 | Bővebben...


ujra blog

Nagy Lilla

Újra itt(: blog..mit irhatnék?(:

akit érdekel van fent szikrámrol kép...ez egy most kb. 2hónapos szoval kisebb nagyobb változás azért van rajta(: nagyon nem tudok mit irni...ugyan úgy megy az élet mint mindig..minden nap lovaglás..<3. de amint látom egyre több emberrel történik valami új amit örömmel olvasok(: .

pusz(:

Címkék:

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 9501 | Bővebben...


ujra itthon

zsófi

most is kint voltam 2 hetet ausztriában de sajnos most nem ugy sikerültek a dolgok ahogy az eddigi két évben.de azért igy is jó volt.mosa tegsy haflingi loval lovagolhattam.elöször félórás vizsgaszerü dolgon kelett átesni ahol felmmérték h kimehetek e terepre.olyan hülye vagyok nagyon izgultam h nem fog sikerülni,de végül nem volt probléma,csak az volt a gond h reggel 8kor volt:Damugy csak a 3 alapm jármodot kellet váltogatni ,iramot váltani,meg köröket cisnálni tehát nem volt nagy szám:Dde a terep iszonyatosan jóó volt:Pelöször erdöbe mnetünk.isszonyatosan sok volt a vágta meg a baromi gyors ügetsé mert sok volt a darázs és zavarta a lovakat.elején meglepett h felvágtáztunk egy elég nagy emelkedön de amuyg poén volt nagyon:Dmeg utána lófürdetés stb:D

Címkék:

Hozzászólás 4 | Megtekintés: 10078 | Bővebben...


kérdések

Gaál Klaudia

 

 

Van egypár kérdésem. 

1., Hogyan lehet a -3 lópatkóból csak sima 3 lópatkót csinálni?

2., Hogyan lehet több érdekességet megtudni a TÁLTOS PARIPÁM 2- ről?

                                                       És

3., Hogyan lehet több lópatkót csinálni?

Ha valaki tud valamelyik kérdésemre válaszolni, az kérem tegye meg és válaszoljon hozzászóláson keresztül.Előre is KÖSZÖNÖM.    Üdv.:klaudia1999


Első blogom=)

Nagy Lilla

Reggel: angol tanulás....szeretem...de nyáron???sajna kell...nyelvvizsga miatt...

12kor kimentem a lovardába és lefürdettem az én kis hersegnőmet,Szikrát.Kibéreltük a nyáron 2x2hétre.Nagyon szeretem<3.A barátnöm,Dóri/Dorcííí-nak is kibérelt egy lovat...csak ö egész nyárra...kis mázlista=)..ö is lefürdette Camillát.Aztán a mai különösen nagy melegben lovagoltunk.Mást nagyon nem tudok mesélni.REmélem szeretettel olvassátok a blogomat=).

 

pusz

 

Címkék: Camilla | Szikrám | Dórim | Camilla | Szikrám | Dórim

Hozzászólás 7 | Megtekintés: 9333 | Bővebben...


Élet Álomvölgyben

Tóth Alexandra

   Néhány olvasónak Álomvölgy neve biztosan ismerősen cseng. Ez a kedves kis lovarda a Bakony szívében Borzaváron 2000-ben alakult. A tulajdonos Deézsi Árpád és a lovász (Én) minden erőnkkel azon vagyunk, hogy egy jó idegrendszerű, vidám csapat várja a ,,lóbolondokat", a kikapcsolódni vágyókat és azokat akiknek segítségre van szüksége ( belovaglás, problémás lovak átlovaglása természetesen, szakszerűen és (ERŐSZAKMENTESEN)

Jelenleg 3 ló (Apacs, Betyár, Legény) és Pötyi a shetlandi póni nevetteti meg a hátukon ülő lovasokat.

nehéz lenne egyszerre leírni, azt a rengeteg dolgot ami 10 év alatt történt, úgyhogy most csak a jelenről beszélnék.

     Mozgalmasan telik a nyár, lovastáborok, lovasok hegyén-hátán, és rendezvények sorozata...  

A 3 napos lovastúra remekül sikerült. Leszámítva, hogy a két pacchoz már első nap kovácsot kellet hívni. Igazi sátrazós kalandos nomád túra. 

Izgalmasan várjuk a szeptembert, hiszen imádott lovam, Mese újra erősíti a lovarda csapatát.

Trágyaparty kellős közepén csörög a telefon. nyereg után érdeklődtek, de ha már eljönnek, megnézik az appaloosa-t is. Ez kellett nekünk...a legnagyobb felfordulásban egy igényes vevőjelölt. Összekapkodtuk tehát az anyagot ( 9-14 óráig csináltuk!!!)beengedjük a lovakat....és mit látok...Apacs a szép szürke pöttyös appaloosa totál sárosan, vizesen támolyog az istállóba...gondolta:-Ezt nektek...én nem megyek innen sehová!!!Legnagyobb örömömre a vevőjelöltek késtek így volt időm lemosni az agyoperált droidunkat. Apacs megcsinálta....úgyhogy marad. :) Én személyem szerint örülök neki.

Ez a hétvége is sűrűn megtelt programokkal.Pénteken meglátogattam egy barátnőmmel kedvenc,,lovamat":Mesét.Annyire jól érzetük magunkat, hogy le is késtük a buszt:
A szombat volt az egyik nap amit nagyon vártam az évben. betyár nap. Délelőtt még kivittük a lovasokat terepre, rendebe tettük a lovakat, aztán mint a szél, lovagoltunk Zircre. (hozzáteszem, hogy Pötyi a póni egész úton húzatta magát, úgyhogy Zircen már bő 2 centivel hosszabb volt a jobb kezem mint a bal.Sebaj, a felvonulásra beértünk. Ott aztán Betyár (a ló, akin mentem) nagyon begőzölt. Nem kis rodeót levágott, nem törődve azzal, hogy épp a hátán szerencsétlenkedem. Sebaj, ezt is túléltük, és összességében remek rendezvény volt.

Az utolsó tábor is elkezdődött. eleven csapat. A mai edzésen is egy balul sült mutatvány vágtával végződött. Még szerencse, hogy fönnmaradtak a lányok...

Közben Apacs lesántult, hála egy bal lépésnek. Sajnálom szegényt, de közben élvezi, hogy mindenki őt dögönyözi, babusgatja...

 Egy-két életkép:

Még esőben is megyünk.

,,ugye milyen aranyosak vagyunk?"

 

megszálltak minket a cowboyok.A győri Rodeo Ranch lovasai letáboroztak Álomvölgyben.Csillagtúrákat mennek a Bakonyban. Cowboyok, lovak...Kell ennél több?

Szuper volt...és fárasztó. Minden nap elláttuk a lovaikat, és őket is. Sajna sokat nem lovagoltak, de volt esténként íjászat, ,,csak 1 maradhat" verseny ( eldugtak valamit az erdőben és meg kellett keresni a lovakkal.  a wc papír volt az útjelző.) voltak állomások, ahol kérdések voltak. Utolsó este tábortűzzel, grillezéssel búcsúztattuk őket.A keméyn része az, hogy még ma is takarítjuk a legelőt...

Címkék:

Hozzászólás 12 | Megtekintés: 14597 | Bővebben...


Itt lenni

Milla
Sziasztok!Milla vagyok.Még csak ma regisztráltam.Nagyon jó ez az oldal,teli van lovas infokkal és hírekkel.Szerintem ez az oldal egy jó lovas közösség.Örülök hogy regisztráltam és felfedeztem ezt a csodás oldalt!Rengeteget olvasok itt,és sokat vagyok itt.Nagyon jó az oldal!Nagyon szeretem az állatokat és remélem hogy ez a jó oldal sose fgo megszűnni!Minden új hírt és cikket elolvasok amit csak tudok!

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 11949 | Bővebben...


és megint:D

zsófi

hmm látom mélg megint nem irtatok:Dremélem azért ez majd változik

multkor  a barátnömmel mentünk lovagolni ,de már csomo idelye nem lovagoltam normálisan osztályban csak terepen föleg nem olyan keményen mint itt.tehát elég durván sikerült elfelejteni a dolgokat mondjuk mentségünkre szolgáljon h mind 2 ló ideges volt mert közvetlen elötte tábor volt és a 7éves gyerekek nem igazán értenek még a lovakhoz persez vannk kivételek:Pmeg én az öreg loval voltam akiröl már irtam multkor és ö isszonyatosan fél a széltöl is például,a másik ló meg már elején megugrot tés akkor jött a kavarodás.meg a pálya talaja is felvolt ázva:Smindegy  alényeg h ne csak terepen lovagoljaotk mert fontos h ne felejtsük el az alapvetö dolgokat a pályán sem.mondjuk nekem télen nincs lehetöségem pályán lovagolni,de nyáron azért már van tehát én is most ináb amradok a pálylán egy ideig é sesetleg utána majd kicsit terep,mert az azért a jó kikapcsolódás:D

amugy tudom h összevissza irok mindnet bocsi:D

 

 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 9383 | Bővebben...


kezdet

zsófi

nahh látom nem sokan irogatnak ide:Dezért ugy döntöttem h irok valamit:P

huhh igazából tökre érdekelne h mikor ültem elöször lovon de nem tudom :Sde abban szinte biztos vagyok h kb 3-4.ben volta először táborban ahol megtanulhattam az alapokat egy akkor kb 18 éves lótól tökre szerettem,mostmár 23éves de még mindig lehet rjata lovagolni csak ugy emár jobban kell figyelni az átmozgatásra stb stb.de tök furcsa nem lehet vle normálisan terepre menni,mert idegbeteg lesz és rögötn haza akar vágátzni:Dde ettöl fügetlenül tökre szeretem:)tehát igy normálisabban rajta tanuéltam meg lovagolgatni aztán persze jöttek más lovak is az életembe hmm egy haflingival is lovagoltam és sikerült megbotlania és bokfenceztünk de annyira ari az a lóóó:Dhahh meg most angloarabbal szoktam általában menni és az aló dilis de tényleg föleg télen amikor nemlehet ele menni emrt kitöri a lábát a hóban mert össze vsisza ugráál:S deasszem vezetve vittük és utána ráültem de lefeléé huhh ágaskodik bakol ágaskodik bakol,de tök édi:D

nahh majd még irogatok:D

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 11026 | Bővebben...


Első bejegyzésem: ÍRJ TE IS BLOGOT!

Lovam.hu

Kedves Lóbarát!

Ha történnek Veled érdekes dolgok és az ezekről szóló sztorikat megosztanád, akkor ne habozz, itt az alkalom hogy elkezdj lovas blogot írni. Ha nem akarsz írni, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy olvasgass, megnézd mások bejegyzéseit. Ha pedig olvasgatni sem szeretnél itt, akkor be kell látnom: a lelkes programozónk feleslegesen dolgozott, és a LOVAS BLOG menüpont feleslegesen világít narancsszínben. De persze én bízom abban, hogy lesz kedved olvasni, sőt talán írni is.

Milyen jó lenne, ha valaki leírná, hogyan tanult meg lovagolni. Vagy esetleg azt, hogy hogyan tanít meg másokat. Esetleg a lovardának vagy a lovasiskolának a mindennapi történéseit írná bele ebbe a naplóba. De akár a lovad helyett is írhatsz "megint igáslónak használtak..." hangvételű posztokat. Te tudod: írj, amiről szeretnél.

Amit meg én tudok: én biztosan olvasgatni fogom a lovas blogot, lelkesen. 

Címkék:

Megtekintés: 9975 | Bővebben...


28. oldal / 28