2018. december 12. szerda. Ma Beatrice és Pasa névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6269 patkó) | Top 10 »
Lovam.hu

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lovas közösségi blog

EUROSPORT

Lámpás

 Lovaglás

EUROSPORT (holnap szerda!)

 
20:05

FEI Világkupa, Lyon, Franciaország, díjugratás

21:05

Lovaglás

Lovas klub

Címkék:

Megtekintés: 2702 | Bővebben...


asszony a lovon

Horváth Andrea
http://asszonyalovon.blogspot.hu

Címkék: lovaglás

Megtekintés: 3292 | Bővebben...


Légyszi segítsetek!

Kata

Lovas turizmus szakdolgozathoz, nagyon nagy segítség lenne ha kitöltenétek ezt a pár kérdést :  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFZyenNxdFF3Y25vVE1IUTg1bjVBTlE6MQ

 csak x-elgetni kell és két perc az egész!

Köszönöm!

Címkék:

Hozzászólás 3 | Megtekintés: 2992 | Bővebben...


'Az első lovaglás'

Hazel

Mármint 2012-ben:D
Szóval fél háromkor mentem át az edzőmékhez, négy előtt picivel indultunk is el Kunadacs felé... Felnyergeltük Nessit akivel Vanda, az edzőm lánya ment. A kanca akin én lovagoltam azon még lovagoltak épp. Szóval felültünk a lóra, én Adacsot (milyen ötletes...) kaptam, aki szürke legyes:) 

Tipikus iskolvalovak, akár keresztben is ülhetsz rajtuk nyakadban a szárral akkor is mennek amerre mondod. Szóval nem cicózott sokat a lovas edző (akit nem neveznék nagyon edzőnek, de erről talán majd egyszer bővebben...), beeresztett rögtön futószárazás nélkül a karámba, had menjek. És tényleg, a lovaglást nem lehet úgy elfelejteni cakkumpakk... Ellenőrizgettem magam (ugyebár drága 'oktatónk' nem szól az ilyen 'piti' dolgokért, mint h hogy üljek, támasszak a térdemmel stb..), és meg voltam elégedve, hogy nem felejtettem:D Adacs szupi volt, sétáltunk, ügetgettünk, majd a végén futószáron vágtáztunk is. Azért csak futószáron, mert annyira még nem bíztam magamban, hogy rögtön menne karámban is egyedül.

Hát a benyomásom annyi, hogy majd hétvégenként lemegyek 1-2x pályán lovagolni, hogy megint belerázódjak, és mivel vasárnap délelőttönként mindig rendeznek nagy terepet inkább azon mennék, mert tényleg ez az oktató csak hobbiból lovazgat, egyszerűen nem tud fejleszteni, és akkor inkább terepeznék. :D

Tényleg, ég és föld az előző edzőm, és Ő.. Az előző tényleg értett a lovakhoz, és ha nem rontja el magát különböző dolgokkal, most lehetne egy saját lovija kurvajó lovakkal.... na de hát mindegy...

Kaptam egy kis infót, hogy vmi nagy lovas budapestről jön le Kunbábonyra, és épít egy rohadtnagy lovit ide... hát kíváncsi leszek.:D 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 3136 | Bővebben...


Lélegzet elálitó lovastudás

Kiss Mercédesz

Ezt nézzétek meg a yotube-n

Voor de 1e keer écht op Arrow gereden!

  Aztán ezt :

1e poging tot op Arrow rijden. Mislukt.

 Fantasztikus :

-a kitartás

-az önbizalom

- az egyensúly

-a hátradőlt test és előre kifeszitett lábtartás

Nincsenek szavak ,csak ámulás és tisztelet a csajszi iránt.

 

 

Címkék:

Megtekintés: 3314 | Bővebben...


Kis történetem avagy kezdjünk el újra lovagolni:)

Hazel

Sziasztok! Hanga vagyok, leírnám a lovas történetemet..:)

Szóval valahogy 4-5 éve kezdtem el lovagolni Apajon egy kis tanyán. Egy eléggé befásult dagi iskolaló volt a társam, Tango akit az idő elteltével nagyon megszerettem, bár voltak olyan pillanatok amikor bőgve ültem rajta, mert akkor még nem lovagoltam olyan jól, és nem tudtam rendesen hajtani..

Jó pár évet eltöltöttem azon a tanyán, lovastábor, terepek minden... és akkor jött a szerelmem. Egy elég fiatal herélt pinto volt, Tricolor... IMÁDTAM. Mindig rajta ültem, követett, piszokjó volt a kapcsolatuk, a vágtája baromi kényelmetlen volt, de ez lehetett a fiatal kora miatt is, de amúgy is egy idő múlva megszoktam és már bele tudtam ülni rendesen úgy mint a többiek vágtájába.:) Úgy viselkedtem, mintha a saját lovam lenne. Trágyáztam, ápoltam, ücsörögtem vele a karámban, szerintem ő is szeretett engem.. és akkor eladták.  Erről a korszakról annyit, hogy rengeteget bőgtem, és nem lovagoltam annyit mint átlagosan. 

Akkor az edzőm átment egy másik településre, Bugyira, a Pa-sa tanyára. Persze mi is mentünk vele. Az is tipikus tanya tanya volt, ahol akkor jó lovagolni, ha van saját lovad, mivel az iskolalovak nem túl jók, ugratásra nem lehetett őket használni (rossz lábuk volt stb), vagy fél szemükre vakok voltak.. Az egyik barátnőm különböző okok miatt mindig a jobb lovat kapta, esetünkben Horizontot. Ő volt a Profi ugróló, versenyzett, álomló. Én pedig legtöbbször a félvak Hercegen ültem, aki arról volt híres, hogy lovaglásnál kb a földön húzza a fejét, vagyis az orra kb érinti a talajt, és ezért jó hosszú száron kellett fogni, mert tényleg képtelenség volt felhozni a fejét. Hónapok alatt, mivel  mindig én lovagoltam heti többször egyre fentebb és fentebb jött a feje, de persze sose lett normálisan magasan, de már 100x jobb volt mint először, őt is nagyon megszerettem. Amikor ugróedzésen voltam, akkor adták alám Horizontot.

Mellesleg mentünk versenyekre is, ügyességi versenyekre, kisebb-nagyobb ugróaksikkal fűzerezve. Ott mindig Horizonton voltunk.

Nyaranta mentem lovastáborba Lajosmizsére és Balatonboglárra is.

Ráckevén a Korax lovardában is sokszor megfordultam, de ott általában csak pónikon lovagoltam, és vagy 8-10 ember volt egyszerre edzésen + a társaság sem volt a legjobb, így az a lovi elég hamar elfelejtődött..

A Pa-sa tanyát még mindig imádtam, a családias hangulatát, mindent... Akkor Herceg helyett valamiért Csengére ültem, egy sárga kisbérire, aki tényleg tökkkkéletes lett volna, csak a lába miatt a kis x-eknél nagyobb aksikat nem ugorhatott, meg nagyon nem is szeretett, mindig kitért előle.

Apáéknak egyre több gondjuk lett a lovaglással... nincsenek normális, jó lábú lovak akikkel tényleg fejleszthetném az ugrást, fél órára volt tőlünk a lovi és heti 3x mentünk, szóval több időt töltöttem kb az autóban mint a lovon, és már eléggé időhiány volt.

Akkor 2010 január 11-én volt az év első lovaglása, Csengén mentem, minden tökjó, csontig átfagytunk, az edzés végén lazára vettem a szárat, kivettem a kengyelből a lábam mint mindig. Már besötétedett, és az edzőm nem szólt előre, hogy felkapcsolja a világítást a pályán... Nagy kattanás, lámpák fel, Csenge egy baromi nagyot ugrott ki oldalra, én meg repültem egy jót, egyenesen rá a kezemre, a csuklóm eltört. Ez tette a mondat végére a pontot, azóta nem lovagoltam. Lehet azt gondolni, hogy azért nem, mert félek visszaülni rá, fenéket, utána rögtön visszaültem, mert nem tudtam, hogy eltört a kezem, hanem mert már tényleg ott voltunk hogy nem bírjuk, abba kell hagyni.

 

Azóta nem lovagoltam. Most 1-2 hónapja megint elkezdtem érdeklődni iránta, visszavágytam a lóhátra, terepekre, el is kezdtem megint lovas oldalakat nézni, olvasgatni... Tudni kell, hogy február óta versenyszerűen vívok. Ma jöttünk haza éppen egy Hódmezővásárhelyi versenyről, amikor az edzőm megjegyezte, hogy ők most kezdtek lovagolni a lányával. Megkérdeztem, hogy hol, és beszámoltak egy tőlünk 20 kilóméterre lévő tanyáról, ahol lovagoltatnak gyerekeket, sőt, el is mentünk mellette és voltak ugróakadályok felállítva, és egy csomóó ló legelészett:)) Meg mesélték, hogy mehetünk terepre meg minden.. Hát én majd' felsikítottam örömömbe, és mondta, hogy szívesen kivisznek..:) Szóval most lesz hosszú, asszem 4 napos szünet, és megnézzük ezt a helyet. tejóéég nagyon izgulok.:)) főleg mert kinőttem minden lovas cuccomat.. ÁÁÁÁÁÁÁ

remélem volt türelmetek elolvasni, és majd beszámolok az első lovaglásról ennyi év kihagyás után:) 

Címkék:

Hozzászólás 5 | Megtekintés: 3818 | Bővebben...


Itt az ősz, itt az iskola

Rné Csilla

Hercegem három és fél éves, úgyhogy kicsit komolyabb feladat elé állítottuk. Elvittük az iskolába, ahol először nyerget kapott a hátára, majd egy bátor kis lovast. A maga nyakasságával, de megoldotta a feladatot, hála az oktató és a lovas türelmének, és persze Hercegem okosságának, ügyességének, stb. Ide képzeljen mindenki még jelzőket, amiket egy elfogult lóanyuka mondhatna. :)

Íme egy kis öröm és boldogság mindenkinek: 

www.naphozloval.blog.hu

Szép napot!

Csilla

Címkék: póni | póni

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3093 | Bővebben...


2. Fejezet - Hiábavaló próbálkozások

Zsófi

 Akkor hát itt a 2. fejezet :))

http://www.kephost.com/images4/2012/8/20/ymqo6j2mixf9dg9rawdp.jpg

 

Linda hajthatatlan volt. Fölültetett a biciklire, majd a köves úton tekertünk a szinte szomszédos lovarda felé. Nagynénémék házához különösen közel van az istálló. Kinézünk az ablakon, látjuk ahogyan a lovak a legelőn vígan rohangásznak, látjuk, ahogyan a mindennapi edzések eltelnek.

Ahogy egyre közelebb értünk a lovardához, annál jobban kezdtek mozgolódni a pillangók a gyomromban. Az ég gyönyörű kék volt, a nap enyhén sütötte hófehér arcomat.

- De csak nézni foglak - jelentettem ki határozottan, hogy barátnőm is megértse.

- Jó - kissé morcosan tovább tekert.

 

Mikor odaértünk, támasztónak használva a falat raktuk le a biciklinket. Barátnőm megragadta a kezemet és húzott volna be az istállóba.

- Én inkább innen néznélek - szóltam, majd kiültem a pálya melletti kis lócára. Az istálló fala sárgára van festve, piros cserepes teteje. Az ablakokban piros és rózsaszínű virágok dobják a sárga épületet. Egy kis szürke macska nyalakodott az ajtó előtt.

Görbe háttal ücsörögtem a kis fapadon egy ideig, majd elöntött a vágy,hogy közelebb menjek a legelő szélén ácsorgó pej herélthez. Reszketve fölálltam, a ló még csak felém sem nézett. Lassan emeltem a kezemet a ló felé, de félúton megálltam. Nem. Nem szabad egy lóhoz sem közel kerülnöm, mert aztán még fölülök rá. Megígértem a paripámnak, hogy soha semmilyen lóra nem fogok ülni rajta kívül.

Linda egy sötét pej kancán ülve vonult ki a pályára. A ló magas volt, rövidre nyírt sörénnyel, formás fejjel, izmos farral. Mikor ügetni kezdtek, csodálattal néztem a kecsesen mozgó állatot. A ló mindig lent tartotta a fejét, magasra emelte a lábait, így még gyönyörűbb volt a mozgása. Ám ez a ló a közelébe se érhet annak a csődörnek, aki annak idején megmentett.

Az a ló volt a paripa, a gyönyörűség, erő. Megráztam a fejemet. Nem gondolhatok ilyenekre, nem fogom magamat kínozni.

Mire visszatértem a földre, Linda az úgy száznegyven centis akadály felé vágtatott. A ló rángatta a fejét, gyorsulni kezdtek. Határozottan és kecsesen ugrottak, tökéletes tempóval haladva a következő akadályhoz.

Mikor az utolsó ugrást is végrehajtották, Linda leszállt a lóról, megpaskolta, majd bevezette az istállóba. Patadobogást hallottam, majd a hangok irányába néztem. Az összes ló a karám egyik végéből a másik végébe sietett. Lobogott a sörényük, szemükben égett az a soha el nem vesző vadság. A csodálattól kirázott a hideg.

Linda egyik vállán tartva a kantárt cammogott ki az istállóból.

- Na, hogy tetszett? - kérdezte mosolyogva.

- Ügyesek vagytok - dicsértem meg barátnőmet.
- Ééés... Nincs kedved fölszállni? - elnevettem magam Linda kitartásán.

- Nem - mosolyogva, de határozottan megráztam a fejemet.


Lángoló nyerítés 1. Fejezet - Emlékek

Zsófi

 Sziasztok! Itt egy történetem 1. fejezete, remélem lehet ide rakni ilyesmit :D

 http://www.kephost.com/images4/2012/8/20/ymqo6j2mixf9dg9rawdp.jpg

1. Fejezet - Emlékek

 

- Éberen figyeltem, amit apa és anya beszélt egymással, mégis, alig egy szót értettem a bezárt ajtó mögött hallgatózva. A nyitott ablakon csak az éjszaka zenészei, a tücskök zengése hallatszott be. Kimásztam az ablakon, majd a bokorba érkezve, felszisszentem. Szemeimet könnyfátylon át meresztgettem. A hold vékony volt, mint egy penge. Körülnéztem, majd megláttam. Az a fekete ló volt maga a megtestesült gyönyör, a leírhatatlan erő, hihetetlen gyorsaság. Tíz évvel ez előtt történt, mégis, mintha csak tegnap lettem volna hat éves... Fölálltam az ablakpárkányra, a ló mellém állt, majd fölszálltam rá. Nyereg, kantár nélkül elindultunk. A paripa vágtatni kezdett, egészen egy nagy, füves tisztásig. A csillagok gyémántként ragyogtak a sötét, gyászoló égbolton.

- Többre nem emlékszem - fejeztem be a múltamról szóló beszámolót barátnőmnek, Lindának. A lány éberen figyelte, ahogy ezt elmeséltem.

- Reggelre apa is, anya is odavesztek a tűzben. Az a ló mentett meg engem. Nagynéném és nagybátyám fogadtak magukhoz, de mivel nem volt pénzük eltartani azt a lovat, eladták. Megfogadtam, soha nem ülök fel más lóra. Azóta vagyok ilyen mogorva és magamba forduló.

Linda elgondolkodva ült a rozoga asztal mellett és bámulta a díszes cserépben virágzó piros muskátlit.

- Még soha senkinek nem mondtam el, a pontos történéseket - mondtam magam elé bámulva. Linda már azóta a legjobb barátnőm, hogy a gimibe kerültem. A lányt láthatólag egyáltalán nem lepte meg, hogy senki sem tudja a teljes igazságot.

- Ezek szerint... - kezdte halkan, majd egyre erősebb hangon - Te nem is félsz a lovaktól! - ugrott föl hirtelen a székből.

Igen, igaza volt. Nem félek a lovaktól. Mindig ezzel a kifogással hárítottam el a lovaglási fölkéréseit. Linda nagyon jó lovas, rengeteg kupája, szalagja van a díjugratásból. A lelkem mélyén egy picit irigy is vagyok rá.

- Gyerünk - fogta meg a kezemet. - Indulás a lovardába! - Linda mosolyogva húzott volna kifelé az ajtón, de én egy tapottat sem mozdultam volna.

- Vivien - sóhajtott Linda egy jó hangosat, majd folytatta kissé nyugodtabb hangnemben.- Mégis miért gyötröd magadat? - olyan nagyra nyitotta barna szemeit, hogy egy kicsit megsajnáltam, még ha ok nélkül is.

- Mert már mondtam, nem ülök fel más lóra. Soha - a "soha" szót olyan erősen megnyomtam, hogy mintha tehetséges, eleinte színésznőnek készülő barátnőmből, látszólag kifogyott volna minden remény. Ez viszont csak a látszat.

- Jó, akkor legalább megnézni! - egy sunyi vigyor ült az arcán, amit tapasztalatból tudok, nehéz lemosni. - Tudtam én, hogy vonzódsz a lovakhoz! - A sunyi vigyor még szélesebb lett, majd Linda magával rántott, becsukta az ajtót és elindult a lovarda felé.

A történet folytatását itt is elolvashatjátok:

 http://equestrian-stories.bloglap.hu/

Folytassam??


ARABOSOK A SEGÍSÉGETEK KÉNE!!!!

Dombováriné Regina
Kedves Lovasok! Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy írjon S.O.S.-ben aki képben van az arab lovak évjáratával!!! (Itt gondolok névlistára,vagy esetleg melyik évben milyen betűvel kellett lovakat elnevezni,hol lelhetők listák,stb!!)  Ja és kérdezném tőletek is!: Létezik-e olyan hogy két  azonos  fajtájú ló aminek az őseik (mind!)tiszta vérűek, de más évjáratúak (!) és a színük is külömbőző  azonos névvel?? Tenyésztőik is mások de államilag elismert és nyilvántartott ismert fajta tenyésztők!!!??!!  Válaszotokat előre is Kösy kösy!!Fontos lenne!!!

Címkék:

Hozzászólás 1 | Megtekintés: 3242 | Bővebben...


Vaspatkó Lovasudvar

Csilla

Szeretném meg kérdezni hogy innen jár e valaki a Vaspatkó Lovasudvar-ba lovagolni?

Mert ha igen bemutatná nekem valaki?

Előre is köszi!

Címkék: lovarda | lovarda

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3137 | Bővebben...


A legviccesebb lovas videòk

Szabò Timea

 Sziasztok!

 

Biztosan ti is màr idetevedtetek a youtube-on,de en csak nezem es ujranezem,es teljes szivembol nevetek minden egyes vicces mozdulaton...

Ezek a kedvenc videòim,ti mit szòltok hozzà???

 

 http://www.youtube.com/watch?v=pTfZ8J-0gAk

 

 http://www.youtube.com/watch?v=6J0orC2QECc

Címkék:

Megtekintés: 4013 | Bővebben...


Lovas munka

Tóth Mariann
Sziasztok!
Barátnőmmel lovas munkát keresünk,leginkább Ausztirában vagy Németországban augusztus végéig.
Rengeteg helyre írtunk már,volt is több lehetőség,de egyszerűen nem válaszolnak egy idő után...
Aki tud valamit,akár itthon is kérlek írjon,fontos lenne!
Köszönöm ,szép napot ,jó lovazást Nektek :)

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 4290 | Bővebben...


Lómennyország

Filep Fatime

Szasztok!!! Immádom a lovakat.Ti is?

 

Várom a választ.

Címkék: pónik | lovaglás | nyerités | pónik | lovaglás | nyerités

Hozzászólás 7 | Megtekintés: 3141 | Bővebben...


Rajtengedély vizsga

Bezzeg Beatrix

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a 2012-es rajtengedély vizsgákkal kapcsolatban, díjugrató szakágban. Nézegettem a vizsgaidőpontokat, és pár héttel ezelőtt találtam egy időpontot szeptember 8-ra. Ma újra megnéztem az időpontokat, hogy biztos legyek benne, és már nem volt fönt ez az időpont. Nekem viszont nagyon fontos lenne tudnom,hogy most várható-e vizsga szeptemberre vagy októberre vagy sem. 

Ha esetleg valaki tudja a 2012-es dijugrató rajtengedély vizsga időpontokat és helyszíneket, az megírná nekem? :))

Előre is köszönöm!
B.Beatrix 

Címkék:

Hozzászólás 1 | Megtekintés: 5057 | Bővebben...


:)

fruzsina
 • Sziasztok!

  most nagyon boldog vagyok!

  Julius 9 en megyek lovastaborba, es elojottek a regi emlekeim, amikor kezdtem a lovaglast az elso taboromban, es azota mennyi minden megvaltozott. uj oktato, uj lovasok stb. durva, de en vagyok a legregebbi lovas a tanyan, mert amikor az elso oktatom elment, mindenki ment vele egy masik lovardaba , engem kiveve. a masodik oktatomtol mindenki megmaradt, es veluk is tok joban vagyok. Zafirt, most kezdtek el belovagolni, es amikor kezdtem a lovaglast, meg csak egy eves volt. 1 evesen mindig 'setaltattam' vezetoszaron , es megtanult nyugodtan setalni az ember mellet. Olgi azota is emlegeti, hogy en tanitottam meg neki, de ez nem teljesen igaz, mert elotte is vezettek ot . De jol esik,h ezt mondja.. :)

   megszuletett Zselyke kiscsikoja, es a 3 eves csikot most lovagoljak be. az esesem is igy volt: ZSolt, az oktato ferje Zafirral, a csikoval, Joci, az egyik csavo, Tundevel , en pedig Hapsival, egy alapbol problemas loval mentem. Raadasul en vezettem a terepet. minden oke volt, lepegettunk, ugetgettunk, egy rethez ertunk, es vagtaztunk, az en lovam eloszor nagyon megindult, ugyhogy mondta Zsolt, h inkabb lepjunk egy kicsit. a reten visszafordultunk, visszafele is vagtaztunk es a lo megint bakolt es en lezugtam, belem szorult a levego en meg minden fele hangot adtam ki ( szerintem az tok vocces volt) aztam kisetaltunk az utig, es ujra felszalltunk es mentunk hazafele, onnantol minden oke volt. ez nagy sikerelmeny volt nekem az eses ellenere, mert Hapsi eddig meg a regi oktatoval sem ment el elol, bar azota sokminden megtortent. amikor visszaertunk meg neztem az oktatast, lovat furdettem es par ora mulva, ujra lovon voltam  mindenki kerdezte,h jol vagyok e. elmeny volt a tegnapi nap. azt mondjak, az valik igazi lovassa, aki leesik.

 
Lehet,h nem volt sok ertelme a blogomnak, de par velemenyre kivancsi vagyok :)
tovabbi szep nyarat+lovazast! :) 

Címkék:

Hozzászólás 2 | Megtekintés: 3171 | Bővebben...


ELLOPTÁK! KERESSÜK!

Pintér Ildikó
Még mindig keressük Legendát, a kisbéri kanca lovunkat! Ismertető jegyei: sárga színű (világosbarna), fején széles hóka húzodik végig, fehérszínű. Bal oldalt az első lába térdig fehérszínű, míg a bal hátsó lába bokáig szintén fehérszínű. Nyereg helyen sütött, sütés jele: RY91. Bárhol előfordulhat, segítsetek felderíteni, hol van!

Címkék:

Megtekintés: 3124 | Bővebben...


SEGÍTSETEK TYSONT MEGTALÁLNI!!!!!!!!!

Dombováriné Regina

Kedves LOVASOK!!!!     Ismét a segítségeteket kérem! Nem régiben a segítségetekkel és sok szíves biztatás,jó tanácsra sikerült megoldást találni TYSON elhelyezésére amíg a végleges helyére került volna.    Sajnos nem régiben eltűnt az ideiglenes helyéről(Tata környékéről). Pár napja írtam ,,SOS ELTŰNT LOVAK" címmel. Nos sajnos Tyske is közte volt a tanyáról eltűnt 4pacinak!  A pacit égen földön keressük,rendőrség is tud róla.  Sajnos az a helyzet hogy akitől örökbe kaptuk a lovat azok azzal a felkiáltással hogy nem vigyáztunk rá eléggé és nem istállóban hanem tanyán (félrideg tartásban volt egész nap legelőn) ezért vissza követelik a lovat!!!! A helyzetet súlyosbítja hogy eltűnt és ezért ők feljelentettek lopás és sikkasztás vádjával! A lopást nem értem a másikat sem.Az eltűnést jeleztük.Ők azt állítják nem örökbeadták csak ideiglenesen. Nos kérdezem ki az a hülye aki a téliidőszak legzórdabb időszakára ideiglenessen befogad egy lovat a saját költségére, amit nem is tud használni mert az időjárási körülmények sem nagyon voltak jók,a lovat sem lehet igazán lovagolni mert beteg tehát dolgozni sem nagyon tud,ráadásul tőlünk is messzi volt.   No a lényeg hogy a ló nekünk is nagyon fontos és kedves szeretjük  viszont elő kell  kerülnie mert nekünk hiányzik a az örökbeadója meg a fejemet kívánja nem tudom mit mondhattak még a rendőrségen de engem úgy kezelnek mintha rablógyilkos lennék vagy valami még extrább baj csináltam volna!!!  Most már azt mondják nem is örökbe adták. Mindeggy már!!!  KÉRLEK BENNETEKET AKI TUD VAGY HALLÓT RÓLA SEGÍTSEN!!!!!

A ló adatai neve:Tyson (arab ló),13éves,herélt,legyesszürke,nyereghelyen sütöt: AT 54  99

 

Ezúton üzenem: Fanny! azt ugye tudjátok hogy így hogy feljelentettetek ha Tys előkerül ti sem kaphatjátok vissza főleg azonnal.A hatóság fog dönteni a sorsáról míg az ügy lenem zárul!

 

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 3642 | Bővebben...


S.O.S.!!!!! ELTÜNT LOVAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dombováriné Regina
Kedves Lovasok!  Rengeteg ló tűnt el az utóbbi időben.(rengeteg tata és környéke,stb.).Egy pontos füles alapján :Kérünk benneteket aki Érden él,vagy ott jár lovazni vagy sokakat ismer lovas embereket írjon.!!!!Nagyon köszönjük!!!

Címkék:

Hozzászólás 10 | Megtekintés: 3991 | Bővebben...


Új jövevény! :-)

Tóth Zsolt
Hétfő éjjel, kicsivel éjfél után:

Felapcsolom a reflektort és kinézek. Nórika békésen álldogál a karám szélénél, mellette a túloldalon Jimmy és Sir Robin hűségesen őrzik. Nem nagyon tetszik nekik, hogy külön vannak, de én a szomszédos karámba zártam őket, hogy ne lábatlankodjanak ott mindketten ha valami történik. Pedig valaminek történnie kell, Nórika emlői már majd szétfeszülnek, a vemhesség pedig már 334 napos. Nem is veszem be a békés álldogálást, érzem, hogy ma valami történni fog. Ezért 10 perc múlva ki is megyek, hogy közelebbről is szemügyre vegyem őket. Hát Nórikám ekkor már fekszik, és kint is van a csikó két első lába. Hanyatt-homlok rohanok vissza a házba, a már két hete összekészített egységcsomagért (betadine, törölköző..stb). 20 másodperc múlva vissza is érek. Látom, hogy Nórika nyom becsületesen, de a csikó valahogy nem mozdul. Megfogom a lábait és a következő nyomásnál icipicit segítek. Meg is indul és a következőre már kint is van. Hát ez könnyen ment, két perc sem volt az egész. Jimmy és a büszke Papa, Sir Robin ott állnak tőlünk másfél méterre és nem mozdulnának egy tapodtat sem. Lelkesen dödögve üdvözlik az új jövevényt. Nórika is nagyon kíváncsi mama, szinte azonnal felpattan és máris a picurral foglakozik. Segítek neki a törölközővel a szárításban, betadin a köldökre... A kis csődör sem pihen sokáig, máris nekilát élete első nagy feladatának és megpróbál lábra állni. Persze ez nem olyan könnyű, de ő aztán nem adja fel. Néhány próbálkozás után már négy lábon van. Igaz nagyon reszketegen, kicsit szétcsúszva, de nem adja fel, már nem hajlandó újra a földre kerülni. Néhány perc alatt sikerül is, kis jóindulattal függőlegesnek mondható helyzetbe hoznia magát. Pedig nem lehet egyszerű ezekkel a hosszú lábakkal. Aztán már az első lépéseket is megteszi. No nem valami tervszerűen vagy célirányosan, inkább csak megy arra amerre éppen a feje húzza. Ahogy kezd belejönni, máris nekilát a következő feladatnak: Anyucui hasát bökdösi, keresi a finom anyatejet. Mi meg lelkesen szurkolunk neki a fiúkkal. Nórika itt egy picit segít, az orrával igyekszik finoman a megfelelő irányba terelgetni a kissrácot. Néhány célt tévesztett próbálkozás utá, aztán sikerül is, és a pici lelkesen cuppog. Szuper! Mindannyian elégedettek és boldogok vagyunk. Azt hiszem Sir Robin nagyon büszke a fiacskájára, csendesen mormog a bajusza alatt, a szemét le nem veszi a kis családjáról. Hiába no. Már csak ilyen egy apás szülés! :-)

Éjjel két óra körül lehet, de egy cseppet sem vagyok álmos. Üldögélek a fűben és a telihold gyönyörű, ezüstös fényénél gyönyörködöm a boldog kis lócsaládban. Csodás éjszaka van, kellemes a levegő is, a békák lelkesen énekelnek, a tücskök meg kísérik őket hegedűn. Az idő mintha megállt volna. De ezt épp jókor tette. Ezt a pillanatot érdemes eltenni az örökre szóló élmények polcára! :-) :-)

Címkék:

Hozzászólás 6 | Megtekintés: 2777 | Bővebben...


2. oldal / 28